|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
pomocy ratunku help i co tam jeszcze:(
Hej zaczne od tego ze mam ogromna motywacje zeby schudnac ale nie wiem jak sie do tego zabrac!@ lata temu urodzilam syna i sie zaczelo..jadlam z nerwow co popadlo...no i teraz jest efekt tylko sie nie wystraszcie...waze 90 kg przy 175 cm wzrostu najgorzej wyglada brzuch....prosze pomozcie mi jak sie zabrac za siebie jaka dieta byle tania jakie cwiczenia i przeczytam wszystkie rady obiecuje aha doatalam wczoraj pas neoprenowy co o nim myslicie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: pomocy ratunku help i co tam jeszcze:(
Anulcia przede wszystkim prześledż wątek "ile dzisiaj zjadłam". Podaj przykładowy jadłospis jak wygląda-napewno któraś z dziewczyn go skoryguje...
Napewno 5 małych posiłków. Bez podjadania. Słodyczom, alkoholowi i przekąskom mówimy pa pa i je ograniczamy. Najlepsza dieta to chyba wyeliminować w/w, mniej jeść a do tego ćwiczyć. Osobiście nie wierzę by jakieś cud diety miały pomóc- trzeba zmienić nawyki żywieniowe i nie poddawać się , nie odpuszczać np. jak się złamiesz i zjesz ciacho.... Wskocz na "ile dzisiaj zjadłam", ew. "mój cel-rurki"- zapisz się, autorka wątku napewno Cię przyjmie- tam dziewczyny się motywują ![]() Pozdrówcie dla Ciebie i Synka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
anulcia- zapraszam do wątku- "odchudzaamy się zdrowo i bezpiecznie- bez diety cud" .... razem na pewno Nam się uda
![]() ps. pas neoprenowy bez ćwiczeń nie pomoże.. ale zaaszkodzić nie zaszkodzi a przy odchudzaniu ujedrni skórę ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja na cwiczenia nie mam czasu ale dziennie sprztam 750 m kwadratowych podlug wiec ruchu troche mam a droga do i z pracy to prawie 5km wiec chyba jakos tam cwicze jeszcze zaczne brzuszki w domku tylko niewiem czy dam rade sie podnisc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
witaj
![]() ekspertem nie jestem ale chętnie podziele sie tym co wiem ![]() - jeść co 3 godz i pilnowac się tego! -uwierz do pracy (szkoły) tez można sobie przygotowywać zdrowe posiłki i nosić np w pudełeczkach ![]() ![]() - pić dużo wody 2-3 l dziennie (woda niegazowana, zielona, czerwona herbata) - każdy posiłek powinien zawierac bialko, węgle i zdrowe tłuszcze (jak jesz węgle to nie tłuszcz i na odwrót) - sam owoc to nie posiłek, bo nie ma w nim białka (może być jako dodatek do posilku w którym nie ma tłuszczu ) - na anoc najlepsze samo biało (np chudy twaróg , tunczyk w sosie własnym) - kolacje jemy 0,5 - 2 godz przed pojsciem spać przykładowe posiłki (Rzabbko tu pozwoliłam sobię na "kopiuj i wklej" Twojej wypowiedzi z innego wątku mam nadzieję że sie nie pogniewasz ![]() - pieczona (gotowana) pierś z kurczaka + sałatka z oliwą z oliwek - pieczona pierś (gotowana )z kurczaka + fasolka szparagowa + ryż brązowy - omlet z tuńczykiem (2 jajka, pół puszki tuńczyka) + szpinak (jajka zawierają tłuszcz więc nie łaczymy z węglami) - łosoś duszony w warzywach (łosoś jest tłustą rybą, nie dodajemy węgli) - pieczona wołowina + brokuły - kanapka bez smaru z sałatą chudą wędliną drobiową i pomidorem itd. itp - chleb typu wasa możesz sobie odpuścić - jogurty mają bardzo mało białka, a dużo węgli - ja bym odstawiła i stosowała tylko np jogurt naturalny z czosnkiem lub bazylia jako sos do mięska - wszelkie płatki kukurydziane fee ![]() - ahaa i cos bardzo ważnego tłuszcz jest w diecie niezbędny!!!!!! polecam kapsułki omega3 - naturalny tłuszcz rybi- niezbędne do zycia kwasy tłuszczowe, oprócz tych pigułek powinnas dbać o kwasy jednonienasycone (z oliwy),wielonienasycone ( orzechy, pestki, ryby, olej z lnu - orzechów -pestek dyni, siemie lniane) niestety ruch to nie to samo co trening ![]() ![]() proponuje też przeczytać podpis Brewki ![]() zycze powodzenia !! Edytowane przez bamsia Czas edycji: 2007-06-14 o 13:42 Powód: dopis |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.