"Prawko" - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-11, 18:43   #1
gosiunia82
Raczkowanie

GG do gosiunia82

"Prawko"

Dziewczynki za tydzień mam egzamin na Prawo Jazdy i się zaczęłam bać jak wasze doświadczenia? czy jest aż tak strasznie jak się słyszy?
gosiunia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-11, 19:54   #2
Martiq:)
Zadomowienie

Dot.: "Prawko"

spokojnie, bedzie dobrze. ja zdawałam w sierpniu (teorie 13 w piatek przy stanowisku numer 13). nie takie to straszne. zdawałam w Warszawie, więc ruch jak cholera, tramwaje się mnożą...ehh ale zdalam, za pierwszym razem przede wszytskim spokój opanowanie. wiem, wiem-to jest trudne. mi noga latała na sprzęgle jakbym miała atak padaczki myśl pozytywnie. 3mam kciuki
Stary 2005-05-11, 20:04   #3
gilotyna19
Przyczajenie

hehe egzaminy na prawko , łezka kręci się w oku. zdałam za 4 razem (zawsze oblewałam na mieście), mimo wszystko wspomnienia mam fajne, może to dziwne ale lubiłam te egzaminy, wiedziałam że w miarę dobrze jeżdżę, zreszta nikt nie wywierał na mnie presji żeby zdać za pierwszym razem czy coś takiego, sama też sobie nie stawiałam żadnych takich celów, generalnie uważam że nic się takiego nie stanie jeżeli się nie zda, jak nie za pierwszym to za drugim, ważne jest by w koncu zdać i je mieć i potem się cieszyć z niego, już mniejsza o to za którym razem, ważne że jest. ja się osobiście nie stresowałam wcale, traktowałam to jak zwykłe jazdy, i się nie przejmowałam niepowodzeniami. ( ech jak to dawno było )

ŻYCZĘ POWODZENIA I SZEROKIEJ DROGI będzie dobrze
gilotyna19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-11, 20:06   #4
Imagine
Magda

haha, nie chcę straszyć, ale ja jeszcze na wspomnienie październikowego egzaminu czuję stres Tez zdalam za pierwszym razem, chociaz chyba z litości Miałam przemiłego egzaminatora..
No ale co jak co..stresior jest trochę..nawet na teście. Dla mnie najgorszy był plac. Momentami myślałam że najzwyczajniej umrę ze strachu, gdy otwierałam drzwi do samochodu (z tego wszystkiego zaczelam wsiadac na miejsce pasażera, a egzaminator rozesmial sie na glos).
Troche się pozłościł na mieście, ale cała jazda trwała dosłownie chwilkę. I chyba raz podtrzymał mi sprzęgło.
Wszystko zalezy od egzaminatora i osób z jakimi jedziesz na egzamin (ze mna zdawał brat, wiec bylo fajnie).
Pozdrawiam i zycze słów "zaliczone!"
Imagine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-11, 20:22   #5
gosiunia82
Raczkowanie

GG do gosiunia82

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy Postaram się nie stresować ale nie wiem jak wyjdzie.
Lubie jeździć i już czekam na to prawko chociaż jeszcze nie podeszłam do egzaminu

czekam jeszcze na jakieś wskazówki od Was, miło sobie poczytać, że nie tylko ja to przeżywam...
Stary 2005-05-11, 22:43   #6
Ewusia
Raczkowanie

Ja zdalam za drugim razem. Za pierwszym oblalam miasto. Zreszta egzaminator byl znany, ze lubi wolniutka jazde. Wiec jechalam wolno, nie bez przesady, ale wtedy mial ochote na szybka jazde. I zaczal mi gawedzic, wiec sie wkurzylam i na sam koniec walnelabym w slupek.

Za drugim razem byklo swietnie! Egzaminator byl po prostu super!! Rozmawial ze wszystkimi milo, ze stres sam odchodzil. W samochodzie przegadalismy cala trase.

Zycze Ci takiego egzaminatora.
Stary 2005-05-12, 00:37   #7
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

Zagadywanie do egzaminatora w czasie jazdy po miescie to dobry pomysl. Mozesz w ten sposob wzbudzic jego sympatie. Mnie sie to udalo, ale caly czas go zagadywalam.
jenn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-05-12, 06:43   #8
smerfeta01
Zakorzenienie

ja zdawałam rok temu i też koszmarnie się bałam, ale zdałam
Weź głęgoki oddech przed, i do dzieła to nie takie straszne, a jeśli potrafisz to zadziałasz i zdasz bez problemu powodzenia !
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-12, 07:18   #9
An
Raczkowanie

ja mam niestety przed sobą trzeci egzamin, poprzednie 2 razy też oblałam na mieście - strasznie się wkurzam, bo to jednak trwa kupę czasu, no i kosztuje ....
An jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-12, 07:52   #10
connie
Zadomowienie

