|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Zrezygnowana
Nie wiem czy pisze o tym w odpowiednim dziale, ale chyba tak. Napiszcie mi coś motywującego bo się załamię
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zrezygnowana
Bardzo duzo wątków było na ten temat,poszukaj,tam napewno znajdziesz przydatne informacje
![]() podaję kilka http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=cellulit http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=cellulit http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=cellulit http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=cellulit http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=cellulit http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=cellulit http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=cellulit http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=cellulit http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=cellulit
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
wiesz, ja nie jestem ekspertem... ale spróbuję Ci podsunąć jakiś kierunek
przyjdą tu zapewne mądrzejsi, to sprecyzują ![]() piszesz "chodzę na siłownię" ale co Ty tam ćwiczysz? czy jeździsz tylko na rowerkach/stepperkach, czy robisz trening siłowy? to właśnie siłowy pomaga na cellulit no i przede wszystkim dieta nie chodzi o to żeby "jeść jak ptaszek" chodzi o to żeby jeść właściwe produkty nie napisałaś nic na ten temat a myślę, żę nasze modki wypowiedzą się konkretnie jak opiszesz dokładniej menu i rodzaj wykonywanych ćwiczeń ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
tez mam olbrzymi problem z cellulitem.jestem drobna dosyc osoba,ale to jest moja najwieksza zmora :/
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odzew. Jeśli chodzi o to co ćwicze, to faktycznie... na rowerku, na takich "płozach" z uchwytami
![]() Hm..? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rzabbocop
|
Zacznij robić ćwiczenia siłowe
![]() - kółka ryżowe tylko po treningu siłowym a już na pewno nie na kolację - kolacja koniecznie i to na 0,5-2 h przed snem, czystobiałkowa (jogurt to głownie ww nie białko) może być twarożek chudy albo serek wiejski - owoce w pierwszej połowie dnia, nie więcej niż 3 - posiłki* co 2-3 godziny - woda, woda i jeszcze raz woda być może to wszystko nie zlikwiduje celulitu całkowicie ale może pomóc * posiłek to porcja białka, warzyw - najlepiej zielonych i zdrowych tłuszczy lub węglowodanów (tłuszczy i węglowodanów nie łaczymy w jednym posiłku) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Możesz podać przykładowy posiłek o jakim mowa? Bo jakoś nie umiem sobie wyobrazić takiego, gdzie nie ma ani gram węglowodanów. Rozumiem, że produkt bez tłuszczy to np. owoc. Ale czy to jest posiłek? W takim razie daniem bez węglowodanów byłaby sama ryba. Czyli co? Dieta z pojedynczych produktów? Sama ryba na 1 posiłek, sam owoc na drugi, sam twarożek na trzeci? ![]() cZaRnA_KiCiA - szamając estrogeny nie zlikwidujesz cellulitu do końca, będzie wracał jak bumerang, bo on po prostu tej przypadłości sprzyja. ![]() Brałam Mercilon, ważyłam 44kg przy 164cm i choć chuda miałam cellulit. Ćwiczę, chodzę, biegam, kupuję różne świństwa za dziesiątki złotych, masują uda w kąpieli, a cellulit jak był tak jest. Tyle że jem na co mam ochotę. Ale nie wierzę, że to by coś dało. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rzabbocop
|
Owoc to nie posiłek, bo nie ma w nim białka. Może byc dodatkiem do posilku w którym nie ma tłuszczu.
posiłki np.: - pieczona pierś z kurczaka + sałatka z oliwą z oliwek - pieczona pierś z kurczaka + fasolka szparagowa + ryż brązowy - omlet z tuńczykiem (2 jajka, pół puszki tuńczyka) + szpinak (jajka zawierają tłuszcz więc nie łaczymy z węglami) - łosoś duszony w warzywach (łosoś jest tłustą rybą, nie dodajemy węgli) - pieczona wołowina + brokuły - kanapka bez smaru z sałatą chudą wędliną drobiową i pomidorem itd. itp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
sophisticated
|
Kropko można i należy jeść węglowodany pochodzące z warzyw i to w dużych ilościach
chodzi o ograniczenie ww prostych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale chyba polubię swój cellulit. Po takiej diecie to bym miała 3kg mniej w tydzień. A o to mi nie chodzi bynajmniej. ![]() Ps. Czemu poleca się pierś z kurczaka? W kurzych cyckach są same hormony. Czy mówimy o kurze ekologicznej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rzabbocop
|
Bo to jest chude mięsko ale jak wolisz, to może być indyk.
Nie chodzi o to, żeby nie jeść tłuszczy, bo powinny one stanowić około 1/3 zapotrzebowania kalorycznego ale tylko 1/3 z nich mają być nasycone (czyli takie jak są w mięsie np) a 1/3 jdnonienasycone i 1/3 wielonienasycone. a na takiej diecie wcale nie trzeba chudnać, wszystko zależy od ilości i kaloryczności |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o cellulit ja stosuję przeróżne kremy ale najbardziej przypasował mi serum Eveline (jest naprawdę fajny), stosuję też z nim naprzemian kremy na noc i na dzień firmy Yves Rochas (około 79 zł). Do tego masaże koniecznie i ręczny i masażer z pasami. Przechodziłam też zabiegi kosmetyczne (10 razy) ale są drogie i na więcej mnie narazie nie stać. Cellulit mi się zmniejszył ale nie zanikł. Przynajmniej go już nie widać jak stoję czy siedzę (kiedyś tak było) teraz muszę ścisnąć by był widoczny.
