![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Basiulkowe początki biżuteryjne :)
Witajcie
![]() Wszyscy się chwalą to i ja spróbuję, aczkolwiek to tylko takie moje pierwsze twory, nie wszystkie udane, zdjęcia też nie najlepsze wiem, ale się poprawię ![]() Na początek kilka prac, niedługo pokażę kolejne i chętnie wysłucham krytyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Basiulkowe początki biżuteryjne :)
cd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zdjęcia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
i ciągle niezmordowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ostatnia porcja na dziś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
kilka prac?
więc tak: Fotki. Ładne tło, ale niestety na papierze kredowym i się światło odbija... No i czasem wychodzisz poza stół (?), a to nieładnie wygląda na zdjęciach. Są ostre, to też dobrze, ale na minus ułożenie, do tego dojdziesz z czasem ![]() Drucik. Błagam, zacznij robić więcej na druciku... Wiem, musisz doćwiczyć loopy, ale z czasem się wyrobisz albo poświęcisz na początek trochę drucików ![]() Linka. Bleh ![]() Kompozycje. Niektóre są nawet interesujące, ale minusem jest znowu ta linka. Masz też prace, w których nijak to do siebie pasuje... Materiały. Plus - korzystasz z lampworków, przekładek etc. Duuuży plus, bo większość początkujących kończy na plastiku vel prostych szklanych koralikach. Łańcuszki. Widzę, że masz tego jednego pancera ![]() ![]() Mam nadzieję, że znalazłaś w tekście odnośniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Początki bardzo ładne
![]() Najbardziej podobają mi sie 3 od końca, chyba za kolory których użyłaś, no po prostu sa słodkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za opinię
![]() aisah - to nie jest linka, tylko żyłka jubilerska ![]() ![]() ![]() ![]() Co do łańcuszka, to masz rację niestety :P Taki akurat był, to sobie zafundowałam, ale postaram się znaleźć coś delikatniejszego. Zastanawiam się też czy nie zacząć powoli robić w srebrze... Fotki robiłam na szybko, tuż przed umieszczeniem ich tutaj , postaram się zrobić lepsze jak wrócę z wyjazdu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Bardzo fajne, chyba też zacznę robić takie cuda. Świetne kolorki, takie wiosenne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
jak na początki to fajne prace...mi sie podobaja te koła (drewniane bodajze) różowo -żółte...
co do okrągłych szczypiec to w sklepach z narzedziami typu castorama znajdziesz takie (mniejsza cena i nie trzeba czekac na przesyłke ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Sympatyczne i kolorowe, ale please, nie na żyłce..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Różowe z kwiatuszkami spodobały mi się najbardziej, oryginalne i słodkie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Szczerze mówiąc bardzo podoba mi się ich prostota i dobór kolorków
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim serdecznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Ja też zajmuję sie biżuteria amatorsko ;P, uważam, że żyłka przy krótkich kolczykach jest jak najbardziej OK. U mnie nie daleko domu, jest sklep z biżuteria hand made [ www.diamicart-koraliki.pl ] i są różne kolory żyłek, ja używam własnie takich, chociaż kiedyś używałam żyłki wędkarskiej. A powiedz mi, robisz to normalną modeliną dla dzieci ? I jak suszysz te cudeńka? Bo pomysł cudny :P jak dla mnie - 6+
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Witajcie po przerwie
![]() 1. GlamRock 2. Kraina Słodkości 3. Błękitna Laguna 4. Morska Bryza 5. Lodowa Abstrakcja 6. Niewinny Róż |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
I kolejne:
1. Cukierkowe Igraszki 2. Białe Wino 3. Norweski Klif 4. Mglisty Poranek 5. Mglisty Poranek - Zbliżenie 6. Tajemnica Gejszy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
1. Egzotyczny Sen
2. Księżycowy Pył 3. Alpejska łąka 4. Egipski Antyk 5. Malinowy Krzew Niektóre prace mogą się powtarzać, wstawiam je na wg mnie lepszych zdjęciach i z nazwami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Czekam również na zamówienia z allegro z lawą, koralem białym i filipińskim oraz kamieniami półszlachetnymi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Czekam na przesyłkę z odpowiednimi szczypcami, więc jak tylko dojdzie, zmieniam wszystko na drucik. Nie wiem czy zauważyłyście, ale niektóre koślawe prace już są na szpilkach
![]() Po za tym, czemu sądzicie, że żyłka psuje efekt ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Bo wygląda bazarowo i nieprofesjonalnie zazwyczaj.. kojarzy się z najtańszymi kosztowo kolczykami.. robionymi hurtowo i niedokładnie.. chociażby czymś musisz zakończyć i te zaciski psują efekt. Poza tym nie pasuje do pięknych koralików.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj na giełdzie minerałów i stworzyłam kolczyki z agatem i zielony komplecik z zielonym kamieniem półszlachetnym, którego nazwę na śmierć zapomniałam
![]() ![]() Edit: Zamówiłam również już 22 pary srebrnych bigli i szpilek, oraz srebrne przekładki ![]() Edytowane przez Basiulek Czas edycji: 2008-07-20 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Cukierkowe igraszki REWELECJA! Bardzo na czasie. Lekkie, wakacyjne i piekne kolory. Jesli chodzi o kolczyki to ja proponuję szpilki lub haczyki wtedy nie będziesz musiała uzywać zacisków, które nie wygladają fajnie. Ogólnie fajne, lekkie i zwiewne. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Nareszcie, nareszcie, nareszcie!
![]() ![]() ![]() Doszła paczka z allegro od CJ ze szczypcami, koralem filipińskim, masą perłową, turkusem, lawą i innymi pierdłułkami ![]() Oto co udało mi się stworzyć: 1. Niewinne marzenie *koral filipiński, masa perłowa, elementy posrebrzane 2. Słodkie pragnienie *koraliki szklane, elementy posrebrzane 3. Nocny przypływ - bransoletka *lawa, turkus naturalny, elementy posrebrzane 4. Nocny przypływ - kolczyki *lawa, turkus naturalny, elementy posrebrzane 5. Ocean nocą *koraliki szklane, elementy posrebrzane 6. Indiańskie zaklęcie *agat, koraliki szklane, elementy posrebrzane |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze:
Komplet: Wiosenny Poranek, bransoletka, naszyjnik i kolczyki; Elementy posrebrzane i kamień szlachetny, którego nazwy sobie niestety nie przypomnę, ale liczę na Waszą pomoc ![]() Edit: Oczywiście chodziło mi o kamień półszlachetny ![]() Edytowane przez Basiulek Czas edycji: 2008-08-10 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.