|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
chce zajsc w ciaże
Dzień dobry mam pytanie rok temu w 3 miesiącu poroniłam po badaniu płodu wyszło ze płód był zdrowy ale ja sie boje zajść w ciażę ponieaważ ,boje sie lekaży przez ,których poroniłam, ponieważ zle mi obliczył ciązę choć dla mnie była prawidłowa patrząc na stronie kalendażyk małżenski echo nad wiśle i przepisano mi duphaston po którym dostałam krwotoku i lezałam cały tydzień w szpitalu i mówiłam lekażą ze mam po nich grzybice ciała biegunkę zawroty głowy a oni mi powtarzali ze jak będzie zdrowe to sie utrzyma a po tygodniu urodziłam do basenu jak oddawałam mocz. jesli płód ma wymiar 6.7 to lekarz mi napisał ze to 5 tydzień a tydzień póżniej poszłam do nie go to z usg płód miał wymiar 8,9 to napisał że to 5 tydzień a tydzień póżniej trafiłam do szpitala leżąc cały tydzień na krwotoku poroniłam i z badania histopatologicznego wyszło ze płód miał 8 tygodni bardzo chce mieć z mężem dzidziusia ale boje sie lekaży nie wieżę w nich i boje się ich i chciałabym wiedzieć kiedy mam dni płodne jeśli okres miałam 14 czerwca a mam co 31 dni i okres trwa do 7 dni proszę o odpisanie na moją prożbę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: chce zajsc w ciaże
przepraszam -ale troche chaotycznie to opisalas.
od duphastonu nie moglas dostac krwotoku- to musial byc zbieg okolicznosci. sama wzielam go mnostwo i moje dziecko dzieki temu zyje. lekarze napewno nie chcieli zrobic Ci krzywdy - jeli nie ufasz prowadzacemu to go zmien. jesli bedziesz caly czas myslec o zajsciu w ciaze to sie zablokujesz-niestety psychika jest bardzo wazna. czy robilas jakies badania po poronieniu?
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Napewno nie poronilas po duphastonie moja dzidzie tez uratowal, to prawdopodobnie zbieg okolicznosci widocznie ciaza byla bardzo slaba, nie boj sie zachodzic w ciaze i nie mysl o tym, moja szwagierka poronila w 9 tyg i po roku znow zaszla w ciaze, urodziala wspaniala coreczke wiec glowa do gory!!!! i nie mysl o tym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
przeswam na mame z klasa
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Hej. Jeśli chodzi o lek Duphaston to w żadnym wypadku nie mógł on spowodować poronienia !!! Jest to lek, który jak najbardziej pomaga a nie szkodzi - jest jednym z niewielu leków, które można zażywać w czasie ciąży. Jest całkowicie bezpieczny zarówno dla matki jak i dziecka. Myślę, że powodu swojego poronienia powinnaś szukać gdzie indziej ... Do 3 miesiąca ciąży organizm może - ale nie musi - samoistnie "wypchać" z siebie płód. Najczęstszą przyczyną takiego zachowania są wady płodu - natura sama przeprowadza proces eliminacji ... Wiem, że to tylko słowa, które Cię nie przekonują ale ja naprawdę wiem co czujesz - sama poroniłam we wrześniu 2006 roku. Tylko że ja miałam to szczęście że już w styczniu 2007 roku zaszłam w kolejną ciążę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.