jak masować? masaż antycellulitowy, wyszczuplajacy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-23, 14:20   #1
gaga111
Raczkowanie

jak masować? masaż antycellulitowy, wyszczuplajacy

czy moglby mi ktos opisac krok po kroku albo podac link do strony z tym jak sie robi masaż ud?antycellulitowy, wyszczuplajacy... znam zasade ze zawsze sie masuje z dolu do gory ale nic poza tym... nigdy nie bylam u zadnej kosmetyczki ani na profesjonalnym masazu wiec nie wiem jak sie go robi... wiec dziewczyny jak wiecie co i jak to pomożcie!!!
gaga111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-06, 15:42   #2
kosmetolog22
Raczkowanie

Dot.: jak masować?

Wiesz co, myśle przez Internet tego raczej nie da się wytłumaczyć. Lepiej tak samemu nie kombinować bo możesz sobie tylko krzywde zrobić. Jeżeli już chodzi o to, to radziłbym Ci jakąś wizyte u kosmetyczki, masażysty i innych osób, które się na tym znają!
kosmetolog22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-06, 18:38   #3
vicky23
Rozeznanie

GG do vicky23

potwierdzam,mój mąż-specjalista-jest koło mnie, więc piszę jakby wyrażając jego słowa. Możesz tylko narobić sobie kłopotów i problemów. Masażu nie można nauczyć się przez jeden dzień,a tym bardziej przez opis w Internecie. Ludzie uczą się tego wiele lat,tak więc nie wygłupiaj się.Poza tym-taki masaż jest bardzo bolesny,wiem bo miałam go wykonywanego na sobie i wytrzymałam jeden raz
Stary 2006-07-07, 09:19   #4
izmonek
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to izmonek

hm samemu poza to ciezko siebie sama masowac wiec to tak jakos dziwnie
Stary 2006-07-07, 14:32   #5
vicky23
Rozeznanie

GG do vicky23

hbuhahahaha :lol2:-brawo izmonku -świetnie to ująłeś-kufel piwa dla tego co sam sobie zrobi masaż
Stary 2006-07-07, 22:32   #6
elficzek
Raczkowanie

GG do elficzek

Cytat:
Napisane przez vicky23
Potwierdzam,mój mąż-specjalista-jest koło mnie, więc piszę jakby wyrażając jego słowa.

Poza tym-taki masaż jest bardzo bolesny,wiem bo miałam go wykonywanego na sobie i wytrzymałam jeden raz

Masaż antycellulitowy bolesny????

Ależ nigdy w życiu!!!!

Nie podważając słów twojego męża-specjalisty to taki masaż nie powinien sprawiać bólu i nie chodzi mi o intensywność czy siłę nacisku ale o cierpliwość, precyzję i odpowiedni rytm masażu

Wiecej info http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=1371272
Stary 2006-07-08, 22:57   #7
Bodyworkers
Raczkowanie

Mysle, ze to było bardziej pytanie dotyczące formy automasażi. Masazu antycellulitowego, skuteczniego, jaki by nie był nie mozna wykonac samemu. Faktem jest, i od czasu do czasu automasaż moze nieco poprawic krążenie, ale bez spektakularnych efektów jeśli chodzi o cellulit.

Mam przy okazji jedno pytanie. Wspomniano tu o "bolesnym" masażu antycellulit, nie bardzo rozumiem?

W wogóle masaż w niewielu wypadkach bywa bolesny. Praktycznie także nie ma takich medycnych wskazań. Ale dlaczego miałoby tak byc w przypadku cellulitu? Tym bardziej, ze podstawowy masaż to Manualny Drenaz Limfatyczny, a ten zapewne do bolesnych nie należy!!!!
Bodyworkers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-04, 09:47   #8
Kfiatooshek
Przyczajenie

Nie ublizajac nikomu, zadnym specjalistom mysle ze mozna nauczyc sie takiego przykladowego, nieszkodliwego, mialam kiedys w reku nawet pare ksiazek z ilustracjami i tak dalej, chcialam powiedziec ze rozumiem Cie gaga111 bo sama chcialbym umiec zrobic komus masaz ale nie taki super profesjonalny ktory leczy czy cos tylko tak zeby komus bylo przyjemnie albo ogolnie cos prostego takiego przykladowego jak juz wczesniej powiedzialam? O to Ci chodzilo? pozdrawiam, przykro mi ze cie zjechali
Stary 2006-08-04, 11:17   #9
Zosia1968
Przyczajenie

Osobiście miałam wykonywany masaż odchudzający, antycelulit i fakt jest faktem , że samemu nie można go wykonywać. Jest to trudny masaż a samo klepanie lub wałkowanie przez osobę nie mającą o tym pojęcia może tylko zaszkodzić. Masażysta wykonujący masaż klasyczny też sobie nie poradzi bo to inna technika. Potwierdzam ,że efek przynosi masaż który nie tyle boli ale jest siłowy bo masażysta musi rozbić tkanke tłuszczową rękami a do osoby która twierdzi, że nie przynosi on efektów to tylko mogę napisac ,że była u nie właściwego masażysty bo ja po 1 miesiącu masażu odchudzającego miałam juz 1 cm mniej w obwodzie ud a celulit znacznie się zmniejszył. Jak ktoś chce mogę podać namiary na mojego masażystę.
Zosia1968 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-04, 15:46   #10
MaLeNkA84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vicky23
hbuhahahaha :lol2:-brawo izmonku -świetnie to ująłeś-kufel piwa dla tego co sam sobie zrobi masaż
To ja poproszę kufel piwa lub dwa Zajmuję się masażem od dłuższego czasu, tzn. na razie nie zawodowo i profesjonalnie, ale w tym roku będę miała na studiach masaż klasyczny i powiem Ci, że można sobie samemu zrobić masaż Np. karku, ramion, skroni, gdy boli głowa, a jakby się dobrze postarać to nawet i ud Sama to wypróbowywałam już nie raz na sobie I co Ty na to??
Pozdrawiam serdecznie

