![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Christian Lacroix Tumulte
Właśnie kupiłam sobie te perfumy i muszę powiedzieć że naprawdę jestem nimi zachwycona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Christian Lacroix Tumulte
Belisso, ciesze sie ogromnie, ze napisalas o tych perfumach. Gdzie je kupilas? Sa juz w Polsce i jesli tak, to gdzie mozna je kupic? Widzialam tlyko wzmianke w Elle, zachwycialm sie flakonikiem. Uwielbiam roze i pizmo, takie polaczenie wydaje mi sie super i jeszcze chyba nigdy sie z takim nie spotkalam. Czy sa dobre na jesien/zime? UwazAsz, ze sa trwale? Jesli tlyko je dopadne i spodobaja mi sie, to na pewno kupie. Szukam czegos luksusowego, oryginalnego i malo popularnego. Mam nadzieje, ze juz niedlugo je sobie powacham
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Kupiłam je wczoraj w sephorze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Swietnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja w tym tygodniu juz je niuchnęłam, zresztą pochwaliłam sie tym w innych wątkach. Bardoz piękny zapach. Mniammm...
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
moze wreszcie cos wartego zakupu z nowosci?
powachamy zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mam próbkę. Pierwsze wrażenie -bardzo ładny ale dalej było gorzej, nieładnie się zmienił na mojej skórze a szkoda bo flakonik przepiękny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Wątek o Tumulte wskrzeszony
![]() I dobrze bo moim zdaniem to jedna z niewielu nowości, które mnie nie rozczarowują. Po mdłym Promesse i duszącym Hypnose, Tumulte jest jak promyk nadziei dla perfumiarskiego świata. Piękny zapach, czuć w nim różę i to taką zmysłową, może przez piżmo ![]() Opakowanie nie ma w sobie nic z tendety, jest piękne, barokowe... Dla mnie jedna z najbardziej udanych nowości jesiennego sezonu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem to chyba jedyna udana premiera
![]() ![]() ![]() Wg mnie Tumult ma trudny początek i w pierwszej chwili mi się nie spodobał ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A ja mam wrażenie, że pachnę jak pączek i to wrażenie nieco mnie zniechęca do Tumulte... Aż tak jadalna zapachowo, to chyba nie chcę być, chociaż przyznaję, że zapach cudnie komponuje się ze śniegiem na dworze i mrozem...No i czerwonym ubraniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale już tak serio - ten pączek to prawda. Na szczęście na mnie tylko przez stosunkowo krótki czas ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Też mam próbkę
![]() i dołączam do grona pączków ![]() Niestety Tumulte zupełnie się na mnie nie rozwija. Tylko róże i dużo wanilii. Mam wrażenie, że każde 5 minut z tym zapachem to jeden zjedzony pączek, więc po jakimś czasie robi mi się lekko niedobrze... Chociaż są dni, kiedy mam ochotę się nim polukrować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
调解人
|
Piękny flakon- na pewno chętnie postawiłabym taki flakon na toaletce
![]()
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Piękne opakowanie, obiecywana ślodkość, te róże i piżmo!
Muszę go przetestować! Mniam ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Piekne opakowanie a i zapach very very
![]() ja go mam od gwiazdki i się nimi jeszcze nie zdąrzyłam nacieszyć, im więcej mam zapachów, tym mniej ich uzywam - ostatnio tylko Pamplelune i L'eau D'Issey, ale jutro postawię na pączuszka, może nie będzie mi źle ![]() Na mnie nuta pączkowa nie trwa zbyt długo, a w sumie szkoda, bo mi się podoba - z reguły nie lubie rózanych zapachów, ale ten jeden ze znanych mi nie jest jak reszta jednoznaczny i chyba dlatego ujął mnie. Tez uważam go za udany debiut sezonu w porównaniu z resztą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
A ja uparcie bede bronic Tumulte przed tak jednoznacznie paczkowymi skojarzeniami
![]() Tam jest przeciez tyle odslon rozy! To przepieknie opowiedzianie jej zycie : chlodna o poranku, zmyslowo rozgrzana w pelnym sloncu poludnia, zmeczona wieczorem, jeszcze jedno tchnienie wydaje w chlodniejszym powiewie przed noca i umiera gorzkawa wiednaca slodycza.. Naprawde Tumulte ma w sobie o tysiac wiecej nastrojow niz radosnie beztroska konfitura. Rzeczywiscie jest w nim rowniez intensywny klujacy roz, ale ten kojarzy mi sie jednak bardziej z dzika roza niz dzemem. A slodycz Tumulte leniwa, zmyslowa, zdecydowanie blizsza jest wspomnianej przez Alraune luksusowej kurtyzanie niz radosnie beztroskiej cukierni. Tumulte to jedno z moich najwiekszych odkryc zeszlego roku - od pierwszego spotkania, mimo ze nawet nie zarejestrowalam, jak mu na imie, wiedzialam, ze to nie byle pachnotek i bede musiala go odnalezc w powodzi innych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Szumak rozkręciłaTumultomanię na wizazu
![]() Ja sama przymierzam się do kupna ![]() Tumulte jest słodki, pączkowy ale mimo wszystko pozostaje zapachem kwiatowym. Nie robi się z niego ciastko typu "Pink sugar". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
o własnie, dobrze że mi przypomniałaś beliczku, ja musze w końcu Pink Sugar powąchać
![]() ![]() A w tumultomanię i ja wpadłam, dzisiaj zatem tumulte na rozpromienienie dnia, bo ogrzac to mnie dzisiaj poza kaloryferem chyba nic więcej nie jest w stanie przy 20-stopniowym mrozie (i to juz drugi dzień - brrrrr ![]() zatem siedzę cąłkiem sama w domu i tak mi jakoś smutno bez mojej rodzinki, popijam herbatę różaną i zajadam pączka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
nie wiem dlaczego pomimo tego iz nie lubie pączków postanowilam kupic ten zapach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba będę musiała zainwtestować w jakieś próbki? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
co myślicie o tym zapachu?
Christian Lacroix - Tumulte?
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co myślicie o tym zapachu?
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Dla mnie koszmarek! Jest bardzo duszący, ma coś z Jadore, ale jest jeszcze bardziej intensywny.Na pewno nie dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Piękny jak dla mnie.
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Doceniam. Bogaty, niebanalny, intensywny. W największe tegoroczne mrozy ogrzała mnie jego odrobina. Rozważałam zakup. Niestety po jednej próbce zaczął mnie dusić i mdlić. Nie kojarzy mi się jednoznacznie pączkowo, po pewnym czasie wychodzi jakaś niesamowicie zmysłowa nuta, ale ogólnie jest jakiś taki "ściśnięty", brakuje mi w nim przestrzeni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Kochani
![]() Podzielcie się proszę spostrzeżeniami. Dziękuję ![]() Edytowane przez homyk Czas edycji: 2006-08-07 o 22:21 Powód: fotka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Homyczku, męski Tumulte jest przepiękny, znacznie piękniejszy od damskiej wersji. Przypomina chyba tylko Kyoto CdG. Jest owszem przyprawowy, ale przyprawiony znaczną ilością kadzidła w typie japońskiej świątyni.
Wielka szkoda, że mój osobisty kręci nosem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.