|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Przprowadzka
Mam dylemat wiec postanowiłam założyć ten temat. Chcę przenieść pianino pełnowymiarowe z jednego piętra na drugie (w górę) w domu jednorodzinnym. Korytarz jest wąski, a pianino strasznie ciężkie. Zastanawiam się czy kombinować coś samej (ściągnąć najsilniejszych znajomych
![]() Czy któraś z was miała może do czynienia z taka firmą na terenie Krakowa i ile mogę się spodziewać, że mi zaśpiewają za takie przenosiny...? W Internecie jest masa firm, ale nigdzie nie ma konkretnego cennika (czemu trudno się dziwić - cena zależy od ciężaru, transportu, ilości zaangażowanych ludzi, itp...) i trudno mi wybrać firmę dzięki samej stronie internetowej, a nikt ze znajomych nie korzystał z tego typu usług... Pomoże ktoś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przprowadzka
po pierwsze: jeśli zdecydujesz się kombinować sama - zmierz przedtem dokładnie korytarz, żeby wiedzieć, czy pianino ci przejdzie.
jeśli chcesz zatrudnić do tego firmę - podzwoń po różnych tego typu usługach i po prostu zapytaj. w ten sposób najlepiej dowiesz się ceny. rozbierania na kawałki nie praktykowałabym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Przprowadzka
Pianino przejdzie, ale trzeba się dobrze nagimnastykować. Ładnych parę(naście) lat temu wnosiła je właśnie firma...
Na pewno będę dzwonić, pewnie niedługo zacznę obchód po firmach, chciałabym jednak kogoś poleconego... Takie pianino mimo tego, ze jest kupą drewna, nie jest zwykłym meblem i nie chciałabym by uległo jakimkolwiek uszkodzeniom (ono albo reszta domu :P ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.