|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zanieczyszczona skóra twarzy
proszę o pomoc byłam już u kilkunastu dermatologów i nic!
Mam zanieczyszczone pory,łojotok,nie wiem jakikie żele i kremy są najlepsze. Dziewczyny może coś pomożecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Re: zanieczyszczona skóra twarzy
Ja na noc stosuję żel do mycia twarzy z kwasami 8%,na dzień mam żel z olejkiem herbacianym,a co do kremów ja też jeszcze nie znalazłam swojego a używałam już różnych.Na pewno musisz używać kremu matująco-nawilżający (np. oceanic AA),STOSOWAĆ MASECZKI Z GLINKI ZIELONEJi peeling enzymatyczny.nie stosuj kosmetyków z alkoholem.łojotok bardzo ciężko jest zwalczyć, bo mogą to być zaburzenia hormonalne.może powinnaś iść do endokrynologa i zbadać poziom hormonów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zgadzam sie w zupelnosci z ewcia25. Moja siostrzyczka tez ma potworne problemy z cera lojotokowa, przechodzila przez rozne boje,ale na pierwszym planie powinna byc wycieczka do endokrynologa, musisz koniecznie zbadac sobie poziom hormonow zanim zastosujesz jakakolwiek kuracje. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ach i jeszcze zapomnialam Ci dopisac, ze w tej chwili stosuje cala serie z La Rocha Posay do cery lojotokowej: zel do mycia buzki, kremik nawilzajacy, tonik i kremik matujacy i bardzo sobie chwali. Papa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.