| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2007-07-08, 14:22 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | Batoniki musli

Wypróbowałam kilka dni temu i polecam  Składniki sypkie można dowolnie modyfikować (z wyjątkiem podstawowych) - dodawać, odejmować i zamieniać Składniki: "Klej": -200ml mleka -ok. 100ml wody -100-200g cukru (ja dalam mniej) -4-5dag masła Sypkie: -duża szklanka płatków owsianych -ponad pół szklanki otrębów (granulowane lub pszenne) -płatki kukurydziane -2 lub 3 łyżki orzeszków -2 łyżki pestek dyni -2 łyżki słonecznika -3 łyżki rodzynek -3 łyżki sezamu -2 łyżku siemia lnianego -2 łyżki suszonych owoców (świeże też świetnie smakują  ) Mleko i wodę z cukrem gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. Dodać masło i mieszając gotować przez 2-3minuty. Gdy ostygnie wsypać wszystkie składniki sypkie, dokładnie wymieszać i wyłożyć na blasze. Piec przez ok. 30-35 minut w temp. 150-160o. Po ostygnięciu pokroić. | 
|     |   | 
|  2007-07-09, 12:37 | #2 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | 

Dot.: Batoniki musli

mmm uwielbiam  takie jedzonko     często robię ciasteczka owsiane (mieszam płatki owsiane, z miodem, jajkiem, różnymi nasionkami i sokiem jabłkowym... wszystko na oko... mniam   A Twój przepisik chyba wypróbuję, jak mi czasu starczy    
				__________________ dbam o włoski  rośnijcie rośnijcie  12.08. - piję pokrzywkę 13.08. - łykam humavit jest:45 cm będzie:52 cm | 
|     |   | 
|  2007-07-09, 21:41 | #3 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Bardzo fajny przepisik szkoda tylko że nie jest to wszystko w czekoladzie . Pozdrawiam

| 
|     |   | 
|  2007-07-10, 07:47 | #4 | 
| Zakorzenienie | 

Ja ostatnio zrobiłam te batoniki   Dodałam aromat migdałowy i na wierzch starłam właśnie czekoladę ^^ pyszne;] 
				__________________ Imagine pageant  In my head the flesh seems thicker Sandpaper tears corrode the film... ...And I need you now somehow, And I need you now somehow. | 
|     |   | 
|  2007-07-11, 19:37 | #5 | 
| Raczkowanie | 

Brzmi tak  pysznie ze chyba zaraz to  zaczne robic    | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.