|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2006-10
Wiadomości: 282
|
Biszkopt
Hej
Postanowilam upiec dobry torcik czy macie naprawde sprawdzone przepisy na biszkopt ktory nie opada mozna przy nim tupac i ZAWSZE WYCHODZI!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-02
Lokalizacja: Weston-super-Mare
Wiadomości: 6 832
|
Dot.: Biszkopt
__________________
A prayer for the wild at heart, kept in cages... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2006-10
Wiadomości: 282
|
Dot.: Biszkopt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2006-10
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 360
|
Dot.: Biszkopt
Przepis dostałam jakiś czas temu od pracodawczyni. Obawiałam się, że mój pierwszy biszkopt się nie uda, a chciałam upiec na swoje urodzinki tort dla przyjaciół. Rzeczywiście jest sprawdzony i się udaje.
Podaje według przepisu na tortownicę 26 cm (ja na tort w małej tortownicy aby były 3 warstwy zwiększam do 4 jaj i analogicznie inne składniki): 3 jaja 125g cukru (trochę ponad 1/2 szkl) torebka cukru waniliowego 2 łyżki letniej wody szczypta soli 75g mąki pszennej (1/2 szkl) 75g mąki ziemniaczanej płaska łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz i bułka do formy Piekarnik nagrzać do 175 st. Formę wysmarować i opruszyć. Ubić żółtka z cukrami, wodą na niskich obrotach (minimum 8 min). Białka posolić i ubić, zsunąć na żółtka. Mąki i proszek przesiać na pianę, delikatnie wymieszać. Przelać ciasto do formy i pieć 30 min. Przez pierwsze 20 nie otwierać! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.