|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Problem z pedzlami
Posiadam te z Sephory z serii profesjonalnej i czyszcze co jakis czas woda z dobrym szamponem, na koniec splukuje jeszcze raz pod stumieniem zimnej wody. Zawsze ten sposob sie sprawdzal, ale wczoraj znowu je czyscilam i teraz mam wrazenie, ze puder jakby nie przyczepia sie do wloskow pedzla i przy aplikacji jest go mnóstwo naokolo - tak jakby spadal z niego. Czy ktos mial podobny problem? Nie wiem czy wlosie jest naturalne, ale wydaje mi sie, ze tak, wiec moze powinnam splukiwac na koncu zimna woda-robie to, pozniewaz nie chce, zeby wlosie bylo potargane, ale woda zamyka luski, a tym samym powierzchnia jest bardziej wygladzona i sliska, dlatego moze taki efekt - puder nie przyczepia sie odpowiednio?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z pedzlami
A nie zmieniłaś przypadkiem szamponu?Taki efekt moze dac np. szampon wygładzający
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Uzylam Absolut Repair L'oreala, ale jeszcze raz dzisiaj umylam pedzle szamponem Kerastase z cementem, ktory sprawia, ze moje wlosy sa bardziej porowate, bo otwiera luski. Pedzle jeszcze schna, wiec wyprobuje dopiero jutro, ale wloski bardzo sie jakby rozeszly na boki..
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się tak zawsze robi z pędzlem do różu,ale zazwyczaj po 2-3 dniach pędzel wraca do normy. Sądzę że po prostu podczas używania go osadza się na nim trochę podkładu,przez co i róż się z niego nie osypuje. Nie wiem co Ci poradzić-postaraj się normalnie używać tego pędzelka i zobacz czy po 3 dniach nie wróci on do normy.Pozdrawiam.P.S. Ja myje swój pędzelek w żelu antybakteryjnym do twarzy Garniera.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro zainwestowałas w dobre pędzle to może prydałby się profesjonalny płyn do czyszczenia?
Wątek o czyszczeniu pedzli. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ci%E6+p%EAdzle |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
hmm z szamponem ostrożnie - jak już to taki oczyszczający, albo mydło antybakteryjne - chodzi o to, żeby dobrze usuwał wszelkie zabrudzenia
ja używam dość mocnego szamponu odżywczego także jest dobre oczyszczenie i nawilżenie włosów - aczkolwiek mam jeden jedyny pędzel który średnio to znosi (pozostałe wciąż są cacy!), wszystko zależy od włosia ... także jak mi się skończy, zamieniam na mydło antybakteryjne no i dezynfekcja jest bardzo ważna! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.