|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
PERFUMY dla 20 - 29 latek
Chcialam zalozyc watek dotyczacy perfum dla 21 - 29 latek jakoze zawsze mam problem z dobraniem odpowiednich perfum dla siebie i tendencje do zapachow dla starszych pan.
![]() Mam propozycje abyscie wypisywaly perfumy, ktore uwazacie za dobre dla tej grupy wiekowej. Oczywiscie sa tez perfumy uniwersalne nadajace sie dla kazdej kobiety wiec mozna je tez tu wymienic. Mozecie rowniez pisac przy perfumach przy jakich okazjach byscie ich uzyly, np do pracy, na spotkanie z koleznakami czy na randke. Mozecie tez wymieniac perfumy, ktorych nigdy byscie nie uzyly bedac w tym wieku gdyz poprostu postarzaja. Czy uwazacie, ze Coco i Dolce Vita to perfumy uniwersalne czy raczej nie nadaja sie dla kogos kto ma dwadziescia pare lat? Podobaja mi sie ale nie wiem czy kupic. Spotkalam sie tez z opinia iz Amor Amor jest przeznaczony dla kobiet po 30-tce. Tak samo ponoc 5th Avenue. Co o tym myslicie? Edytowane przez Ajsun Czas edycji: 2007-07-01 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PERFUMY dla 20 - 29 latek
Przepraszam ale to pytanie nie jest do mnie , jestem pania starsza
![]()
![]() |
#3 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
O rany, no nie dajmy się tak szufladkować! Po co się ograniczać? Najodpowiedniejszymi perfumami dla 20 - 29-ciolatek są... wszystkie, które im się podobają. I tyle. Mieszczę się w tej grupie wiekowej i uwielbiam czarną Coco, jest następna w kolejce do kupienia, moje kumpelki - rówieśniczki uważają, że śmierdzi jak coś na mole. Coco jest dla mnie, a dla nich nie, chociaż jesteśmy w tym samym wieku... Wiek o niczym nie świadczy...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie zastanawiałam się, jaki zapach należy do jakiej "kategorii wiekowej". Nasze upodobania zależą bardziej od charakteru, niż od wieku. Moja znajoma kilka lat temu używała Opium (ponoć wybitnie babciowaty), sama lubię się wychmurkować Agentem P. czy Shalimarem (klasyka, klasyka...) - i nie tracę czasu na zastanawianie się, czy to wypada. Dla mnie większość popularnych zapachów jest niezjadliwa. Gust mam raczej specyficzny (ach, te eufemizmy ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z moimi przedmówczyniami
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
o nie! dopiero za kilka miesiecy będe mogła się tu wypowiedzieć..
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Eeee, chyba żadna dziewczyna na tym forum nie zgodzi się z takim szufladkowaniem.
Przecież to nonsens dobierać zapachy do wieku, każdy jest inny, ma inny charaktek i każdemu będzie się podobać co innego. Poza tym każda skóra inaczej odbiera zapach więc to oczywiste, że np. na mnie Coco może odrzucać a na Tobie pachnieć cudnie. Gusta są przeróżne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie mieszcze sie w tym przedziale wiekowym - poniewaz 30-tka na karku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Mogę tylko powtórzyć za dziewczynami- zupełnie bezsensowne wydaja mi się ograniczenia wiekowe.
Czym różni się 29 latka od 31 latki? Dlaczego dwudziestolatka nie może pachnieć Opium, jak lubi ten zapach? Znam panie po 60 lubiące zapachy kwiatowe, lekkie- "nastolatkowe"- czyżby juz nie wypadało im nimi pachnieć? Co zrobić z moja Mamą- tez po 60, jak najbardziej lubi- i pasują do niej- L. Blue Dolce&Gabanny? Zapach nie kojarzony ze starszymi paniami. Czy muszę ją zmuszać do używania np Poison, bo tak wypada i pasuje wiekowo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
jestem podobnego zdania, wcale nie jest powiedziane że perfumy Chanel są przeznaczone dla kobiet po 40-stce, tymbardziej, że ja je uwielbiam a mam dopiero 21 lat. Dwudziestolatki nie muszą przecież używać samych świeżaków, sama uwielbiam Kenzo, Opium, Pure Poison czy Code Armaniego. Wg mnie zapach musi się Tobie podobać i Ty masz się w nim czuć dobrze, nie ważne czy jest ciężki czy lekki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A ja już nie mogę ... bom trzy lata temu przekroczyła te magiczne 29 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Ki diabeł mnie tu przygnał, to przecież wątek nie dla mnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mając lat naście nosiłam Obsession i Joop Femme, ciężkie mocne zapachy. Dziś wolę słodkie, lekkie i uniwersalne aromaty. Nie wyobrażam sobie, żebym nie mogła kupić Eclat D'arpege, bo to "zapach dla nastolatek". Owszem, może się tak