Ja tez mam za mniej wiecej tydzien egzmain na prawko.... I tez sie boje :/ Chyba pogodzilam sie z tym, ze za pierwszym razem obleje, bo bardzo sie stresuje ...
connie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-12, 09:51   #11
libra.a
Raczkowanie

Zdawałam egzamin jakieś sześć lat temu, więc wtedy były inne zasady. Za pierwszym razem oblałam manewry: trafiłam na tzw. "egzaminatora z linijką", stanęłam za blisko linii i po egzaminie. Drugi raz: inny egzaminator, manewry zaliczone, miasto też (chociaż miałam stracha, bo kobieta przede mną oblała). Stąd mam wrażenie, że bardzo dużo zależy od egzaminatora właśnie, ale na to zdający chyba nie ma wpływu.
To, że się boisz, to normalne. W końcu to egzamin i sytuacja stresowa. Waże, aby ten stres nie miał na Ciebie negatywnego wpływu, żebyś potrafiła skupić się i opanować, a wtedy wszystko będzie w porządku.
POWODZENIA!!!
libra.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-12, 10:16   #12
connie
Zadomowienie

Widze, ze jestes z Torunia No to mogę trafić na Twojego egzmainatora z linijką ...
Stary 2005-05-12, 10:21   #13
koculek
Zakorzenienie

Ja zdawałam juz 5 lat temu. Przy pierwszym podejściu w ogóle się nie denerwowałam. Im dalej tym było gorzej. Za 4 razem oblali mnie całkiem bezpodstawnie - byłam na podporządkowanej i miałam do przepuszczenia tylko tramwaj. Ale akurat motoniczny wyszedł z tramwaju zeby przestawić tory i wtedy ruszyłam (bo przecież tramwaj sam nie odjedzie). No i egzaminator dał po hamulcach, że powinnam poczekać :/ Zdałąm za 5 razem - ale nogi i ręce tak mi się trzęsły, że nic nie mogło ich powstrzymać. Ale ta radocha - zdałam jako jedyna. Za każdym razem na 15 osób zdawała jedna. Warto próbowac do skutku moim zdaniem
koculek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-12, 10:30   #14
libra.a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez connie
Widze, ze jestes z Torunia No to mogę trafić na Twojego egzmainatora z linijką ...
Na mojego na pewno nie trafisz, bo nie zdawałam w Toruniu. Ale mam nadzieję, że tu takiego kwiatka nie ma.
Powodzenia!
Stary 2005-05-12, 19:59   #15
Camomile
Zadomowienie

Smile Dot.: "Prawko"

Gosiunia, An, powodzenia na egzaminie!!
Zdałam swoje prawko w lutym tego roku (przy drugim podejściu), więc jeszcze bardzo dobrze pamietam ten stres.
Fakt, dobrze jest pogadać z egzaminatorem, tylko żeby i on miał ochotę na rozmowę...
Trzymam kciuki żebyście trafiły na normalnych egzaminatorów .
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-12, 21:09   #16
connie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camomile
Gosiunia, An, powodzenia na egzaminie!!
Zdałam swoje prawko w lutym tego roku (przy drugim podejściu), więc jeszcze bardzo dobrze pamietam ten stres.
Fakt, dobrze jest pogadać z egzaminatorem, tylko żeby i on miał ochotę na rozmowę...
Trzymam kciuki żebyście trafiły na normalnych egzaminatorów .
A mi powodzenia nie życzysz ;( Oj, biorę to za złą monetę ...
Stary 2005-05-13, 18:25   #17
Camomile
Zadomowienie

Connie, przepraszam!! Oczywiście, że Tobie też życzę powodzenia. Spróbuj wziąść moją omyłkę za dobrą monetę.
Trzymam kciuki za Was wszystkie, szerokiej drogi , i dajcie znać jak poszło.
Pozdrowienia
Stary 2005-05-13, 19:41   #18
natii4
Zakorzenienie

Ja zdałam za 4 razem,a to dlatego,że gościu,u którego byłam na kursie nie nauczył mnie porządnie robić placu Za pierwszym razem na placu nie zdałam,za drugim też,za trzecim też.Za czwartym trzeba 5h wykupić więc zmieniłam instruktora-ten mój zajmuje się tragicznymi przypadkami No i co zdałam Taaaaaaa najważniejsza jest rozmowa z egzaminatorem-pokaż mu,że się go nie boisz Ja np.z moim gadałam o maturze,o tym co on robił wcześniej itp

