|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
patent na ładną cerę na stoku
hej! na święta wyjeżdzam w góry na deskę i mam problem: mam skórę naczynkową na mrozie moja twarz robi się czerwona, a miejscami czerwono -sina. Wiadomo że stok to stok, ale nie chciałabym straszyć ludzi swoim czerwono sinym kolorem skóry i chciałabym to jakoś zakamuflować. Kupiłam sobie już krem ochronny Clinique, mam nadzieję że się sprawdzi, a co z kamuflarzem?Oczywiście nie chciałabym też wyglądać na wypacykowaną. Macie jakiś sprawdzony sposób?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: patent na ładną cerę na stoku
i ja też sie przylaczam do tematu. po wyjsciu na dwor moja twarz robi sie czerwona, czasem cala, czasem tylko na nosie albo na policzkach i to smiesznie wyglada
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Mam ten sam problem - moja skóra jest wrażliwa i naczynkowa a bardzo dużo jeżdże na nartach. Zawsze używam jakiegoś kremu na naczynka - albo serum na naczynka z erisa inter pod krem. Kiedyś dermatolog mi powiedziała, że mam smarować się Tormentiolem, pamiętam że mama mnie też tym smarowała jak byłam mała - nestety tluste to to ale ma kolorek taki jakby cielisty więc się można zamaskować troche. Ja zawsze po prostu smaruje twarz podkładem - od 2 lat używam unifiance La Roche Possay(nie chce mi sie poszukiwać lepszego
![]() Tyle, że u mnie problem niestety pojawia się nie na stoku ile jak już jestem w ciepłym aucie(zwykle makiaż już mocno sfatygowany) a już najgorzej w zadymionej knajpie - momentalnie mi sie naczynka rozszerzają i jestem zaczerwieniona jakbym nie jezdziła na nartach tylko piła wódke cały dzień. Nie mam niestety na to rady. Z tym sie chyba już nic nie da zrobić. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, na narty najlepszy jest porządny krem ochronny na zimę, z mocnym filtrem. Nie polecam żadnych podkładów, fluidów itp. Jak wiadomo na stoku mogą panować różne warunki pogodowe, nie ma nic gorszego niż pseudonarciarka w rozmazanym makijażu.
Jazda na nartach jest wspaniałym sportem, dającym mnóstwo radości i zabawy, nie ma co przejmować się wyglądem. Przecież jak jest mróz to większość ludzi na stoku prezentuje różne odcienie "różowości". Życzę wszystkim obecnyi przyszłym narciarkom udanych zjazdów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
hmmm...nie uważam się za pseudonarciarkę...jeżdżę od dziecka i praktycznie co roku gdzies wyjezdzam na narty. Jeszcze sie nie spotkałam, zeby mi sie podkład "rozmazał" -jedynie czsem brudzi mi czapkę. Uważam że jest to dodatkowa ochrona, poza kremem oczywiście - kto powiedział że na stoku trzeba byc czerwonym - oczywiście że się zdarza ale dlaczego od razu trzeba źle wyglądać, żeby być "prawdziwą narciarką"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
uuu Maniaa sie rozsierdzila
![]() Marta (w sumie na razie pseudonarciarka,ale raczej za wzgledu na umiejetnosci,a nie mejkap ![]() ps. to nieprawda ze na stoku wyglad sie nie liczy ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
W tym roku na "po nartach" kupiłam sobie kremy regenerujące Ducray A-Derma takie z wyciągiem z owsa (Basia pisze o nich w swoich propozycjach kremów na zimę) . Liczę na to, że w połączeniu z Rilastilem na naczynka kremy te zlikwidują to moje okropne ponartkowe naczynkowe chilli, może sie jeszcze szarpne na wodę thermalną...zobaczymy, może to coś da...
Podkładu będę bronić "do krwi ostatniej kropli z żył" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
No i spodziewałam się takiego postu, co innego seksownie zaróżowione policzki, a co innego sina skóra dookoła ust, plus sine przebarwienia potrądzikowe na brodzie. Pytam o jakieś fajne specyfiki dyskretnie korygujące. Może spróbuję Unifiance, ale stary wydawał mi się niezbyt naturalny, a nowy jest to kitu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
droga milkiway,
co by ci tu doradzic...może nawet nie tyle doradzić ile bardziej podzielić się opinią...wiem że unifiance szczytem ideału nie jest ![]() ![]() ![]() A jak sie juz bardzo zdenerwuje to zakładam gogle i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
UUU ja tez jezdze
![]() A z tymi pseudonarciarkami to chyba chodzilo o dziewczyny ktore siedza(nie jezdza)na stoku z pelnym makijazem wieczorowym... A gdzie sie w tym roku wybieracie na narty?
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Maniaa - czemu bierzesz wszystko do siebie? napisałam o pseudonarciarkach, ponieważ niejednokrotnie widziałam dziewczyny z czarnymi podkówkami wokół oczu, rozmazaną pomadką i zwarzonym podkładem, niestety. Używasz podkładu, jesteś z tego zadowolona i ok
![]() Ja tego nie polecam ale może faktycznie ciężko mi się wczuć w tego typu problemy ponieważ mam ładną cerę i podkładu nie używam prawie nigdy ![]() Nie pisałam nic takiego,że żeby być prawdziwą narciarką trzeba wyglądać brzydko, to nadinterpretacja (swego czasu modne słowo ![]() Ostrzegałam tylko zeby nie wyglądać komicznie. A tak w ogóle to pozdrawiam wszystkie narciarki ![]() ![]() ![]() A Wy gdzie szusujecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
asinka , głos snowboardzistki
![]() ![]() Austria - Hintertrux lodowiec w Tyrolskim Zillertalu też na snowboard a i ściągam tu deskę nakładając nartki ![]() Tańsza weekendowa alternatywa dla snowboardzistów to Kranjska Gora , Rogla na Słoweni - infrastruktura niezbyt rozbudowana ale nie najgorsza i też jest pięknie natomiast w Polsce kieruję się zawsze w rejony Szczyrku . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.