|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
The Fosters- serial stacji ABC.
hej czy któraś z Was ogląda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: The Fosters- serial stacji ABC.
Ja czasami jak mi sie nudzi
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja w zasadzie nie chciałam w ogóle oglądać ze względu na związek 2 kobiet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
hehe
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Zaje... serial. Sympatyczni, dający się lubić, a jednocześnie nieprzesłodzeni bohaterowie, jak na serial rodzinny, obyczajowy całkiem wartka akcja, fajnie, że pokazuje, iż pary homoseksualne to nie tylko swingersi i zdradzający się ludzie, ale całkowicie normalne, stabilne pary. Oglądam bez napisów, bo nie mogę się doczekać każdego kolejnego odcinka. Ten serial ma to, co w pewnym momencie (w mojej ocenie) stracił "Switch at Birth": urok, lekkość, niezmanierowanie.
Jasne, że jest częścią polityki promowania dobrej, pozytywnej twarzy par homoseksualnych, ale absolutnie mi ta propaganda nie przeszkadza. Takie seriale są potrzebne. Natomiast o parze gejów, którzy chcą adoptować dziecko, traktował serial komediowy "The New Normal", ale nie przyjął się, został skasowany. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-08-09 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
dokładnie, ja prywatnie nie jestem zwolenniczką związków homoseksualnych ale dobrze patrzy mi się na ten serial ;-) myślałam, że będą chcieli inaczej pokazać ten związek na szczęście nie ma tam ciągle przesłodzonych scen kochającej się pary lesbijek i dobrze!
co do stwierdzenia, że nie będzie o czym rozmawiać niekoniecznie się zgodzę, nie jest to jakiś serial jak inne stacji ABC ale myślę, że rozmowy mogą mieć większy sens i być bardziej "życiowe" ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ja jestem całkowicie za, łącznie z adopcją dzieci. Chodziło mi o to, że właśnie takie osoby, jak Ty, dzięki temu serialowi mogą na ten temat spojrzeć z nowej strony i może zmienić zdanie, a przynajmniej go nie pogorszyć, a jednocześnie autorzy nie przesadzili z wciskaniem komuś tegoż tematu, nie jest to nachalne, czy w złym guście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o mnie to znam takie środowisko jednakże uważam, że nie jest to "normalne" mimo wszystko mogę znieść dwoje ludzi tej samej płci ale nie uważam żeby mieszanie w to dzieci było jakimkolwiek pomysłem, wiem jednak, że nie jedna taka para będzie lepszymi rodzicami od "zwykłej" rodziny ;-) uważam również za nienormalne zachowanie np. Jude'a malowanie paznokci itp. Edytowane przez n4t4lc144 Czas edycji: 2013-08-11 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Ogląda, ogląda.Z niecierpliwością czekam na dalsze odcinki
![]()
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja kocham ten serial. Również jestem za adopcją dzieci przez pary homo. Jeżeli chodzi o Jude'a to chciałbym zauważyć, że jakby trafił do rodziny Facet + Kobieta to nie zmieniłoby to nic w jego myśleniu.
1. Już w pierwszym odcinku dowiadujemy się, że Jude będąc w rodzinie hetero przymierzał raz sukienkę 2. To nie matki lesbijki podsunęły mu pomysł z paznokciami, a siostra (a przecież w każdej rodzinie, i homo i hetero może być siostra) 3. Idealnym dowodem na to, że matki lesbijki nie namieszały Jude'owi w głowie jest to, że wychowały już trójkę innych dzieci, które zachowują się "normalnie" 4. Jude, jak wiadomo już jest gejem, a z orientacją się rodzimy, bądź może nam się kształtować przez różne czynniki (matki lesbijki nie są tym czynnikiem gdyż [patrz punkt 1]) 5. Zachowanie Jude'a nie jest wcale nienormalne. Po prostu był ciekawy jak to jest mieć np. pomalowane paznokcie i nikt nie powiedział mu, że innym się to może nie spodobać Pozdrawiam ![]() Edytowane przez ImAngel000930 Czas edycji: 2015-08-17 o 00:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ktoś jeszcze ogląda? Serial dalej trwa i muszę powiedzieć, że trzyma poziom. Podobają mi się wątki i bohaterowie (nawet podmieniony Jesus
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Wątek szkolny i młodzieżowy o niebo lepszy od tego co na przykład mogliśmy zobaczyć w PLL. Dzieciaki mają prawdziwe, ciekawe problemy (jak na Amerykę).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.