|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co kiedy i jak?
Dziewczyny proszę pomóżcie mi! Czytam dzisiaj forum przez cały dzień i nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytania w jednym poście dlatego postanowiłam napisać. Chodzi mi o to, że pogubiłam sie już w tym wszystkim :P Co najlepiej jeść na śniadanie 2 śniadanie obiad i kolacje o których porach ale też przede wszystkim czego unikać ( w sensie węglowodany tłuszcze białka) ? Z tego co zdążyłam zauważyć to śniadanie powinno zawierać dużo węglowodanów zeby nabrać energii a znowu kolacja nie powinna ich mieć. do której godziny powinno się jeść ? Przyznam sie, że jem mało, ale coś nie mogę schudnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co kiedy i jak?
http://www.sfd.pl/10_wskaz%C3%B3wek_...h-t315293.html
Prosto i czytelnie... akurat to są zasady 10PŻ, każda dieta ma swoje założenia. Ułóż jadłospis wg. tych zasad, Twój niestety jest zły, nie schudniesz na nim trwale. Cytat:
Z tego co napisałaś wynika, że jesz 4 posiłki dziennie, a powinno być 5-6 w odstępach 2-3h. Posiłki są też źle skomponowane - mało u Ciebie białka, brak zdrowych tłuszczy i warzyw. I... jesz chyba za mało, prawda? Pamiętaj, że aby schudnąć skutecznie trzeba jeść - nie można drastycznie ograniczać kalorii, wystarczy na początek 10-20% odjąć od dziennego zapotrzebowania. Posiłek poprawny wygląda tak: - białko+warzywa+zdrowe tłuszcze - białko+ww(+warzywa) Pozdrawiam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Italianko a czemu otreby granulowane na nie?
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
otręby tak ale nie granulowane, bo te zawierają cukier i inne badziewia
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie. Wybierać najlepiej pszenne, albo owsiane.
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Aha. Dziekuje. No to mam na zbyciu cale otreby granulowane sliwkowe
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
e to ja jadłam te granulowane sante
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
jw. poczytaj o 10PŻ, link podałam wyżej.
Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2007-06-22 o 19:16 Powód: Błąd - literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
tylko ze napisałaś mi ze jedząc tak nie schudnę trwale a ja w ogole nie chudnę a jem tak od miesiąca czyli co uważasz że dieta redukcyjna jest najlepsza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
edit: ta pierwsza opcja po przemyśleniu spowodowałaby wzrost wagi, tak się dzieje np. po dietach głodówkowych i znacznym ograniczaniu kcal. Źle, że jesz w ten sposób tak długo - jeśli waga się nie zmienia trzeba wprowadzać zmiany, okres ten trwa 2 tyg. Jeśli chudniemy prawidłowo oznacza, że dieta/trening są ok. W przeciwnym wypadku trzeba przeanalizować i wytropić, co może być nie tak ![]() Dieta redukcyjna to nie jest konkretna nazwa żadnej diety, to każda z ujemnym bilansem = odchudzanie ![]() Polecam 10PŻ, naprawdę ![]() Jeśli chcesz wklej tutaj, albo do wątku "ile dzisiaj zjadłam" jadłospis zgodny z jej założeniami, zostanie poprawiony. I... obsewuj wymiary przede wszystkim, nie wagę. Pozdrawiam.
Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2007-06-24 o 14:33 Powód: Dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.