|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Trądzik na ciele
Dziewczyny drogie, co poleciłybyście do kuracji zmian trądzikowych na ciele? Na razie stosowany jest Lubexyl, ale chiałabym wypróbować jakieś mazidło. Zastanawiałam się nad balsamem antytrądzikowym Pharmaceris T, ale może znacie coś dobrego na taką przypadłość. Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Trądzik na ciele
3 miesiac mecze sie z tradzikiem na ciele pomaga troche (plecy,dekolt,ramiona szyja) oczywiscie trzeba sie starac. Spirytus, jakies toniki, ale najlepiej pojsc do kosmetyczki lub do apteki po porade. Jesli chcesz sproboj mydla siarkowego(apteka) uzywam go do mycia twarzy i ciala i pomaga herbatka z bratka trojbarwnego. Mimnadzieje, ze troche pomoglam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam częste peelingi i mycie rękawicą z syntetycznego włókna (nie zbiera bakterii) a po kąpieli/prysznicu balsam dla niemowląt (np Yves Rocher - seria Hammamelis). Na plecach sporo pomógł mi olejek z drzewa herbacianego - kilka kropel do porcji balsamu. Długo też myłam się Effaclarem. Pocenie się też bardzo pomaga - oczywiście po ćwiczeniach od razu prysznic
![]() ![]() PZDR ![]()
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.