|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
salatka z tunczykiem i makaronem
hej. A moze salatka z tunczyka?-moj maz ja uwielbia
-1 puszka tunczyka (obojetnie jakiego bo i tak trzeba odcedzic) -1 puszka kukurydzy -1 szklanka makaronu (taki specjalny -wyglada jak ryz-a jego fachowa nazwa to chyba Biavetta-mozna go dostac w praktycznie w kazdym sklepie-po ugotowaniu trzeba go dobrze wystudzic) -3-4 jajaka (na twardo oczywiscie-pokroic w kosteczke-jak do kazdej salatki) -mala cebula(pokroic) -1 zabek czosnku (wycisnac i wymieszac z majonezem) -vegeta-albo cos w tym stylu(do smaku-nie dawac juz soli!) -majonez (najlepiej swidnicki-ale malo gdzie jest-a jest cudny)-tyle zeby wszystko wymieszac suszona natka pietruszki (do smaku), mozna dac jeszcze szyczypiorek itp. wszystko wymieszac w duzej misce, doprawic,wstawic do lodowki na 30 minut zeby sie wszystko przegryzlo SMACZNEGO
Jesienne mamy Edytowane przez sylwia-zuza Czas edycji: 2006-08-13 o 11:10 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: salatka z tunczykiem i makaronem
dzis zrobilam na kolacje i jest... przepyszna!!!
kupilam w sklepie ten 'dziwny' makaron, ale nie mialam na niego pomyslu wiec wpisalam 'biavetta' w google i prosze, tak tu trafilam na wszelki wypadek przygotowalam nawet ser i ogorki gdyby sie okazalo ze podane skladniki nie wystarcza ale niepotrzebnie! moje male modyfikacje: zamiast pietruszki dalam koperek, do majonezu dodalam jogurt i zamiast 1 dalam 2 z. czosnku polecam wszystkim ![]() jest idealna na piatkowy wieczor
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: salatka z tunczykiem i makaronem
a ja daje właśnie
puszka tuńczyka ugotowany ryż 2-3 ogórki kiszone (małosolne są lepsze) 2-3 pomidorki puszka kukurydzy i majonez
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.