|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jak powinnam postąpić?
Po krótce wyjaśnie sytuacje:
Byłam z facetem pewien czas (coś około 2 lat). Nasz związek rozpadł się po licznych zdradach, niedomówieniach, kiepskich zachowaniach, z braku zaufania itp. Miało to miejsce jakiś rok temu. W październiku mój ex 'zakochał' się w jakiejś innej dziewczynie. Fizycznie to chyba jest odzwierciedleniem jego ideału. Są ze sobą już te kilka miesięcy. Dziewczyna wydaje się sympatyczna, miła, rozgarnięta, no i... niestety zakochana. Ponieważ w życiu ułożyło mi się tak, że mojego ex siostra to moja dobra koleżanka często mam z tą parą kontakt (chociażby bywając tam w domu). Na jednej imprezie w zimie doszło do pewnego rodzaju zbliżenia między mną a moim byłym partnerem, czego oczywiście później żałowałam. Był on już ze swoją dziewczyną. Mój problem polega na tym, że od jakiegoś czasu zadręcza mnie sms z różnymi propozycjami. Ostatnio, gdy mijałam go na mieście objął mnie i pocałował z zaskoczenia. Powiedział, że się stęsknił. Wiem, że to idiota. Nie mam wobec niego żadnych zamiarów. Jak ja właściwie powinnam zachować się w stostunku do jego dziewczyny? Przemówić jej jakoś do rozsądku, żeby nie cierpiała jak ja? Moja sytuacja wyglądała kiedyś bardzo podobnie, tylko, że wtedy o wszystkich ciekawych wyczynach mojego chłopaka wiedziała jego siostra, ale nie miała serca mnie poinformować. Nie chciała się też mieszać. Z jednej strony- nie chcę się wtrącać. Z drugiej- przykro mi, gdy na nią patrzę. Gdy widzę jak jest dla niej ważny i co robi za jej plecami. Wyobrażam sobie jak to musiało wyglądać, kiedy to ja do niego przychodziłam... Co zrobić? ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak powinnam postąpić?
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Ciężka sprawa. Chyba nic nie poradzę.
Bo nawet jeśli ją ostrzeżesz ona najzwyczajniej nie uwierzy, skoro jest zakochana... Musiałaby zobaczyć tego chłopaka w niedwuznacznej sytuacji np. z Tobą ![]() Ale tak myślę... Nie uzdrawiaj świata. Trochę egoizmu nie zaszkodzi. Chyba wszystko musi się toczyć naturalnym biegiem, że ona sama się przekona co to za człowiek... Tobie też nikt nie mówił, chociaż mógł. Ważne, że Ty go nie chcesz i jasno powinnaś mu to dać do zrozumienia (mimo tamtego wybryku). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Absolutnie sie nie wtracaj.
Jedyne, co z tego wyjdzie, to Ty dostaniesz po dupie. Dziewczyna eksa Ci nie uwierzy, eks sie smiertelnie obrazi, i jeszcze siostra eksa zerwie z Tobą znajomość. Nie ma co wkładać palcy miedzy drzwi, zwłaszcza w takich sprawach. Stwierdzą, ze chcesz ją zniechecic do niego, zeby do niego wrocic, czy cos w tym stylu. Wtedy eks wyciagnie sprawe tamtego razu, ze go uwiodłaś i zgwałciłas, mimo, ze wiedzialas, ze on kogos ma. Generalnie sytuacja nie do ruszenia,i jakkolwiek chcesz dobrze, to póki ona jest zakochana, nic nie poradzisz. Jak zacznie przeglądac na oczy, to mozesz jej w tym pomoc, ale narazie absolutnie nie ruszaj.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ale dlaczego on ma prawo tak postępować? Jak mnie to frustruje! Czemu robi ze swoich dziewczyn idiotki bawiąc się naszymi uczuciami?
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Bo to facet właśnie jest...
To już dużo tłumaczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
takich typów ja właśnie nie rozumiem
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Faceci to często egoiści, którzy nie doceniają tego, co mają.
Nie wtrącaj się. Ten związek jest dla Ciebie zakończony. I według tego powinnaś moim zdaniem postąpić. Nie mów jego dziewczynie o niczym, bo sprawa obróci się przeciw Tobie. Ona jest zakochana, a Ty w jej oczach jesteś potencjalną osobą, która może nie życzyć im dobrze. Po co więc będziesz się narażać na niechęć albo nawet ataki z jej strony. Po drugie: nie reaguj na jego zaczepki, bądź jak ze stali i jasno powiedz mu, że robi krzywdę swojej dziewczynie i zachowuje się jakby nie wiedział czego chce. Założę się, że sam nie chciałby, żeby ktoś mu najbliższy bawił się jego uczuciami i zachowywał się w sposób, w jaki on sam traktuje kobiety. Ale znając facetów pewnie dojdzie to tego sam, jak ją straci i zacznie doceniać. Bądź czysta jak łza, a wyjdziesz z tej sytuacji zwycięzko i z satysfakcją, że jeśli facet mając dziewczynę interesuje się innymi, to nie jest jej, ani tym bardziej Ciebie wart. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie wtrącę się w takim razie, jeżeli mam działać sobie na szkode, bo to właściwie nie mój interes. Jego zaczepki będę lekceważyć.
