|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak przetrwać bez wody:(
Kochane Wizażanki, czekam na pomysły jak przetrwać bez wody jak się myć co gotować
![]() Niestety w moim cudnym mieście z powodu bakteryjek , zamknęto nam dopływ wody ![]() Czyli jak życ ,jak przetrwać , mając do dyspozycji wodę mineralną, ta z beczkowozów nadaje się tylko do sanitariatów. Ja osobićsie chyba będę żyć na jedzonku z puszek,słoików..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak przetrwać bez wody:(
oj wspolczuje naprawde
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ojjj też współczuję... a jak długo będziecie tak koczować?
ja bym sie chyba wynosiła gdzie pieprz rośnie na ten czas, jakieś wakacje w miejscu, gdzie woda jest ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Wersja pesymistyczna to około 3 tyg
![]() Też bym pojechała ale cóż obowiązki......... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
O raaaaany, współczuję Ci.
![]() Wiesz, z jedzeniem będzie mniejszy problem. Gorzej z myciem. ![]() Najlepiej odwiedź rodzinę, albo wybierz sie na wakacje. ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
U mnie nigdy nie bylo ze w calym miescie nie bylo wody (najwyzej w dzielnicy).
I tak tez kiedys bylo przez kilka dni. Kapac sie jezdzilam do drugiego mieszkania gdzie byla woda (akurat lokatorzy wyjechali na wakacje). Odzywialam sie raczej tak jak zawsze ![]() Dla mnie bylo by straszne jakby wylaczyli wode w calym miescie. Nie umnialabym sie nie myc nawet przez jeden dzien. Chyba bym wyjechala tam gdzie jest woda ![]() Albo zbankrutowalam bym na wodzie mineralnej do kapieli ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Straszne... Współczuję...
Trzy tygodnie- jejku- nie wytrzymalabym. Moze kup kilka takich wielkich baniaków z wodą (nie wiem czy u Ciebie takie sprzedają)- takich, które stawia się w różnych firmach/sklepach itp do góry nogami na takiej maszynie i mozna sobie wlać ją do kubka. Tak robila moja ciocia- woda w ich kranach nie nadawała sie do mycia, więc musieli kupować taką. Nie była chyba strasznie droga. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
to wydaje się być chyba najlepszym pomysłem
![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Hm, ja mam wodę z bojleru
![]() ![]() ![]() I pomyslec jak zyli nasi pradziadkowie kiedy to wodę przynoszono wiadrami ze studni ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Chusteczki do higieny intymnej wydają sie być koniecznością. Jedzenie to pół biedy bo nawet zupe ugotować na mineralnej można. Najgorzej chyba z higieną. Współczuje tej całej sytuacji, z pewnością jest to męczące
![]()
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja z kolei nie będę mieć ciepłej wody od 2 do 6 lipca... Ale to i tak lepiej, bo ty w ogóle nie masz wody, a ja będę mieć zimną, a ją można podgrzać jakoś.
Najlepiej wybierz sie do kogoś - tak jak ktoś wyżej napisał ![]() Trzymam kiukasy ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A strzyga77 skąd jesteś bo ja Kochłowice i czekam tylko kiedy u nas wyłączą bo tez wykryją bakcyle- jak narazie woda jest!
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Szczerze współczuję
![]() Myś i kąpać się chodziłabym do znajomych, albo rodziny... A z gotowanie to trudniejsza sprawa, ale dasz radę ![]() albo stołuj sie na mieście albo o kanapkach. Te chusteczki tez na pewno pomoga Ci wiele. Powodzenia!
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Wiadomości z placu boju;p
Jestem z tej sławetnej Rudy śl. Wodę do picia to mamy masę mineralek po 5l, pranko to wybieram się do znajomych i tam też kąpiel, mycie włosków opanowałam w mineralce, chusteczki dla niemowląt super sprawa; polecam też na wakacje ![]() ![]() Ogólnie robi się wesoło....ponoć zmierza do nas wojsko ![]() Dobrze, że jestem nauczycielką i mam wakacje , bo nie wyobrażam sobie porannego biegu do pracy ......w takich warunkach. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Strasznie to uciazliwe byc musi. A przetrwac owszem da sie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
ojejku to straszne
![]() ![]() ja pamietam jak mialam remont w domu to nie mialam gdzie sie wykapac bo lazienka byla w remoncie ale wtedy to wyjechalam do babci ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Pozostaje jakoś sobie radzić
![]() Można za pomocą suchego szamponu do włosów (np. Klorane), termalki w sprayu, do mycia buzi jakieś mleczko czy micel, mycie zębów płynem do higieny jamy ustnej i pastą zamiast pasty i wody - tak w ramach oszczędzania wody za pośrednictwem kosmetyków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Polecam plastikowe naczynia.
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Słyszałam w wiadomosciach TV o tym dramacie z wodą . Nie pozostaje Ci nic innego jak przekształcić warunki domowe w obóz przetrwania i tak jak dawniej uzywać misek, miednic do mycia i zmywania .
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Współczuję. Trzymam kciuki, że jak najszybciej podłączą Wam wodę.
![]() |
#22 |
BAN stały
|
[quote=strzyga77;4665733]Wiadomości z placu boju;p
, jeść na mieście odpada bo knajpy pozamykali, tak jak fryzjerów, dentystów ![]() quote] ło matko!!!!!! ![]() ja bym nie wytrzymała - bez wody można sobie jakoś radzić...... ale bez knajp ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do mieszkancow Rudy Slaskiej to strasznie wspolczuje braku wody ![]() ![]()
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Wiadomo juz do kiedy nie macie wody?
Czy to jeszcze za wcześnie, zeby określić? Zupełnie się na tym nie znam, więc stąd to pytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Dla mnie lepiej bez wody niż bez prądu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
To juz wolę brak prądu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.