|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Chałupnictwo???
Czy któraś z Was próbowała sobie w ten sposób dorobić? Bo ja bym chciała ale trochę się boję że to jakieś oszustwo będzie...Macie jakieś doświadczenia? Mam 16 lat i chciałabym jakoś dorobić bo w portfelu pustki. Będę baaardzo wdzięczna za odpowiedź
![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chałupnictwo???
podpisuje sie pod kolezanka i podciagne watek zeby nie zakładac nowego.
szcególnie mam pytanie do tych dziewczyn i chłopaków:P ktorzy zajmuja sie czyms takim i znaja jakies sprawdzone firmy. prosilabym bardzo o jakies namiary na te firmy lub ogolnie jakies informacje. bede bardzo wdzieczna
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
up
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
up
![]() |
![]() |
#5 |
Mrs Mrau
|
No to ja się wypowiem
![]() Kilka lat temu kiedy z kuzynem nie mieliśmy co ze sobą zrobić w wakacje,stwierdziliśmy,że trzeba znależć jakąś interesująca pracę na ten czas.Postanowiliśmy zatrudnić się w firmie,która oferowała wynagrodzenie za przepisywanie sporych ilości testów na komputerze (mieli w ofercie też sklejanie i skręcanie róznych rzeczy). Zadzwoniliśmy do firmy i dowiedzieliśmy się,że najpierw bedziemy musieli zamówić katalog,wskazówki firmy jak więcej zarabiać i takie tam bzedty.Oczywiście super miła pani przez telefon nas zapewniała,że to jest za darmo,że nie będziemy musieli nawet grosza za to zapłacić.Oczywiście jak "wielkie wskazówki i zlecenia od firmy" przyszły w kopercie okazało się,że trzeba za nią zapłacić 30zł z kawałkiem (nie pamiętam dokładnie ile).Oczwiście my durne dzieciaki zapłaciliśmy widząc w tej kopercie wielka sznase na zarobienie jakiekolwiek kasy (zapłaciliśmy po połowie,więc w razie czego nie było aż tak wielkiej straty).W środku był ten durny katalog,durne wskazówki,durne zlecenia.Jak się okazało-aby dostać zlecenie (przepisywanie czegoś tam na komptuter,albo skręcanie itp)-trzeba było wpłacić im jakieś durne zabezpiecznie w postaci 500zł bodajże-które miało sie nam zwrócic po jakims czasie (taaaak,jasne-jedzie mi tu czołg? ![]() ![]() No i tyle Człowieczek się na błędach uczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Też kiedyś zastanawiałam się nad taką praca, ale uznałam że to zwykłe naciągactwo - np są ogłoszenia w gazecie, dzie trzeba zadzwonić na bardzo drogi nr telefonu, wysłuchać 15-minutowej przemowy automatu, wcisnąć parę numerków, a potem zapewne się dowiedzieć, że akurat w tym "rodzaju dzialalności"
![]() No, nie wiem, ewentualnie takie, gdzie wysyła się kopertę ze znaczkiem zeby coś odesłali... ale jesli listonosz każe płacić 30 zl, to nie przyjmować ![]() ![]() Ogólnie rzecz biorąc jest to bardzo niepewny typ "dorabiania" i ja bym radziła poszukać czegoś innego jednak... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
调解人
|
No wlasnie:
1) Nigdy nie dzwoncie pod podany numer telefonu, np. 0 70 09 456 2) nie wysylajcie zadnych pieniedzy (mozna jedynie zaryzykowac i ewentualnie wyslac jeden znaczek, gdy o to prosza) 3) dokladnie czytajcie umowy, Z reguły ogłoszenia pojawiające sie regularnie można sobie smiało darować (np. co tydzien w dodatku wyborczej "składanie długopisów"). Zeby znalezc dobre chalupnictwo trzeba miec chyba troche szczescia. Z reguly dany zaklad nawiazuje wzglednie trwałą wspolpracę z chalupnikiem, który sprawdził się raz czy dwa.
![]() |
#8 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
najlepszy przyklad to dla maniakow na wspolnej gdy pani Maria chciala sobie dorobic
![]() i nic wiecej na temat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
a ja bym chciala up'nąć ten temat. moze po dwóch latach cos sie zmienilo i macie jakies lepsze doswiadczenia? ;]
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja też bym chciała spróbować tej fuchy bo każdy grosz się przyda no ale już tyle mówiono o tych przekrętach że aż strasz się za to zabrać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie ma chyba juz uczciwego chalupnictwa. Jezeli cos zrobisz to musisz zaplacic za materialy a potem sama to sprzedac.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.