Trzymam kciuki za wszystkie zdajace

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 15:21   #19
connie
Zadomowienie

hej
Camomile wzięłam to za dobrą monetę i ... dziś właśnie zdałam egzamin na prawko!! Stresowałam się bardzo, bardzo mocno! Polecam metode na drżącą na sprzegle nogę: zatrzymać samochód (byle nie na łuku oczywiście), wrzucic na moment ręczny i troszke ponapinać mięśnie. Mi pomoglo
Stary 2005-05-23, 16:03   #20
gaga87
Zakorzenienie

hmm a teraz jest dalej plac? Bo podobno te nowe zasady maja wprowadzic wczesniej (albo juz wprowadzili?)
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 16:29   #21
iwciunia
Zakorzenienie

UGrrr jak zobaczyłam temat prawa jazdy, przeszły mnie ciarki Zdawałam prawie 2 lata temu, było ciemno i lało (w takich warunkach nigdy wcześniej nie jezdzilam ) i w dodatku mialam autko ze wspomaganiem a wczesniej jezdzilam BEZ... bylam w wielkim szoku, trzesly mi sie kolana, nie pamietalam nawet jak wlaczyc wycieraczki Zdałam za 1 razem... ale ile mnie to nerwow kosztowalo Plac byl dla mnie zawsze prosty, tyle ze w deszczu jest ciezko, bo widocznosc zerowa, wiec nie polecam A miasto zawsze mnie przerazalo... totez wjechalam jak to pan egzaminator stwierdzil "w jedyna dziure na ulicy" hehe, nawet teraz jak o tym pomysle mam ochote drapac i gryzc
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 16:35   #22
gosiunia82
Raczkowanie

GG do gosiunia82

A ja nie zdałam, buuuuuuu....
Kolejny (drugi) egzamin mam 6 czerwca, i mam nadzieję, że tym razem pójdzie mi lepiej, bo czuję się naprawdę dobrze przygotowana.
natii, a z jakiego miasta jest ten instruktor który Cię nauczył? Kurcze boję się, że będę musiała walczyć z prawkiem przez całe wakacje....
Stary 2005-05-23, 17:59   #23
natii4
Zakorzenienie

Cool Dot.: "Prawko"

Wlkp
Ale wydaje mi się,że w każdy mieście znajdzie się ktoś od trudnych przypadków

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-23, 18:03   #24
libra.a
Raczkowanie

Gratuluję Connie (już mam uważać na toruńskich przejściach dla pieszych? ), a Ty Gosiuniu nie martw się. Następnym razem już pójdzie dobrze, a jeśli masz możliwość to weź jeszcze jedną czy dwie jazdy, żeby poćwiczyć to z czym Ci nie poszło. Powodzenia!
Stary 2005-05-23, 22:22   #25
connie
Zadomowienie

Libi za dwa tygodnie musisz zacząć uważać Jak zobaczysz srebrną skodę to niech Ci się zapala lampka ostrzegawcza Żartuję oczywiście, mam zamiar być wzorowym kierowcą, ustępującym pieszym pierwszeństwa, nie ochlapującym w czasie deszczu i nie przekraczającym nadmiernie prędkości
Gaga, plac mają znieść od lipca podobno. Tzn. ma pozostać w formie szczątkowej tylko.
Gosiu, jeżeli czujesz się dobrze przygotowana, to napewno zdasz tym razem. Może teraz trafiłaś na wyjątkowo drobiazgowego egzaminatora, lub zjadły Cie nerwy za perwszym razem. Życzę duuuużo szczęścia przy następnym (miejmy nadzieję, że ostatnim) podejściu!
Stary 2005-05-24, 20:53   #26
Sophie86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez connie
plac mają znieść od lipca podobno. Tzn. ma pozostać w formie szczątkowej tylko.
Milo wiedziec,ze zalapie sie na szczatkowa wersje placu Oj,ja to bym go rozniosla
Sophie86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-24, 21:28   #27
tarakatatula
Rozeznanie

e bedzie dobrze ,ze mnie akurat dziecko szczescia jest i zdalam za pierwszym razem
Stary 2005-05-24, 21:56   #28
Camomile
Zadomowienie

Connie, no widzisz, super że się udało, gratuluję!!

Gosiunia, trzymam kciuki za drugi raz, znam ten ból , poćwicz sobie jeszcze jazdę przed egzaminem, będzie dobrze, powodzenia!
Stary 2005-06-06, 11:47   #29
gosiunia82
Raczkowanie

GG do gosiunia82
Smile Dot.: "Prawko"

Dziewczyny zdałam dzisiaj!!!!
Jednak mi sie udało za drugim razem a już sie bałam, że przez te egzaminy będę miała wakacje z głowy.
Stresowałam się już troszkę mniej, a egzaminator był też miły (nie tak jak wcześniej) i to uspokajało. Cieszę się niezmiernie i wszystkim zdającym życzę spokoju-to pomaga!
Stary 2005-06-06, 13:51   #30
libra.a
Raczkowanie

Tylko teraz nie szalej
Gratuluję.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości