efekty odchudzania :) z thermo speed'em - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-25, 14:21   #1
versusek
Raczkowanie

Arrow

efekty odchudzania :) z thermo speed'em

Wiatam was serdecznie Od wczoraj rozpoczęłam dietę wspomagając sie preparatem Thermo Speed. Wytestowała go moja kumpela do diety i efekty świetne! wiec tez postanowiłam spróbować i dzielić się z wami moimi efektami diety Nie wiem czy wiecie cos na temat thermo ale jezli nie to pytajcie bo ja dosc bardzo zaglebilam sie w ten temat pozdrawiam serdecznie

Moje cele :
-mini
- białe lekko zwężane spodenki ;P
- kolczyk w pępku
- ładne ciałko

postanowienia : zero słodyczy ! , ćwiczenia ! ,pic duzo wody !, nie tykam nic po 17:00!

cO i JaK :

24.06.2007 -> 65,5 kg
30.06.2007 -> ??
6.07.2007 -> ??
11.07.2007 -> ??
16.07.2007 -> ??

jeśli starczy sił będę liczyć dalej jak narazie moja dieta to poprostu jesc malutko, zdrowo np. jogurty naturalne, owoce, warzywa, jakies gotowane mięso czy cuś Odrazu mówię, że moja dieta nie zawsze jest zdrowa... ale jakos mi się udaje. Mam silna wole.... przynajmniej zawsze tak mi sie wydawalo.

Przyłączy się ktoś ? serdecznie zapraszam
Stary 2007-06-25, 15:08   #2
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka
Dot.: efekty odchudzania :) z thermo speed'em

Na dietetyce nie ma co prawda wątku o TS, ale jest na fitnessie, dlatego:
1) nie trzeba zakładać kolejnego, możan rozmawiać i wymieniać się doświadczeniami w już istniejącym,
2) Trwa sprzątanie forum, poza tym był już apel, by nie zakłądać kolejnych wątków "odchudzamy się razem itd" - także zapraszam do już istniejących, jest kilka takich "akcji".

Wątek o TS: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=58349

I proszę czytać przed założeniem nowego tematu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194945

Dziękuję.

ps. Średni plan odchudzania, mam na myśli: nie jedzenie po 17 (jeśli chodzisz spać razem z dobranocką to ok) oraz małą ilośc jedzenia.
Stary 2007-06-25, 15:14   #3
versusek
Raczkowanie

średni plan odchudzania ? jesli ktos ma silna wole to da sobie rade.
Stary 2007-06-25, 15:19   #4
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez versusek Pokaż wiadomość
średni plan odchudzania ? jesli ktos ma silna wole to da sobie rade.
Nie chodzi o silną wolę, tylko jaki ma to wpły na organizm.
Stary 2007-06-25, 15:23   #5
versusek
Raczkowanie

No ale napisałam że moja dieta nie zawsze jest zdrowa zalozylam ten watek zeby napisac cos o tym jak JA sie odchudzam... i owszem moglabym sie przylaczyc do innego watku juz wczesniej zalozonego np o ts ale jestem tu nowa i nawet nie wiem jak mam szukac poza tym na innych watkach jest np po 100 pare stron i tam sie niewygodnie przeskakuje :/ moja dieta nima sie do dzialu fitness wiec tu zalozylam bo jedyne co moze laczyc moja diete z fitnessem to thermo.
Stary 2007-06-25, 15:29   #6
Ibizza
Raczkowanie

Tu nie chodzi o wolę ale o zdrowy rozsadek. italiaanka ma racje. Jak idziesz spac o 23 albo 24 też jesz ostatni posiłek o 17? Ciekawe ile tak pociągniesz zanim się nie rzucisz na jedzienie jak dzikus o 22. Teraz Ci łatwo mówić bo dostałas motywacyjnego kopa ale potem nie bedzie juz tak różowo.
Nastaw sie na mniej rygorystyczne odchudzanie a efekty będziesz miała długotrwałe. I olej te głupie wspomagacze.
Ibizza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-25, 15:30   #7
versusek
Raczkowanie

I co teraz ? ten watek zostanie usuniety czy jak ?

Rany.... ale ja nie chodze spac o 23-24! od 21 to mam relaks ;] a o 22 leze sobie w lozku i czekam az zasne.

Fakt zasypiam i o 1 w nocy jak sie krece albo w necie nic ciekawego nie ma... ale ja tak zyje. ja bede glodna to ok przeloze to np na 18-19... ale narazie mi sie udaje.... i udawalo.

