|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jaki makijaz?
jak powinna sie malowac ciemna blondynka o szaroniebieskich oczach z jasna karnacja??? prosze o jakies podpowiedzi makijazy prostych do zrobienia i nie za duza kase(no i oczywiscie niezbyt mocnych, cos dziewczecego) dzieki i buzka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: jaki makijaz?
Witaj
![]() Najlepiej by było jakbyś wysłała jakieś swoje zdjęcie. Jeżeli lubisz makijaże delikatne to polecam Ci zestaw podwójnych cieni Isa Dora (iskrzący beż z nutą złota z delikatnym brązem), lub mieniący się pyłek firmy Pupa (maja w ofercie kulka kolorków, które daja prześliczny efekt i są baardzo wydajne). Bardzo fajne kolorki ma w swojej ofercie Art Deco ( w sylwestrowy wieczór możesz się skusic na eyliner w kolorze złota i musnięcie koniuszków rzęs złotym tuszem). Wybieraj raczej barwy pastelowe (matowe lub perłowe - w zależnosci od okazji i upodobań). Przesyłam Ci kilka propozycji w ciemno (jako, ze nie wiem jak wygladasz) ![]() pozdrawiam Sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Cześć Ufcio
![]() Dodaję kilka zdjęć naturalnych makijaży ![]() Ale fakt, Twoje zdjęcie by się przydało ![]() Aha, co dla Ciebie oznacza "nie za dużą kasę"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
"nie za duza kase" tzn. niezbyt drogie...niestac mnie na jakies kosmetyki za 60 zlotych, ale dziekuje wam za te propozycje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Samanta, Twoje rady zawsze uważałam za sensowne, ale teraz przesadziłaś - uważasz, że PUPA i ART DECO to tanie kosmetyki? Jeśli tak to jesteś pierwszą osobą i jedyną jaką znam, która ma takie zdanie. Ja biedy nie klepię, ale kosmetyków tych nie kupuję, choć kolorystyka tych cieni mi się bardzo podoba.
Prawda jest taka, że najczęściej korzystam z Avonu i nie narzekam. A cień PUPY to kiedyś dostałam w prezencie i nadal go mam, bo jest swietny i staram się go dużo nie zuzywać. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Samanta, Twoje rady zawsze uważałam za sensowne, ale teraz przesadziłaś - uważasz, że PUPA i ART DECO to tanie kosmetyki? Jeśli tak to jesteś pierwszą osobą i jedyną jaką znam, która ma takie zdanie. Ja biedy nie klepię, ale kosmetyków tych nie kupuję, choć kolorystyka tych cieni mi się bardzo podoba.
Prawda jest taka, że najczęściej korzystam z Avonu i nie narzekam. A cień PUPY to kiedyś dostałam w prezencie i nadal go mam, bo jest swietny i staram się go dużo nie zuzywać. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
freyjka napisał(a):
> Samanta, Twoje rady zawsze uważałam za sensowne, ale teraz przesadziłaś - uważasz, że PUPA i ART DECO to tanie kosmetyki? Hmmm, właśnie dlatego zapytałam się Ufcia co dla niego znaczy " nie za dużą kasę" ![]() Ufcio, myślę że powinnaś przeszukać KW i wybrać spośród kosmetyków w przedziale cenowym jaki będziesz uważała za odpowiedni w stosunku do swoich możliwości finansowych. Całkiem fajne cienie ma np. Inglot, głównie lubię te z serii Sprint, a są taniuśkie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
freyjka napisał(a):
> Samanta, Twoje rady zawsze uważałam za sensowne, ale teraz przesadziłaś - uważasz, że PUPA i ART DECO to tanie kosmetyki? Jeśli tak to jesteś pierwszą osobą i jedyną jaką znam, która ma takie zdanie. Ja biedy nie klepię, ale kosmetyków tych nie kupuję, choć kolorystyka tych cieni mi się bardzo podoba. > Prawda jest taka, że najczęściej korzystam z Avonu i nie narzekam. A cień PUPY to kiedyś dostałam w prezencie i nadal go mam, bo jest swietny i staram się go dużo nie zuzywać. :/ Witaj Freyko Samanta niestety sama nie może teraz odpowiedzieć, bo przez 2 tygodnie będzie poza zasięgiem netu. Ale jestem przekonana, że kierowała się przede wszystkim ceną cieni w stosunku do jakości. Ja osobiście wolę kupić jeden Art Deco niż trzy Avona. Ale to tylko taka mała dygresja ![]() Faktycznie cienie Inglota mają ładną kolorystykę, bardzo ciekawą i bogatą, i ich cena jest atrakcyjna. Pozdrowionka ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Taaak przyjrzyj sobie oferte Inglota-od naturalnych,jasny cieni po egzotyczne,letnie,ostre kolorki.Matowe,perlowe i tysiac innych,pojedyncze potrojne,duze male
![]() A do tego ceny maja przystepne-ja sie nimi maluje na codzien ![]() Pozdrawiam i zycze milej nocki
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Rozumiem, że ktoś ma takie preferencje - poprostu na prawdę się ogromnie zdziwiłam, bo zaledwie kilka dni temu rozmawiałam z kobietami na temat ART DECO i miałayśmy takie same opinie. A co do jakości to być może przekłada się na jakość, ale nie przekłada się na ilość - pudełeczka do cieni są wielkości farbek akwarelowych Rowneya - malusieńkie - tyle że te drugie starczają faktycznie na caaałe lata.
![]() ![]() Pozdrawiam PS: a Inglota faktycznie polecam - dostępne prawie wszystkie kolory świata! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
zgadzam sie z wami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.