|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
spolka z.o.o
mam pytanie chce isc do lekrza znalazlam strone przychodni w internecie i pisze Forma własności:Sp. z o.o.
czy to zobacza ze ta przychodnia jest prywatna czy nie?
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: spolka z.o.o
up up to wazne!
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
obstawiam, ze prywatna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
To pewnie NZOZ (Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej) prowadzony przez spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością, w której wspólnikami są osoby prywatne - np. lekarze tam pracujący. Nie piszesz, jaka to konkretnie przychodnia - teraz w większości nawet podstawową opiekę medyczną świadczą właśnie NZOZy (w formie sp. z o.o.), które działają w oparciu o kontakt z NFZ - więc za ich usługi się nie płaci (znaczy świadczone są w ramach ubezpieczenia). Podobnie bywa z gabinetami specjalistycznymi, chociaż tych jest zdecydowanie mniej - najczęściej ich usługi są płatne - właśnie dlatego, że nie mają umów z NFZem. Właściwie nawet pewne tzw. "prywatne" szpitale szpitale świadczą usługi w ramach ubezpieczenia, czyli bez opłat.
Tak więc, samo określenie formy prawnej : sp. z o.o., nie pozwala stwierdzić, jakie usługi są tam świadczone - a dokładnie - dodatkowo płatne czy w ramach ubezp. zdrow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Co nie zmienia faktu, ze przychodnia ma status prywatnej - niezaleznie czy podpisala cos z NFZ czy nie. I nie zaleznie czy w zwiazku z tym pacjent placi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Rena wydaje mi się ze nie masz racji,jesli cos tam mają podpisane to się nie płąci
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
crayonGIRL a możesz podać strone tej przychodni ? Może zadzwoń do nich i sie spytaj
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, o co konkretnie chodziło założycielce wątku, starałam się odpowiedzieć tak, jak zrozumiałam pytanie. A zrozumiałam, że skoro dziewczyna chce tam iść do lekarza, to interesuje ją, czy zapłaci czy nie zapłaci za wizytę. Ale może autorkę zadowoli Twoja wypowiedź - zwłaszcza ta pierwsza, lakoniczna i pisana z pozycji" zgaduję. Wiele mówi. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myslenie prywatne znaczy platne panstwowe darmocha z punktu widzenia obecnej sytuacji w kraju jest bledne. A taka maniera postrzegania rzeczywistosci jawi sie jako aspoleczna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.