|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Ziemia wulkanicznaczna
Od trzech miesięcy leczę się na trądzik. Mam 22 lata.Od dwóch tygodni jest poprawa. Nie pojawiają się nowe zmiany ropne ale na twarzy jest wiele widocznych ciemnych blizn. Ok tyg. temu byłam na oczyszczaniu twarzy bo tak zalecił mi dermatolog. Kosmetyczka zaproponowała mi zabiegi ziemią wulkaniczną. Moje pytanie dotyczy głównie tego czy już mogę poddać się temu zbiegowi i czy będze on rzeczywiście skuteczny na moje szpecące blizny.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Ziemia wulkanicznaczna
raczej wątpię. Ziemia wulkaniczna dziala raczej na zasadzie oczyszczania i usuwania toksyn (jak mi mowila moja kosmetyczka) poprawiając stan cery i rozjaśniając ja.
Natomiast jesli chodzi o pozbycie blizn to trzeba zluszczyc skorę - ziemia wulkaniczna nic tu nie pomoze jesli chcesz sie dowiedziec wiecej jak walczyc z bliznami - wpisz haslo blizny do wyszukiwarki - ten temat byl juz wielokrotnie poruszany na forum cmoki
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Re: Ziemia wulkanicznaczna
palomino ma rację, ziemia wulkaniczna sprawdza się jako maseczka. Świetnie absorbuje nadmiar sebum, rozjaśnia cerę, zasusza syfki, ogólnie działa dobroczynnie na problemowa skórę.Nie jest to jednak cud-preparat usuwający blizny (być może przy długotrwałym stosowaniu jakoś je lekko wygładza...ja nie zauwazyłam jednak takiego działania )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.