Edytowane przez italiaanka
Czas edycji: 2007-06-25 o 15:38 Powód: Jest ikonka edycja, proszę jej używać zamiast pisać post pod postem :)
versusek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-25, 15:37   #8
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez versusek Pokaż wiadomość
No ale napisałam że moja dieta nie zawsze jest zdrowa zalozylam ten watek zeby napisac cos o tym jak JA sie odchudzam... i owszem moglabym sie przylaczyc do innego watku juz wczesniej zalozonego np o ts ale jestem tu nowa i nawet nie wiem jak mam szukac poza tym na innych watkach jest np po 100 pare stron i tam sie niewygodnie przeskakuje :/ moja dieta nima sie do dzialu fitness wiec tu zalozylam bo jedyne co moze laczyc moja diete z fitnessem to thermo.
1. Jesteś nowa owszem, ale zasady na każdym forum są takie same. Zależy nam wszystkim, by informacje były łatwe do znalezienia, dlatego wprowadzamy porządki, które m.in polegają na usuwaniu/łączeniu zdublowanych wątków. Twój też jest dublem już istniejących
2. Podałam Ci konkretny link do tematu o TS,a le na przyszłość... wyszukiwarka jest na pasku między "nowe posty" a "gorące linki:
3. Należy czytać podwieszone linki - od niedawna istnieje taki na dietetyce.
4. W wątkach, gdzie dziewczyny odchudzają się razem ciagle jest rotacja - jedne przychodzą, inne odchodzą - nikt nie tworzy problemów, w każdej chwili można się przyłączyć.
5. Nie pisałam o żebyś opisywała swoją dietę na fitnessie, pisałam o tym, że w tym dziale jest już wątek o TS. No.. akurat dział wybrałaś poprawnie

i wreszcie na koniec:

"zalozylam ten watek zeby napisac cos o tym jak JA sie odchudzam... " - w takim przypadku proponuję założyć po prostu bloga i opisywać sobie jak się odchudzasz... Gdyby każdy chciał napisać o swoim sposobie w oddzielnym wątku, powstałby chaos i już kompletnie nic nie dałoby się wyszukać. Nie uważasz? Poza tym na forum propagowane jest zdrowe odżywianie, dlatego kiedy widzimy, że ktoś błądzi lub źle robi - poprawiamy. Napisałam o Twoim sposobie bo podejrzewam (mam nadzieję, że się mylę) masz w planie wprowadzić dietę z ograniczeniem kalorii, ale dość drastycznym, a uwierz... to nie prowadzi do niczego dobrego, nie jedzenie po 17 w momencie kiedy kładziesz sie spać później niż o 18-20 spowoduje, że spowolnisz sobie metabolizm.

Wizaż jest kopalnią wiedzy w wielu dziedzinach, ale... trzeba za każdym razem poszukać trochę samemu

Uff
Stary 2007-06-25, 15:46   #9
versusek
Raczkowanie

no tak tylko gdzies bodajze na tym forum - w tej kopalni wiedzy - wyczytalam ze zdrowo to jest jak sie z 4 godiznki przed znem nic nie je ! odpoczynek tra żołądeczka te sprawy ;]

z reszta ok. juz nie wazne, bo i tak mi checi minely do opisywania czego kolwiek po tym wszystkim. pozdrawiam

snem*

Edytowane przez italiaanka
Czas edycji: 2007-06-25 o 17:29 Powód: Ponawiam: proszę o używanie opcji "edytuj"
versusek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-25, 17:36   #10
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Verusek - nie strzelaj focha Nie piszę ze złośliwości, próbuję utrzymać porządek na forum - są pewne zasady i prosiłabym o ich przestrzeganie

Co do ostatniego posiłku, są dwie szkoły:
- Stara: Na 3h przed snem, lekka kolacja,
- Nowa: Posiłek nocny (białkowy) na ok. 1 godz przed snem,

Na opcję numer jeden można sobie spokojnie pozwolić mając dobrą dietę i kiedy bilans dzienny w poprzednich posiłkach będzie się zgadzał.

Edit: Dodam tylko jeszcze, że nie mam nic przeciwko wspólnemu odchudzaniu, wręcz przeciwnie, sama aktywnie uczestniczę w takim... mogły by powstawać nowe co jakiś czas, ale... doświadczenie pokazuje, że owszem... początek jest wspaniały, wiele dziewczyn się zgłasza i... po szybkim czasie wątek umiera. Jest kolejna akacja i ta sama historia z udziałem często tych samych osób. Lepiej się przyłączyć naprawdę.
Stary 2007-06-29, 16:24   #11
wierutna
Raczkowanie

Stosowałam 2 razy, za każdym razem około 2-3 tyg, nie zauważyłam żadnych efektów. Rozczarowałam sie kompletnie.
wierutna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-30, 18:32   #12
drea
Raczkowanie

ja bralam termo speed m, dcwiczylam duzo, teraz mam problemy z cisnieniem, jak sie bardzo zmecze na teningu to strasznie skacze mi cisnienie, czasem az w uszach piszczy, kazdy lek dzial inaczej na poszczegolna osobe, ja zdecydowanie odradzam, ther line jest lagodniejszy
drea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości