|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Monaaaa
|
Pamięć i koncentracja
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pamięć i koncentracja
Chyba tylko magnez i zdrowy tryb życia, dotlenianie się na świeżym powietrzu, dieta bogata w orzechy. No i ćwiczenie koncentracji, rozwój intelektualny, czytanie książek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Biała Dama
|
Może pomyśl o suplementach z lecytyną i wyciągiem z miłorzębu np. Bilobil, to nie tylko dla starszych ludzi na sklerozę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja brałam w klasie maturalnej neomag forte głównie ze względu na magnez.
polubiliśmy się. 1 tabletka zawiera: magnez 100,00 mg, witamina B6 6,00 mg.
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Magnez+B6. Witamina B, ponieważ wtedy lepiej zostaje przyswojony magnez. Poza tym z jedzenia: brokuły, brukselki, szpinak, kapusta, fasola, soja, zielona herbata i orzechy, ale głównie to migdały! Muszę powiedzieć, że jakoś łatwiej mi się zapamiętuje, odkąd regularnie je jem. (bo raz na jakiś czas to słabo) Poza tym, na takie sprawy bardzo pomocne są ćwiczenia pamięciowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
jesli problemy z koncentracja sa bardzo duze to ja polecam isc do lekarza. mnie z takimi problemami pomogl memotropil.
![]() |
#8 |
BAN stały
|
pestki z jabłek, firma GAL chyba coś takiego produkuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
bez recepty to nie ma nic co by działał no może sen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ktoś mi polecił i od kilku dni łykam żeń-szeń firmy Naturell. Podobno działa bardzo dobrze, choć ja jeszcze efektów spektakularnych nie odczułam
![]() 60 tabletek kosztuje ok.12-13zł. I tak jak piszą Dziewczyny - najlepsza jest zdrowia dieta, ruch i 7-8h snu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja mam Neomag Forte i naprawdę mi pomógł.
![]() "Sesję" odradzam rękami i nogami. W tamtym roku kupiłyśmy sobie z koleżanką. Po tygodniu nas obie bolało w klatce piersiowej. Jeszcze z tydzień i zeszłybyśmy na zawał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
to tak jak ja kiedys w sesji kupilam napój energetyczny. Wypiłam go sporo czyli nie jedną małą puszkę, bo musialam być trzezwo mysląca cały czas a sen nieublaganie się o mnie pytał, więc pomyslalam ze moze to zadziala. Jedyne co odczułam to dziwną pracę serca i od tamtej pory tego nie dotykam
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Mam ten sam problem, absolutnie słaba pamięć i próbowałam kilku różnych suplementów i poza najzwyklejszym magnezem i ruchem na świeżym powietrzu niczego nie mogę polecić do nauki, bo nie zauważyłam żadnego działania. No i ZDECYDOWANIE odradzam kawę, niejedną sesję spędziłam przy kawie (uwielbiam kawę), a potem drgała mi powieka mimo łykania magnezu i wcinania czekolady
![]() Co do koncentracji, to sporo zależy od pory nauki. Mi najlepiej idzie nad ranem, po porannym spacerze z psem. Po obiedzie nie ma możliwości aż do godz. 19, żebym cokolwiek mogła ruszyć, więc ten czas najlepiej poświęcić na spacer albo drzemkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | ||
Rozeznanie
|
ja powiem tak- przed maturą kiedyś brałam memotropil - koleżanka miałą od lekarza i się obdzieliła.
ale myślę, że była to głupota-bo może i działa dobrze-jednak brałam go na własną rękę- a przeczytałam ulotkę i zaprzestałam, później brałam róźne specyfiki typu sesja / magnez/ itp itd ale brzydko mówiąc gówno dało-także jak mam sesję raczę się kawą hektolitrami, ale po takim seansie przed samym egzaminem muszę się dobrze wyspać. nistety nie jestem typem kujona, systematycznego lub wybitnie utalentowanego człowieka - czytam dużo książek, studiuję zaocznie - więc uczę się tylko na sesje. ale ostatnio stwierdziłam, że trochę się "odmóżdżyłam" i muszę we własnym zakresie zacząć się czegoś nowego uczyć. ogólnie przed nauką lubię iśc z psem na spacer... wątpię że pomogłam ![]() pozdrawiam! ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() więc ja do kawy nic nie mam hihi ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() niestety- ja muszę mieć totalną ciszę (tak smo jaki i do snu)... ale wracając do Twojej wypowiedzi nt. rozumienia / bądź nie materiału - hm... studiuję informatykę (chociaż całe życie byłam typem humanisty szybko uczącym się języków - ale chyba lubię żyć w stresie i mieć pod górkę -nie wiem, jakiś fetycz, sadomaso itp ? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Najważniejsze dla mózgu są omega 3 i to wszystko o czym wyżej dziewczyny pisały. Natomiast z suplementów różeniec górski ma bardzo dobre efekty np ten
http://www.naturell.pl/produkty/rhodiola.html Cytat:
Edytowane przez siska81 Czas edycji: 2012-02-02 o 15:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Mam ten sam problem.
Bardzo trudno przychodzi mi skoncentrowanie się na nauce... A na studiach mam typową pamięciówkę, czego bardzo nie lubię.
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Ja brałam Lecytynę forte. Zaczęłam kilka tygodni przed sesją i mi pomogła.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja też szukam jakiegoś specyfiku na pamięć i koncentrację. Niby biorę sesję, piję kawę, ale to nie pomaga. Ciągle jestem tak zmęczona i rozkojarzona, że dosłownie ciągle bym spała. A zaznaczam, że mam dobrą dietę, bo uwielbiam warzywa, wysiłek fizyczny w sumie ogranicza się do spacerów z psem, ale jakiś jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coraz częsciej się zastanawiam nad tym, jakim cudem niektórzy wykładowcy i ćwiczeniowcy dostali tę pracę
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a Sesja chyba nikomu nie pomaga, ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Przygotowuje sie do matury i mama kupila mi vitrum memory
xxx przyjmuje od 2 tyg i do tego codziennie pije łyżkę oleju lnianego budwigowego zeby uzupelnic omega -3, do tego 3x w tyg chodze na silownie i widze roznice w koncentracji takze moze spróbuj tego, tylko oczywiscie to na dluzszy okres stosowania ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-09-09 o 18:22 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja kiedyś brałam Bodymax to było ogólnie na cały organizm ale zawierało też żeń-szeń więc działało też na koncentrację
![]()
![]() |
#24 | |
Raróg
|
Magnez, witaminy z grupy B (a nie tylko B6), lecytyna, miłorząb japoński, żeń szeń. I maniakalne rozwiazywanie krzyżówek (to ja
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Może coś ziołowego? Mnie bardzo pomógł Gold Żeń-szeń. Trzeba pobrać trochę, ale da się odczuć różnice. W pracy nie jest się takim zombiakiem i wraca energia
![]()
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Na bazie naturalnych składników jest też momentum xxx, osobiście bardzo sobie chwalę. Trzymam się z daleka od chemii i różnych dziwnych rzeczy, więc to, co naturalne i może jakoś wspomóc to staram się korzystać.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-04-25 o 11:15 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.