kojarzyć, bo jest radosny i lekki, ale nosić go ma ta, której on odpowiada. I już. Podoba Ci się Dolce Vita? Kup ją. Po prostu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Alez przeciez ja nie mowilam o przymuszaniu tylko pytalam o Wasze zdanie. Naprawde nigdy nie zdazylo Wam sie spotkac kogos kto pachnial (a raczej smierdzial ![]() A o tym przedziale wiekowym to mowie oczywiscie z pewna tolerancja, wiadomo, ze kobieta majac 29 lat nie rozni sie niczym od 31 latki. Nie da sie wyznaczyc jakiejs konkretnej granicy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Czy ja wiem... Chyba takie charakterne zapachy nie są zbyt często spotykane - na ulicach czuję praktycznie same sephorowskie hity (pomijając ostatnio wyniuchanego Agenta P. na uroczej dziewczynie, chyba w moim wieku... bardzo jej to pasowało
![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Eeeeeetam. Dziewczyny maja racje, po co sie szufladkowac? Ja coprawda wciaz sie mieszcze w tej grupie wiekowej(ale chcialabym miec juz 30-tke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do określenia "babciny" to mam specyficzne podejście ![]() Zresztą nie mieszczę się w podanym przedziale wiekowym, więc już milknę. Swoje zdanie wyraziłam już wcześniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4682870]Ki diabeł mnie tu przygnał, to przecież wątek nie dla mnie ![]() ![]() ![]() No dla mnie raczej też nie ![]() Ja podobnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
idę się wieszać
![]() niektórych perfum używam z moją szesnastoletnią córką trochę mi ulżyło,bo Ona też się nie łapie na ten przedział wiekowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
zauważułyście że już przedział wiekowy się zmienił w pierwszym poście? :P to pewnie z okazji abym nie za kilka miesięcy mogła się wypowiedzieć, ale za rok i kilka miesięcy
![]() ![]()
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My z córeczką już odpadamy, bo córkę już stara mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twarzą perfum Chance Chanel jest 16- letnia dziewczyna. Jacques Polge twórca tych perfum powiedział o swoim zapachu, że "są młode i jest w nich światło". Moja 60-letnia mama używa z powodzeniem tych perfum. Przecież tu nie o metrykę chodzi tylko o stan ducha. Można mieć 93 lata, tak jak moja bliska przyjaciólka już niedosłyszaca do której trzeba głośno mówić, i czuć się młodo. Pomimo mocno zaawansowanego wieku interesuje się światem i ludźmi, nowościami i nowinkami, chodzi do kina i do teatru, oczytana z ogromną wiedzą, otwartością umysłu i tolerancją. Niejedna dzierlatka to przy niej już "staruszka" . Otóż ta pani używa O de Lancome i Tresor. Moja mama niedawno podarowała mi Opium Fleur imperiale twierdząc, ze to zapach dla starszych pań ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz, zaraz .. to Ja z Alusią też się dzielę .. więc 32+2=34 a 34/2=16 ..... cholera nie łapiemy się jeszcze .... ki czort ![]() a jak dodam do tego jeszcze moją Mamę .. to .... zaraz zaraz 34+50=84 a 84/3= 28 ... no wreszcie ![]() więc tak ... dla Nass odpowiednie są : Ja używam Smoka, Dzinga, Un Jardin sur le Nil, Violette-Menthe, Black Cashmere - to najczęściej. Ale wielu innych tez - w zalezności od nastroju ![]() Alusia ![]() Moja Mama Pleasures, zapachów Avonowych TTO i Tresora .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś podczas wizyty w sephorze pani z obsługo próbowała mi wypersfadować testowanie słonia, bo (cytuję) "ten zapach biorą panie po 40-tce".
Dla jednych jest za poważny, dla innych w sam raz, wiadomo, do wszystkiego trzeba dojrzeć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Perfumy trzeba dobrać do siebie. Do swojego charakteru, stylu itp... Mam 28 lat. Z tak zwanych babcinych zapachów mam Safari RL i Shalimar. Oba są dla mnie cudne i czuję się w nich świetnie. Za to np. źle się czuję w chwalonym wszem i wobec Dolce Vita - te właśnie są dla mnie babcine. A 5 Avenue używa mnóstwo kobiet przed 20-stką. Co nos to inne zdanie i wlaśnie własnym nosem i upodobaniem sie kieruj
![]() Celem uzywania zapachu nie jest przynależność do zadnej grupy. Jego celem jest uprzyjemnanie Ci życia - i to Tobie ma być z nim dobrze, a nie innym. Jeśli będziesz czuła się świetnie w zapachu, to choćby w ogóle w Twojej "grupie wiekowej" był nieużywany, będzie do Ciebie pasował i już! ![]() Podoba Ci się Dolce Vita - to ja po prostu kup ![]()
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.