![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Zdjecia przed slubem...
Czesc dziewczyny!
Robily lub beda robic ktores z Was zdjecia przed slubem? Ja biore slub koscielny o godzinie 17:00, a zdjecia beda niestety przed slubem, bo po, lub w trakcie wesela byloby za pozno ze wzgledu na swiatlo! Zawsze marzylam o tym, ze jak wejde do kosciola, to moj maz bedzie mnie widziec po raz pierwszy, w sukni slubnej, a tu niestety...Wielu fotografow mi tego odradzalo, bo mowili, ze bede zdenerwowana przed slubem, ale dla mnie bylo wazne, zebym ladnie wygladala na zdjeciach( bo tylko w tym dniu bede super uczesana i pomalowana!!!!) ![]() ![]() Co o tym myslicie? pozdrowienia Marta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zdjecia przed slubem...
Marteczko, nic się nie przejmuj, ja teź będę miała ślub o 17.00, a wcześniej -plener. Nie chciałabym po ślubie jechac na zdjęcia z 2 powodów - po pierwsze światło, po drugie - nie chciałabym tracic swojego wesela. A że przyszły mąż mnie zobaczy w sukni przed śłubem? W ogóle mnie to nie martwi. Zwłaszcza, że będzie mi pomagał wybierac kreację
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Witaj moja imienniczko
![]() My ciągle debatujemy na temat zdjęć w plenerze.Prawdopodobnie fotografem na naszym ślubie będzie szef z pracy mojej szwagierki.Facet ma odpowiedni sprzęt, możliwości i napewno współpraca z nim byłaby przyjemna. Nie jestem do końca przekonana czy zdecydowałabym się na sesje "przedślubną", powód? Chyba jasny, chcemy zaplanować ceremonie na 16.00 i boje się, że nie wyrobiłabym sie na sesje zdjęciową ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja podobnie jak m.a.r.t.a. nie preferuję pleneru przed ślubem. Po pierwsze bałabym się że nie zdążę ze wszystkim, a poza tym po takim plenerze sukienka juz na pewno nie będzie pierwszej świeżości, makijaż też może się lekko rozpłynąć. Wakacje to akurat taki okres że długo jest jasno więc akurat ze światłem nie powinno być problemu.
A jeśli chodzi o Twoje marzenie (żeby mąż widział Cię dopiero w kościele) to chyba tak nie do końca bo przecież Młody przyjeżdża po Młodą do jej domu, ona mu przypina butonierkę i jest błogosławieństwo rodziców i wtedy razem jadą do kościoła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
![]()
dzieki za wasze odpowiedzi! Chyba robie sobie za duzo
Cytat:
Moja kuzynka robila zdjecia w trakcie wesela i nie bylo ich prawie 3 godziny! Goscie sie troche glupio czuli...Ja tez wybieralam kreacje z moim lubym, ale mu nie powiedzialam, ktora z tych sukienek wzielam- duzo osob mnie za to skrytykowalo, ale to jest moj slub! pozdrowienia Marta |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mysle, ze przed naszym slubem nie bede, az tak bardzo zdenerwowana, bo mamy juz za soba slub cywilny, ale mimo wszystko slub koscielny jest dla mnie najwazniejszy! Tez myslalam, zeby sie sama pomalowac, ale maluje sie na codzien(delikatnie), a chcialabym wygladac inaczej niz na codzien... Macie juz date slubu? pozdrowienia, Marta |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Termin z forotgrafem mamy o 14:00 wiec chyba raczej zdaze do tego czasu...Po slubie byloby troche pozno i musielibysmy zostawic naszych gosci samych, a to by bylo troche trudne, bo wiekszosc nie pochodzi z mojego miasta a poza tym polowa gosci nie mowi po polsku i by sie troche glupio czuli- moze sie wszystkim za bardzo przejmuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja szczerze polecam zarówno sesję przed ślubem, jak i po
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pozdrowienia Marta |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze zrozumialam, robiliscie zdjecia przed i po slubie? ![]() U nas przynajmniej odpada problem obraczek, bo jestesmy po slubie cywilnym i nosimy juz nasze obraczki... pozdrowienia, Marta |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Tak, Marteczko
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Super zdjecia!!
Nie widze roznicy miedzy zdjeciami przed i po, bo na wszystkich super wygladacie- nie widac w ogole Twojego zdenerwowania! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No tak.. i zapomniałam podziekować ![]() Dziękuję ![]() Edytowane przez carrot Czas edycji: 2007-05-30 o 10:53 Powód: yyy ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jesteśmy w trakcie przygotowań mamy już umowe z salą, orkiestrą, i inne sprawy pozałatwiane.Nasz termin 23.08.2008 Cytat:
![]() Mam już wypróbowane kosmetyki, które nie zawiodły mnie w podobnych sytuacjach jak ślub, wysokie temp, deszcz itp.Maluje się od przeszło 10 lat i wiem w czym mi dobrze, poza tym moja cera jest bardzo wrażliwa/alergiczna i nie mogę nakładać na nią byle czego.Dlatego znając akceptowane przez moją buzie malowidła, malując się tyle lat mam w tym w prawe i potrafie wykonać sama na sobie perfekcyjny makijaż.Więc po co mam za to płacić ?Wystarczy, że wydam pieniądze na zakup kosmetyków. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
No niby tak...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ciepło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Witam!
A ja mam pytanie takie bardziej organizacyjne. Czy moze ktos mi podac ile mniej wiecej kosztuje taka sesja? Z gory dziekuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
wiedzminko, ceny są tak różne jak różnej jakości są wykonane zdjęcia. Pooglądaj portfolia, popytaj o ceny. Myślę jednak, że nie ceną powinnaś się sugerować.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
![]()
Tez jestem tego zdania, zebys szukala w forach lub na stronkach internetowych zwiazanych z tematyka slubna- tam mozna przynajmniej szukac wedlug miast ...Znajdz tam sobie kilku fotografow , ktorych zdjecia Ci sie najbardziej spodobajaja, wtedy mozesz ich zapytac o konkretne ceny, chociaz, czesto sa one na ich stronach internetowych. Jak ja szukalam, to byly ceny za plener od 500 do 1200 Zl. i jak Carrot wczesniej napisala, zalezy to od ilosci i od wiekszosci zdjec. Ja bardzo dlugo szukalam, az znalazlam fotografa...duzo mi odrazu odmowilo, bo bylo juz za pozno, a innych zdjecia mi sie nie podobaly...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ja ślub miałam 26 maja tego roku, też nie chcieliśmy tracić wesela i dlatego na sesje wybraliśmy wczorajszy dzień.
Sama się pomalowałam i uczesałam (nieskromnie mówiąc wyszło to prawie tak jak pierwszego dnia) i już na luzie, bez obawy na suknie, buty, bukiet itp oddaliśmy się w rece naszego szalonego fotografa ![]() Ja myślę, że przed samym ślubem będziesz się stresować nie tylko uroczystością, ale także tym aby np nei ubrudzić się... a to może odbić się na jakości zdjęć. Jakby miała jeszcze raz wybierać zrobiłabym dokładnie tak samo. Pozdrawiam
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
![]()
To jestes swiezo po slubie...Gratulacje!!!!!! !!!
masz racje, ale nie moge zmienic daty, bo w nastepnym dniu nie ma moj fotograf czasu, a wplacilam juz zaliczke...Mam nadzieje, ze mimo wszystko zdjecia jakos wyjda i ze sie nie pobrudze... pozdrowienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
I jeszcze jedno
![]() ![]() Też się troche martwie, ze pobrudze suknie ale coż - cos za coś - albo strace parę godzin wesela, albo będe bardziej uważna na sesji. Wybieram to drugie ![]()
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie myśl o tym, bo aparat wyłapie Twoje zmartwienia. Wyluzuj się i już ![]() Aha - i zdjęcia nie wyjdą jakoś, tylko jestem przekonana, że wyjdą pięknie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Suknia nie bedzie snieznobiala wiec nawet jakbym sie troche pobrudzila, to chyba nie bedzie tego widac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam robione zdjęcia przed ślubem i przynajmniej mogłam się pobawić na swoim weselu.
Jeżeli kiedyś będę ponownie wychodzić za mąż, też będę miała sesję przed. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Opcji męża, się rozumie ![]() Cytat:
![]() ![]() A propos zdjęć - PW. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
witam!
Bardzo dziekuje carrot i marteczko za podpowiedz ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.