|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Basiulkowe początki biżuteryjne :)
Witajcie
Wszyscy się chwalą to i ja spróbuję, aczkolwiek to tylko takie moje pierwsze twory, nie wszystkie udane, zdjęcia też nie najlepsze wiem, ale się poprawię ![]() Na początek kilka prac, niedługo pokażę kolejne i chętnie wysłucham krytyki
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Basiulkowe początki biżuteryjne :)
cd
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
zdjęcia
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
i ciągle niezmordowana
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnia porcja na dziś
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
kilka prac?
więc tak: Fotki. Ładne tło, ale niestety na papierze kredowym i się światło odbija... No i czasem wychodzisz poza stół (?), a to nieładnie wygląda na zdjęciach. Są ostre, to też dobrze, ale na minus ułożenie, do tego dojdziesz z czasem ![]() Drucik. Błagam, zacznij robić więcej na druciku... Wiem, musisz doćwiczyć loopy, ale z czasem się wyrobisz albo poświęcisz na początek trochę drucików ![]() Linka. Bleh ![]() Kompozycje. Niektóre są nawet interesujące, ale minusem jest znowu ta linka. Masz też prace, w których nijak to do siebie pasuje... Materiały. Plus - korzystasz z lampworków, przekładek etc. Duuuży plus, bo większość początkujących kończy na plastiku vel prostych szklanych koralikach. Łańcuszki. Widzę, że masz tego jednego pancera Dla mnie to on jest: za duży, czerniejący i w ogóle mi się nie podoba. ![]() Mam nadzieję, że znalazłaś w tekście odnośniki
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Początki bardzo ładne
![]() Najbardziej podobają mi sie 3 od końca, chyba za kolory których użyłaś, no po prostu sa słodkie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za opinię
aisah - to nie jest linka, tylko żyłka jubilerska Jak dorwę normalny, fajny drucik i przede wszystkim okrągłe szczypce, obiecuję nauczyć się loopów Na razie korzystam z takich nędznych, którymi nijak nie da się loopa zakręcić Ale chyba sobie zamówię na qnszcie lub u CJ na allegro Co do łańcuszka, to masz rację niestety :P Taki akurat był, to sobie zafundowałam, ale postaram się znaleźć coś delikatniejszego. Zastanawiam się też czy nie zacząć powoli robić w srebrze... Fotki robiłam na szybko, tuż przed umieszczeniem ich tutaj , postaram się zrobić lepsze jak wrócę z wyjazdu. |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo fajne, chyba też zacznę robić takie cuda. Świetne kolorki, takie wiosenne
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
jak na początki to fajne prace...mi sie podobaja te koła (drewniane bodajze) różowo -żółte...
co do okrągłych szczypiec to w sklepach z narzedziami typu castorama znajdziesz takie (mniejsza cena i nie trzeba czekac na przesyłke )
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Sympatyczne i kolorowe, ale please, nie na żyłce..
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Różowe z kwiatuszkami spodobały mi się najbardziej, oryginalne i słodkie
Ładne jest te kolorowe tło na zdjęciach (które same w sobie jednak nie są idealne - ale można to dopracować, kadruj trochę inaczej, zawieszkę kolczyka kierując w górny lewy róg, końcówkę w dolny prawy, nie ucinaj boków, zwracaj uwagę na ostrość). Myślę, że Aisash dała ci najbardziej konstruktywną krytykę dot. samych wyrobów
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Szczerze mówiąc bardzo podoba mi się ich prostota i dobór kolorków
Mnie osobiście odpychają kolczyki, które są 'przesłodzone' albo przepełnione nadmiarem koralików czy innych drobiazgów Tym bardziej, że kolczyki które tu prezentujesz nie są mocno długie.. Do takich też mam lekki dystans Dlatego ogólnie bardzo duży PLUS.. Zresztą trafiłaś po części w mój gust i bardzo chętnie zobaczyłabym część z tych kolczyków u siebie w szkatułce powodzenia w dalszej 'pracy'
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim serdecznie
A powiedzcie mi, czemu tych krótszych kolczyków nie robić na żyłce? Lepiej się układają, jest prawie niewidoczna, więc nie szpeci czasem kolczyka jak niedopracowany loop Po za tym drut często się odkształca...