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trzydzieści lat próbowałam przekroczyć wagę 50kg. W końcu mi się udało. Nie powiem co jem i jak, bo tu nie wypada ![]() ![]() Ile kcal musiałabym zjeść żeby stać na wadze?? Jest na to jakiś przelicznik? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mnie się udało prawie całkowicie zlikwidować cellulit, ale tylko dzięki treningom siłowym i regularnej, zdrowej diecie
![]() Ja nie wierzę w żadne, nawet te najdroższe kremy antycellulitowe ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie mialam tak jedrnych ud i tylka jak po prawie 6 miesiacach treningu silowego i diety <przerywanej bo przerywanej, ale byla prawie zawsze ze mna> wygladala mniej wiecej jak posilki rzabby, ogranizalam wegle... Po prostu miodzio. Teraz chce do tego wrocic
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
hmmm,chyba rzeczywiscie zaczne sie odzywiac tak jak tu piszecie,bo jedyny problem jaki mam to jest wlasnie cellulit :/ i jest nadzieja,ze go sie wreszcie pozbedne,bo to juz czas najwyzszy
![]()
![]() |
#17 |
Rzabbocop
|
Trening siłowy i ograniczenie ww prostych działa świetnie, o wywaleniu śmieciowego żarcia nie wspomnę
![]() a w kremach najbardziej działa ich wmasowywanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
(10 x masa ciała) + (6,25 X wzrost w cm) - (5 x wiek) - 161 To co wyjdzie ze wzoru mnoży się przez współczynnik aktywności nieaktywna 1,3 aktywna 2-3 lekkie treningi 1,4 bardzo aktywna 4-5 1,5. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak jestem nieaktywna to mnożę przez 1,3, a jak bardzo aktywna to przez 4, przez 5 czy przez 1,5? Jak aktywna przez 2 lub 3? Nie rozumiem tego zapisu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rzabbocop
|
jak jesteś aktywna to masz 2-3 treningi w tygodniu i mnożysz przez 1,4 a jak masz 4-5 treningów to jesteś bardzo aktywna i mnożysz przez 1,5
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Hejka. Troche mnie tu nie było. Skoro biore anty - które sprzyjają rozojowi cellulitu, to jest sens abym tak usilnie walczyła? jak napnę mięśnie to go widać.. a tak się składa, ze jak się chodzi (nie tylko na obcasach) to mięśnie się napinają.. No nic... jem tak jak piszecie (prawie
![]() ![]() Czasem nie mam już siły, motywacji i wiary.. A to paskudztwo naprawdę potrafi spierniczyć humor.. A jak spierniczy mi - to ja swoją opryskliwością psuję go innym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
mnie wychodzi około 1900 kalorii +/- w zależności od intensywności treningów
hmmm ![]() ![]() a tu tyle pyszności na świecie ![]()
![]() |
#23 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() prawie same węgle: banany, jogurt, kółka ryżowe białka tyle co kot napłakał - jedno jajko to za mało nawet na jeden posiłek a co dopiero na cały dzień trochę kalafoira to też niewiele warzyw a co to ta mleczna kanapka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
zjadłam jeszcze pół opakowania serka wiejskiego. Zastąpie nim jogurty.
A bananów lepiej nie jeść? co lepiej? Ta mleczna kanapka to tzw kinder pinguin czy jakoś tak. Skusiłam się dziś.. Co mam odstawić a co wprowadzić do swojego żywienia? bo widzę że popełniam same błędy.. nie chcę łączyć węgli z białkiem.. Nie kumam tej dietetyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rzabbocop
|
nie łączymy węgli z tłuszczem a nie z białkiem
kinder pinguin to jest własnie przykład złego połączenia w kazdym posiłku powinno byc białko i do tego warzywa najlepiej zielone i albo ww albo tłuszcze owoce mozesz jesć ale nie więcej niż 3 dziennie, max do 16.00 i nie jako posiłek ale dodatek do posiłku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
dzięki Rzabba Postaram się starannie komponować sobie posiłki - nie bezmyślnie lecz sensownie. Żeby nie dać się zwariować.. bo jedzenie ma być przyjemnością prawda?
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! i dzięki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
P.s co do owoców to chyba postawię na winogrona, brzoskwinie, arbuzy... hm?
ostanio zjadłam kilogram truskawek bo miałam handrę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że różnica w działaniu pomiędzy drogimi a tanimi preparatami kosmetycznymi nie jest warta różnicy w cenie - 80% sukcesu to w ich przypadku masaż przy smarowaniu.
Prawidłowa dieta i trening siłowy pozwalają zredukować cellulit - miałam II stopień, teraz nic nie widać prawie. Mimo że biorę tabletki anty od kilkunastu lat.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.