Biszkopt - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2007-05-24, 18:56   #1
Ewciaak
Raczkowanie
 
Avatar Ewciaak
 
Zarejestrowany: 2006-10
Wiadomości: 282

Biszkopt


Hej
Postanowilam upiec dobry torcik czy macie naprawde sprawdzone przepisy na biszkopt ktory nie opada mozna przy nim tupac i ZAWSZE WYCHODZI!!!!!!
Ewciaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-24, 19:31   #2
sylwia18
Zakorzenienie
 
Avatar sylwia18
 
Zarejestrowany: 2005-02
Lokalizacja: Weston-super-Mare
Wiadomości: 6 832
Dot.: Biszkopt

http://www.cincin.cc/index.php?showt...2&st=0&start=0
wypróbowany
__________________
A prayer for the wild at heart, kept in cages...
sylwia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-03, 00:02   #3
Ewciaak
Raczkowanie
 
Avatar Ewciaak
 
Zarejestrowany: 2006-10
Wiadomości: 282
Dot.: Biszkopt

dziekuje
Ewciaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-03, 09:16   #4
ta-monia
Raczkowanie
 
Avatar ta-monia
 
Zarejestrowany: 2006-10
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 360
Dot.: Biszkopt

Przepis dostałam jakiś czas temu od pracodawczyni. Obawiałam się, że mój pierwszy biszkopt się nie uda, a chciałam upiec na swoje urodzinki tort dla przyjaciół. Rzeczywiście jest sprawdzony i się udaje.

Podaje według przepisu na tortownicę 26 cm (ja na tort w małej tortownicy aby były 3 warstwy zwiększam do 4 jaj i analogicznie inne składniki):

3 jaja
125g cukru (trochę ponad 1/2 szkl)
torebka cukru waniliowego
2 łyżki letniej wody
szczypta soli
75g mąki pszennej (1/2 szkl)
75g mąki ziemniaczanej
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
tłuszcz i bułka do formy

Piekarnik nagrzać do 175 st. Formę wysmarować i opruszyć.
Ubić żółtka z cukrami, wodą na niskich obrotach (minimum 8 min). Białka posolić i ubić, zsunąć na żółtka. Mąki i proszek przesiać na pianę, delikatnie wymieszać. Przelać ciasto do formy i pieć 30 min. Przez pierwsze 20 nie otwierać!
__________________
taka z uśmiechem

a w mojej kuchni pachnie dziś... http://zesmakiem.blox.pl/html
ta-monia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.