![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
"Prawko"
Dziewczynki za tydzień mam egzamin na Prawo Jazdy i się zaczęłam bać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: "Prawko"
spokojnie, bedzie dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
hehe egzaminy na prawko , łezka kręci się w oku. zdałam za 4 razem (zawsze oblewałam na mieście), mimo wszystko wspomnienia mam fajne, może to dziwne ale lubiłam te egzaminy, wiedziałam że w miarę dobrze jeżdżę, zreszta nikt nie wywierał na mnie presji żeby zdać za pierwszym razem czy coś takiego, sama też sobie nie stawiałam żadnych takich celów, generalnie uważam że nic się takiego nie stanie jeżeli się nie zda, jak nie za pierwszym to za drugim, ważne jest by w koncu zdać i je mieć i potem się cieszyć z niego, już mniejsza o to za którym razem, ważne że jest. ja się osobiście nie stresowałam wcale, traktowałam to jak zwykłe jazdy, i się nie przejmowałam niepowodzeniami. ( ech jak to dawno było )
ŻYCZĘ POWODZENIA I SZEROKIEJ DROGI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Magda
|
haha, nie chcę straszyć, ale ja jeszcze na wspomnienie październikowego egzaminu czuję stres
![]() ![]() No ale co jak co..stresior jest trochę..nawet na teście. Dla mnie najgorszy był plac. Momentami myślałam że najzwyczajniej umrę ze strachu, gdy otwierałam drzwi do samochodu (z tego wszystkiego zaczelam wsiadac na miejsce pasażera, a egzaminator rozesmial sie na glos). Troche się pozłościł na mieście, ale cała jazda trwała dosłownie chwilkę. I chyba raz podtrzymał mi sprzęgło. Wszystko zalezy od egzaminatora i osób z jakimi jedziesz na egzamin (ze mna zdawał brat, wiec bylo fajnie). Pozdrawiam i zycze słów "zaliczone!" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
![]() Lubie jeździć i już czekam na to prawko chociaż jeszcze nie podeszłam do egzaminu ![]() czekam jeszcze na jakieś wskazówki od Was, miło sobie poczytać, że nie tylko ja to przeżywam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja zdalam za drugim razem. Za pierwszym oblalam miasto. Zreszta egzaminator byl znany, ze lubi wolniutka jazde. Wiec jechalam wolno, nie bez przesady, ale wtedy mial ochote na szybka jazde.
![]() ![]() Za drugim razem byklo swietnie! Egzaminator byl po prostu super!! Rozmawial ze wszystkimi milo, ze stres sam odchodzil. ![]() Zycze Ci takiego egzaminatora. ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Zagadywanie do egzaminatora w czasie jazdy po miescie to dobry pomysl. Mozesz w ten sposob wzbudzic jego sympatie. Mnie sie to udalo, ale caly czas go zagadywalam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja zdawałam rok temu i też koszmarnie się bałam, ale zdałam
![]() Weź głęgoki oddech przed, i do dzieła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja mam niestety przed sobą trzeci egzamin, poprzednie 2 razy też oblałam na mieście - strasznie się wkurzam, bo to jednak trwa kupę czasu, no i kosztuje ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja tez mam za mniej wiecej tydzien egzmain na prawko.... I tez sie boje :/ Chyba pogodzilam sie z tym, ze za pierwszym razem obleje, bo bardzo sie stresuje ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Zdawałam egzamin jakieś sześć lat temu, więc wtedy były inne zasady. Za pierwszym razem oblałam manewry: trafiłam na tzw. "egzaminatora z linijką", stanęłam za blisko linii i po egzaminie. Drugi raz: inny egzaminator, manewry zaliczone, miasto też (chociaż miałam stracha, bo kobieta przede mną oblała). Stąd mam wrażenie, że bardzo dużo zależy od egzaminatora właśnie, ale na to zdający chyba nie ma wpływu.