Właściciel Fizjo-Art
http://www.fizjo-art.pl
MaLeNkA84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-06, 09:23   #11
Bodyworkers
Raczkowanie

No ale z tego co widze to dziewczyna raczej nie chce sobie masować głowy, ramion, czy twarzy, ale chodzi o masaż pod katem cellulitu. No chyba ze u kogos jest to problem tylko psyche.

Kufelek piwka? - tez był sugerował odstawić.

Dziewczyny, wszelkie próby automasażu przy okazji rozprowadzania kremów, masażu w formie szczypania (bez potwierdzonej skuteczności!)czy tez podczas natrysków, są jedynie drobnym uzupełnieniem terapii cellulit.

Tak na prawdę potrzebny jest profesjonalny masaż. Najczęściej rozpoczyna się od manualnego drenażu limfatycznego, potem przychodzi czas na inne rozwiązania. Wszystko zależy od stopnia zmian oraz zakresu, obszaru zmienionej skóry.

Owszem warto pobudzac krążenie na wiele sposobów, ale to tylko drobne uzupełnienie.

Cellulit to dolegliwość progresywna, tak więc w pewnym sensie działania wasze mają charakter profilaktyczny.

Nie ma także skutecznych sposobów aby - jak sugerują reklamy - pozbyc się cellulitu!!!

Bzdety!!! Mozna go skutecznie zmniejszyc, sprawic aby był mniej widoczny i tyle. Nazywajmy rzeczy po imieniu.

Swoją drogą sam masaż klasyczny w podstawowej formie tez nie wiele zdziała. Potrzebne są specjalistyczne metody.

Jesli ktos zajmuje się tymi problemami zawodowo, to polecam Międzynarodowy Kongres Medycyny Estetycznej (kongres lekarski), który będzie w tym roku w Krakowie w dniach 22-24 wrzesnia.

z pozdrowieniami
Bodyworkers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-10, 15:22   #12
ofiaralosu
Raczkowanie

A co powiecie na temat masazu dloni???Sa na niej punkty,ktore odpowiadaja pewnym organom naszego ciala...
Stary 2006-08-10, 15:23   #13
ofiaralosu
Raczkowanie

Taki masaz kazdy moze robic sobie sam...
Stary 2006-08-17, 12:44   #14
MaLeNkA84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bodyworkers
No ale z tego co widze to dziewczyna raczej nie chce sobie masować głowy, ramion, czy twarzy, ale chodzi o masaż pod katem cellulitu.
No tak wiem, masz rację. Ale ja tylko udowodniłam, że można sobie samemu masaż zrobić, bo wcześniej ktoś stwierdził, że to est niemożliwe w tym wątku.

Właściciel Fizjo-Art
http://www.fizjo-art.pl
MaLeNkA84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-26, 14:51   #15
Agul_la
Raczkowanie

GG do Agul_la

Na czym dokładnie polega masaż limfatyczny? Jakie jest jego główne założenie? Przepraszam, jeżeli po raz kolejny powtarzam pytanie, ale próbowałam znaleźć na forum jakieś informacje, i nic - niby są wątki ale nic z nich nie mogę wywnioskować.
pozdrawiam i czekam na jekieś info
Agul_la jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-27, 22:13   #16
myllusia
Przyczajenie

Ehhh...czytam tutaj różne wypowiedzi na temat masażu... Ehhh...
W sumie jest wiele rodzajów masażu...,ale jak wiadomo każdy powinien sprawiać przyjemność...Jeśli więc sprawia on ból tzn, że jest źle wykonany. Bo jak wiadomo gdy jest wykonywany pierwszy masaż to powinien być on delikatny z tego względu, aby przyzwyczaić klienta/pacjenta do masażu...w kolejnych zabiegach stosuje się troche wiecej siły...Ale w sumie nie o tym miałam pisać...
Masaż o takim jakim jest mowa...jest energicznym masażem...Ale trzeba dodać, że nie stosuje się podczas masażu zwykłej oliwki tylko antycelulitowej (lub innych środków).
Jeżeli chce się samemu zrobić coś z celulitem to najlepiej kupić krem...i sobie go wcierać... Bo samemu jako takiego masażu się nie da zrobić.
W sumie napisałam wszystko bardzo zwięźle...

Aha na koniec chciałam dodać...,że przyda się również trochę ruchu...i ćwiczeń na odpowiednie partie mięśni.
myllusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 18:38   #17
Fuxia83
Zadomowienie

to nie prawda ze automasaz nie przynosi rezultatow - ja jestem typowym przykladem ze przynosi, moze nie tak szybko jak masaz u profeslonalisty, bo ja na swoje pierwsze efekty czekalam dwa miesiace masazu wykonywanego codziennie po 15 minut

wiec uwazam ze zamiast siedziec i rozmyslac co by tu zrobic zeby cellulitu nie bylo trzeba sie wziasc za siebie i robic to codziennie

bo w walce z cellulitem najwazniejsza jest systematycznosc

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości