pomocy ratunku help i co tam jeszcze:( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-14, 07:16   #1
anulciak85
Zakorzenienie

pomocy ratunku help i co tam jeszcze:(

Hej zaczne od tego ze mam ogromna motywacje zeby schudnac ale nie wiem jak sie do tego zabrac!@ lata temu urodzilam syna i sie zaczelo..jadlam z nerwow co popadlo...no i teraz jest efekt tylko sie nie wystraszcie...waze 90 kg przy 175 cm wzrostu najgorzej wyglada brzuch....prosze pomozcie mi jak sie zabrac za siebie jaka dieta byle tania jakie cwiczenia i przeczytam wszystkie rady obiecuje aha doatalam wczoraj pas neoprenowy co o nim myslicie
anulciak85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-14, 07:31   #2
dolare
BAN stały

GG do dolare
Dot.: pomocy ratunku help i co tam jeszcze:(

Anulcia przede wszystkim prześledż wątek "ile dzisiaj zjadłam". Podaj przykładowy jadłospis jak wygląda-napewno któraś z dziewczyn go skoryguje...
Napewno 5 małych posiłków. Bez podjadania. Słodyczom, alkoholowi i przekąskom mówimy pa pa i je ograniczamy.
Najlepsza dieta to chyba wyeliminować w/w, mniej jeść a do tego ćwiczyć.
Osobiście nie wierzę by jakieś cud diety miały pomóc- trzeba zmienić nawyki żywieniowe i nie poddawać się , nie odpuszczać np. jak się złamiesz i zjesz ciacho....
Wskocz na "ile dzisiaj zjadłam", ew. "mój cel-rurki"- zapisz się, autorka wątku napewno Cię przyjmie- tam dziewczyny się motywują
Pozdrówcie dla Ciebie i Synka
dolare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-14, 09:39   #3
elianka
Zakorzenienie

anulcia- zapraszam do wątku- "odchudzaamy się zdrowo i bezpiecznie- bez diety cud" .... razem na pewno Nam się uda pozdrawiam serdecznie.

ps. pas neoprenowy bez ćwiczeń nie pomoże.. ale zaaszkodzić nie zaszkodzi a przy odchudzaniu ujedrni skórę
Stary 2007-06-14, 11:33   #4
anulciak85
Zakorzenienie

ja na cwiczenia nie mam czasu ale dziennie sprztam 750 m kwadratowych podlug wiec ruchu troche mam a droga do i z pracy to prawie 5km wiec chyba jakos tam cwicze jeszcze zaczne brzuszki w domku tylko niewiem czy dam rade sie podnisc
anulciak85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-14, 13:07   #5
bamsia
Raczkowanie

witaj
ekspertem nie jestem ale chętnie podziele sie tym co wiem wyobrażam sobie co czujesz tez miała wiele kg do zrzucenia (teraz juz "troszke"mniej) schudłam już prawie 12 kg a przedemna jeszcze jakies min 10 a chcialabym jeszcze więcej jeżli mi się uda, proponuję:
- jeść co 3 godz i pilnowac się tego!
-uwierz do pracy (szkoły) tez można sobie przygotowywać zdrowe posiłki i nosić np w pudełeczkach niejedna z nas tak robi- sprawdzone
- pić dużo wody 2-3 l dziennie (woda niegazowana, zielona, czerwona herbata)
- każdy posiłek powinien zawierac bialko, węgle i zdrowe tłuszcze (jak jesz węgle to nie tłuszcz i na odwrót)
- sam owoc to nie posiłek, bo nie ma w nim białka (może być jako dodatek do posilku w którym nie ma tłuszczu )
- na anoc najlepsze samo biało (np chudy twaróg , tunczyk w sosie własnym)
- kolacje jemy 0,5 - 2 godz przed pojsciem spać
przykładowe posiłki (Rzabbko tu pozwoliłam sobię na "kopiuj i wklej" Twojej wypowiedzi z innego wątku mam nadzieję że sie nie pogniewasz ) np.:
- pieczona (gotowana) pierś z kurczaka + sałatka z oliwą z oliwek
- pieczona pierś (gotowana )z kurczaka + fasolka szparagowa + ryż brązowy
- omlet z tuńczykiem (2 jajka, pół puszki tuńczyka) + szpinak (jajka zawierają tłuszcz więc nie łaczymy z węglami)
- łosoś duszony w warzywach (łosoś jest tłustą rybą, nie dodajemy węgli)
- pieczona wołowina + brokuły
- kanapka bez smaru z sałatą chudą wędliną drobiową i pomidorem
itd. itp
- chleb typu wasa możesz sobie odpuścić
- jogurty mają bardzo mało białka, a dużo węgli - ja bym odstawiła i stosowała tylko np jogurt naturalny z czosnkiem lub bazylia jako sos do mięska
- wszelkie płatki kukurydziane fee , musli, i płatki owsiane ok ale tez nie za dużo
- ahaa i cos bardzo ważnego tłuszcz jest w diecie niezbędny!!!!!! polecam kapsułki omega3 - naturalny tłuszcz rybi- niezbędne do zycia kwasy tłuszczowe, oprócz tych pigułek powinnas dbać o kwasy jednonienasycone (z oliwy),wielonienasycone ( orzechy, pestki, ryby, olej z lnu - orzechów -pestek dyni, siemie lniane)
niestety ruch to nie to samo co trening ale zawsze to lepsze niż nic ja cwicze jakies 20 min dziennie (max 45 ale to juz po 3 miesiacach treningu)
proponuje też przeczytać podpis Brewki pt "elementarz dla odchudzaczek" tam znajdziesz też wiele cennych informacji

zycze powodzenia !!

Edytowane przez bamsia
Czas edycji: 2007-06-14 o 13:42 Powód: dopis
bamsia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości