|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Odchudzanie a zimno.
Witam,
od kilku dni staram się być na diecie. Zjadam 1500 kcal/dziennie (moje dzienne zapotrzebowanie to 1900-2000). Odżywiam sie zdrowo i regularnie (jadłospis wrzuciłam tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304089&page=166 na samej górze). Od wczoraj jest mi zimno, szczególnie przed zaśnięciem, ale teraz np. też. Wydawało mi się, że jeśli zredukuję ilość jedzonych kalorii o 400-500 to będzie to zdrowe dla organizmu. Co mogę zrobić żeby poczuć się lepiej (ogólnie jest mi trochę słabo)? Oczywiście poza rozgrzewaniem się ćwiczeniami, herbatą czy siedzeniu w kocu. ;-) Przyjmuję witaminy i suplementy. Bardzo proszę o jakąś sugestię. Edytowane przez Tuppence_ Czas edycji: 2009-05-19 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie a zimno.
Też mam problem z ciągłym prawie że zimnem mimo, że odżywiam się zdrowo..... Wydaje mi sie, że mam to poprostu po mamie, bo ona tak samo jak ja jest takim zmarzluchem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wydaję mi się ,że to może być powodowane zbyt małą ilością tłuszczu w diecie.Też jak się odchudzałam było mi zimno, miałam wysuszoną skórę, ale wprowadziłam więcej tłuszczu i wszystko wróciło do normy. Nie tylko ważne są NNKT ale również troche tłuszczy nasyconych nie zaszkodzi.
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Ja też miałam z tym problem... Rozgrzewała mnie czerwona herbata albo jakiś porządny posiłek białkowy. Ale i tak do dzisiaj od czasu mojego startu odchudzania jest mi zimno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Mi rowniez jest ciagle zimno. W szkole to trzęsę sie jak galareta. Nie wspominajac juz o zamulaniu (lapie bloka) od czasu do czasu;/
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Stosowanie diety niskokalorycznej spowoduje, ze najpierw zużywamy zapasy energetyczne takie jak glikogen następne będą białka (zwiotczenie skóry) a potem dopiero tłuszcze, jednocześnie dojdzi do spowolnienia naszych procesów metabolicznych. Będziemy się czuli ospali, spadnie
szybkość procesów myślenia, będziemy bardziej wrażliwi na zmiany temperatury, głownie zimna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A jaką masz wagę? Sprawdzałas tarczycę?
Chudość + nadczynność ukł. współczulnego, spożywasz zdrowe tłuszcze?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.