To, że się boisz, to normalne. W końcu to egzamin i sytuacja stresowa. Waże, aby ten stres nie miał na Ciebie negatywnego wpływu, żebyś potrafiła skupić się i opanować, a wtedy wszystko będzie w porządku. POWODZENIA!!! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Widze, ze jestes z Torunia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja zdawałam juz 5 lat temu. Przy pierwszym podejściu w ogóle się nie denerwowałam. Im dalej tym było gorzej. Za 4 razem oblali mnie całkiem bezpodstawnie - byłam na podporządkowanej i miałam do przepuszczenia tylko tramwaj. Ale akurat motoniczny wyszedł z tramwaju zeby przestawić tory i wtedy ruszyłam (bo przecież tramwaj sam nie odjedzie). No i egzaminator dał po hamulcach, że powinnam poczekać :/ Zdałąm za 5 razem - ale nogi i ręce tak mi się trzęsły, że nic nie mogło ich powstrzymać. Ale ta radocha - zdałam jako jedyna. Za każdym razem na 15 osób zdawała jedna. Warto próbowac do skutku moim zdaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
![]()
Gosiunia, An, powodzenia na egzaminie!!
Zdałam swoje prawko w lutym tego roku (przy drugim podejściu), więc jeszcze bardzo dobrze pamietam ten stres ![]() Fakt, dobrze jest pogadać z egzaminatorem, tylko żeby i on miał ochotę na rozmowę... Trzymam kciuki żebyście trafiły na normalnych egzaminatorów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Connie, przepraszam!! Oczywiście, że Tobie też życzę powodzenia
![]() ![]() Trzymam kciuki za Was wszystkie, szerokiej drogi ![]() Pozdrowienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja zdałam za 4 razem,a to dlatego,że gościu,u którego byłam na kursie nie nauczył mnie porządnie robić placu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie zdajace ![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
hej
![]() Camomile wzięłam to za dobrą monetę i ... dziś właśnie zdałam egzamin na prawko!! Stresowałam się bardzo, bardzo mocno! Polecam metode na drżącą na sprzegle nogę: zatrzymać samochód (byle nie na łuku oczywiście), wrzucic na moment ręczny i troszke ponapinać mięśnie. Mi pomoglo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
hmm a teraz jest dalej plac? Bo podobno te nowe zasady maja wprowadzic wczesniej (albo juz wprowadzili?)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
UGrrr jak zobaczyłam temat prawa jazdy, przeszły mnie ciarki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
A ja nie zdałam, buuuuuuu....
Kolejny (drugi) egzamin mam 6 czerwca, i mam nadzieję, że tym razem pójdzie mi lepiej, bo czuję się naprawdę dobrze przygotowana. natii, a z jakiego miasta jest ten instruktor który Cię nauczył? Kurcze boję się, że będę musiała walczyć z prawkiem przez całe wakacje.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
![]()
Wlkp
![]() Ale wydaje mi się,że w każdy mieście znajdzie się ktoś od trudnych przypadków ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Gratuluję Connie (już mam uważać na toruńskich przejściach dla pieszych?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Libi za dwa tygodnie musisz zacząć uważać
![]() ![]() ![]() Gaga, plac mają znieść od lipca podobno. Tzn. ma pozostać w formie szczątkowej tylko. Gosiu, jeżeli czujesz się dobrze przygotowana, to napewno zdasz tym razem. Może teraz trafiłaś na wyjątkowo drobiazgowego egzaminatora, lub zjadły Cie nerwy za perwszym razem. Życzę duuuużo szczęścia przy następnym (miejmy nadzieję, że ostatnim) podejściu! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
e bedzie dobrze ,ze mnie akurat dziecko szczescia jest i zdalam za pierwszym razem
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Connie, no widzisz, super że się udało, gratuluję!!
![]() Gosiunia, trzymam kciuki za drugi raz, znam ten ból ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny zdałam dzisiaj!!!!
Jednak mi sie udało za drugim razem a już sie bałam, że przez te egzaminy będę miała wakacje z głowy. Stresowałam się już troszkę mniej, a egzaminator był też miły (nie tak jak wcześniej) i to uspokajało. Cieszę się niezmiernie i wszystkim zdającym życzę spokoju-to pomaga! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Tylko teraz nie szalej
![]() Gratuluję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.