|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ciągle się świecę
Używam przede wszystkim środków matujących i niestety, nie działają na moją strefę T. Toniki matujące nie sprawdzają się, a do tego moje pory stały się widoczne i rozszerzone. Od czasu do czasu coś wyskoczy na twarzy, w kącikach płatków nosa mam pęknięte naczynka. Poradźcie mi czego mam się "uczepić" by choć na dłuższy czas się nie świecić i nie wycierać mojego sebum z nosa, czoła i brody... Jeśli nałożę krem nawilżający, podkład i puder czuję, że na twarzy mam maskę...Dodam, że mam prawie 30-tkę Liczę na pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Ciągle się świecę
Hej
też mam prawię 30-tkę ![]() ![]() Zaczęłam wiec (za radą kosmetyczki) stosować delikatny peeling (Nivea) a potem maseczkę nawilżającą (używam obecnie Yves Rocher z malwy - taki żelik i pięknym zapachu) - i tak 2 x w tygodniu. Poza tym stosowałam krem nawilżający na dzień normalizujący z nowej serii Soraya (seria matująca) - z kapsułkami z wit.E oraz tonik też z tej serri bez alkoholu. Krem ma bardzo lekką kosystencję - tyle że nie matuje! Chciałam dac odpocząć cerze od tego ciągłego matowienia ![]() A na pojawiające się naczynka kupiłam odżywczy kremik Gingko firmy Inter-Fragrance dla cery mieszanej i tłustej za jedyne 10,99 ![]() Też świetny - poczytałam o nim na stronach www.i-f.com.pl Według informacji krem odżywczy z tej serii stosuje się na zimę a nawilżający na okres letni. Oba mają lekką konsystencję i pięknie się wchłaniają - przynajmniej na mojej cerze. Muszę przyznać że po miesiącu stosowania zauważyłam lekkie zblednięcie naczynek... ale piszę lekkie bo nadal są ![]() Poza tym proponuję Ci poczytać o naszych cerach na stronie www.eris.pl tam są opisane problemy z cerą mieszaną ![]() Być może spróbujesz którys z kremów Forte 25? ja cały czas się czaję na ten nawilżająco-matującqy ![]() Obecnie mniej się świece ale też mam nowy problem bo zauważyłam wiotczenie skóry... więc znów muszę zmienić kremik żeby ją ujędrnić .... Ach! my kobiety to mamy problemy ![]() pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.