|
|
|
|
|
#15 |
|
BAN stały
|
Ja też zajmuję sie biżuteria amatorsko ;P, uważam, że żyłka przy krótkich kolczykach jest jak najbardziej OK. U mnie nie daleko domu, jest sklep z biżuteria hand made [ www.diamicart-koraliki.pl ] i są różne kolory żyłek, ja używam własnie takich, chociaż kiedyś używałam żyłki wędkarskiej. A powiedz mi, robisz to normalną modeliną dla dzieci ? I jak suszysz te cudeńka? Bo pomysł cudny :P jak dla mnie - 6+
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po przerwie
Następne prace: 1. GlamRock 2. Kraina Słodkości 3. Błękitna Laguna 4. Morska Bryza 5. Lodowa Abstrakcja 6. Niewinny Róż |
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
I kolejne:
1. Cukierkowe Igraszki 2. Białe Wino 3. Norweski Klif 4. Mglisty Poranek 5. Mglisty Poranek - Zbliżenie 6. Tajemnica Gejszy |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
1. Egzotyczny Sen
2. Księżycowy Pył 3. Alpejska łąka 4. Egipski Antyk 5. Malinowy Krzew Niektóre prace mogą się powtarzać, wstawiam je na wg mnie lepszych zdjęciach i z nazwami
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam również na zamówienia z allegro z lawą, koralem białym i filipińskim oraz kamieniami półszlachetnymi
Ponadto jadę na giełdę minerałów. Także niedługo spodziewajcie się nowym prac, ze szlachetniejszych materiałów
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się.
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na przesyłkę z odpowiednimi szczypcami, więc jak tylko dojdzie, zmieniam wszystko na drucik. Nie wiem czy zauważyłyście, ale niektóre koślawe prace już są na szpilkach
Po za tym, czemu sądzicie, że żyłka psuje efekt ? |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Bo wygląda bazarowo i nieprofesjonalnie zazwyczaj.. kojarzy się z najtańszymi kosztowo kolczykami.. robionymi hurtowo i niedokładnie.. chociażby czymś musisz zakończyć i te zaciski psują efekt. Poza tym nie pasuje do pięknych koralików.
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I z niecierpliwością czekam na prace z drucikiem
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj na giełdzie minerałów i stworzyłam kolczyki z agatem i zielony komplecik z zielonym kamieniem półszlachetnym, którego nazwę na śmierć zapomniałam
Może dziś umieszczę jego zdjęcie, to mi podpowiecie co to takiego ![]() Edit: Zamówiłam również już 22 pary srebrnych bigli i szpilek, oraz srebrne przekładki
Edytowane przez Basiulek Czas edycji: 2008-07-20 o 13:47 |
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Cukierkowe igraszki REWELECJA! Bardzo na czasie. Lekkie, wakacyjne i piekne kolory. Jesli chodzi o kolczyki to ja proponuję szpilki lub haczyki wtedy nie będziesz musiała uzywać zacisków, które nie wygladają fajnie. Ogólnie fajne, lekkie i zwiewne. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie, nareszcie, nareszcie!
![]() ![]() ![]() Doszła paczka z allegro od CJ ze szczypcami, koralem filipińskim, masą perłową, turkusem, lawą i innymi pierdłułkami Oto co udało mi się stworzyć: 1. Niewinne marzenie *koral filipiński, masa perłowa, elementy posrebrzane 2. Słodkie pragnienie *koraliki szklane, elementy posrebrzane 3. Nocny przypływ - bransoletka *lawa, turkus naturalny, elementy posrebrzane 4. Nocny przypływ - kolczyki *lawa, turkus naturalny, elementy posrebrzane 5. Ocean nocą *koraliki szklane, elementy posrebrzane 6. Indiańskie zaklęcie *agat, koraliki szklane, elementy posrebrzane |
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze:
Komplet: Wiosenny Poranek, bransoletka, naszyjnik i kolczyki; Elementy posrebrzane i kamień szlachetny, którego nazwy sobie niestety nie przypomnę, ale liczę na Waszą pomoc Edit: Oczywiście chodziło mi o kamień półszlachetny
Edytowane przez Basiulek Czas edycji: 2008-08-10 o 19:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

Ale chyba sobie zamówię na qnszcie lub u CJ na allegro 
jestem również