Podczas tamtej srogo zakrapianej imprezy, kiedy wyszło jak wyszło, ona akurat zadzwoniła i rozmawiała z nim przez telefon. Ja sobie siedziałam obok na łóżku. Jeszcze na sam koniec miał czelność powiedzieć, że ją kocha. Jak to usłyszałam to rozryczałam się z całej mocy. Mnie to cholernie zabolało. Że można tak kogoś okłamywać, oszukiwać. Wyobrażam sobie, jak już prędzej mówiłam, co się działo za moimi plecami. Może lepiej, że nie wie...
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
z jednej strony macie racje, bo chec pomocy moze sie spotkac z bardzo negatywnym odewem ze strony jego dziewczyny ale z drugiej strony... ja bym wolala wiedziec jaki na prawde jest moj tz i co wyprawia... sama nie wiem czy bym uwierzyla ex mojego faceta - ale zaczeloby mnie to zastanawiac i cos bym z tym zrobila zeby sie przekonac.... samo powiedzenie jej pewnie nic by niedalo, ale gdyby od razu przedstawic jakis dowod na poparcie slow, albo dac konkretna wskazowke....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej sie nie mieszać, Ty jesteś osobą, która najbardziej nie powinna tego robić.
Podczas ewetualnej konfrontacji pomiędzy Twoim eks i jego dziewczyną wyjdzie sytuacja, którą po części opisałaś. I tak zwracając jej uwagę na jego poczynania, tak naprawę skierujesz negatywne emocje w swoją stronę i na swój udział w całej sprawie. Twoje pewneg rodzaju zblizenie z tym osobnikiem plus fakt, że byliscie ze soba plus to, że to ty będziesz tą życzliwą to mieszanka wielce wybuchowa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Pewnie radzicie mi najlepiej jak możecie.
Lepiej się nie mieszać. Bo to jeszcze może wyglądać jak jakaś zemsta. Z reszta ona mnie nie darzy sympatia, nie wiadomo, co jej o mnie naopowiadał, ale gwarantuje, że nic dobrego i raczej to ja 'jestem ta zła'. I tak nie przyniosłoby mi to żadnych współmiernych korzyści w stosunku do 'poniesionych kosztów', a więc nie byłoby to dobrze zorganizowanie, ani najmądrzejsze.
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
No niestety kiedy komus roszpada sie zwoazek to szuka winnych - to taki ludzki mechanizm. W tym wypadku moglabys byc po prostu kozlem ofiarnym a po co ci takie rewelacje...na pewno by ci nie podziekowala za powiedzenie prawdy ...
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Tak jak dzieczyny mowią - nie miszaj się w to otwarcie bo zadziała to na twoja szkode, Chlopak juz ją tak zmanipujuje ze niby jestes zazdrosna itp.
Jeśli jednak koniecznie chcesz dac nauczkę kolesiowi, wyslij anonimowego smsa (z internetu) do dziewczyny żeby obudzic jej uspioną czujnośc. Skoro czesto się spotykacie ustaw tak bramke zeby doszedł o konkretnej godzinie jak bedziesz z nimi - w ten sposob podejrzenia nie padną na Ciebie ![]() Domyślam sie tez ze nie jestes jedyna osoba z która zdradza swoja dziewczyne
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Popieram wszystkie poprzedniczki. Nie mieszaj sie w sprawe oficjalnie, bo nawet jesli masz dobre intencje, laska odbierze to zupelnie inaczej.
Ale popieram tez Darin ![]() ![]() Lecz oficjalnie sie nie mieszaj. Nic nie zyskasz, a mozesz narazic sie do negatywne komentarze z wielu stron.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nie wyśle jej anonimowego sms, bo wg. mnie lepiej coś załatwić normalnie, bądź wcale. Z resztą z reguły takie zagrywki traktuje się mało poważnie.
Nie będę jemu też ucierać nosa, bo życie mu odpłaci za jego zachowanie i traktowanie innych. Myślę, że wszystko to wynika z jego niedowartościowania. Bynajmniej wierzę w to, że dobro i zło wracają. Denerwuje mnie tylko, że czasami patrzy się na krzywdy ludzi doskonale wiedząc jaki to ból, a jednocześnie nie można nic zrobić...
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Problem mam prawdopodobnie z głowy, bo oni już nie są razem z tego, co słyszałam. Jestem ciekawa przyczyny rozpadu ich związku, ale mogę się domyślać kto był winien.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Opcja nr 1. Nie mów nic, zwłaszcza że jesteś "była", a tamta zakochana, więc i tak jej nie przemówisz, pozostaw sprawy swojemu biegowi, pewnie wcześniej czy później wyjdzie szydło z worka...
![]() Opcja nr 2. Jeżeli już bardzo chcesz coś zrobić i jesteś na tyle szalona, daj się przyłapać ![]() ![]() ![]() ![]() Opcja nr 3. Zakochaj się... ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam sedecznie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to i tak nie zmieniłoby mojego zainteresowania jego osobą. Po prostu mam świetny kontakt z jego siostrą, która często opowiada, co on znów narobił. Lubię sobie posłuchać. Natomiast nie ma to żadnego wpływu na moje uczucia do niego, a właściwie ich brak.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Moja cała wypowiedź miała być w formie żartu
![]() Ale widzę, że i tak się spoźniłam, bo sprawa rozwiązała się sama. Kłopot z głowy ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
No coz to co bylo to bylo i sama piszesz, ze nie chcesz do tego wracac... a jednak chyba sila sie do Ciebie nie przytulal....
... chyba jednak powinnas ograniczyc bardziej konktakty z tym panem. A w jego nowy zwiazek sie nie wtracaj - to ich zycie i ich sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.