|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wstawanie rano z nieuzasadnionym smutkiem i niepokojem. Czy ktoś coś takiego ma?
Od kilku lat częśto wstaje rano z nieuzasadnionym smutkiem i niepokojem. Depresji nie mam, bo robilam sobie na nia test.. Ale coś nie gra.. Nie potrafie sie w pełni cieszyć ( ciesze sie, ale coś mnie blokuje, aby ta radośc była taka jak w dziecinstwie). Nie przezywam już tak radości. Przeżywam ją raczej rozumem a nie duszą.
Zauwazylam tez, że musze miec duzo zajęc, bo jak tylko nie mam co do roboty to łapie doly, smutki. Czy to jest normalna rzecz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wstawanie rano z nieuzasadnionym smutkiem i niepokojem. Czy ktoś coś takiego ma
Czy to normalne? Moim zdaniem zależy ile masz lat - ja często bywałam w takich stanach ok. 14-15 roku życia. Wiadomo, dojrzewanie, hormony szaleją i ja tak na to reagowałam
![]() ![]() Teraz oczywiście jest inaczej, ale czasami po niezbyt miłym śnie budzę się z takim niesmakiem i cały ranek mam popsuty, bo czuję się przygnębiona/nieswojo itp. Nie za bardzo rozumiem stwierdzenia, że Twoja radość nie jest taka jak w dzieciństwie... Wiesz, dla mnie to całkiem naturalne - w dzieciństwie cieszyliśmy się z zupełnie innych rzeczy ![]() Jeśli Cię to wszystko bardzo niepokoi to może wybierz się do psychologa i porozmawiaj z nim o tym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wstawanie rano z nieuzasadnionym smutkiem i niepokojem. Czy ktoś coś takiego ma
Cytat:
![]() a i mam 19 lat, hormony już mi się chyba uspokoiły, ale mam tak odkąd pamiętam. przyzwyczaiłam się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
tez tak mam, a mam 20 lat...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Robiłaś sobie test na depresję? U psychologa czy w Internecie?
![]() Ja na Twoim miejscu zrobiłabym sobie badania krwi i tarczycy. A jeżeli wszystko pod względem fizycznym w normie to warto jednak wybrać się do psychologa i sprawdzić, czy na pewno nie masz żadnych problemów na podłożu depresyjnym właśnie. I nie zgodzę się z tym, że jak dziewczyna jest nastolatką to może być normalne, bo hormony jej szaleją. Jasne, czasem może się zdarzyć, że raz jest zdołowana a raz w euforii bez powodu, ale jeżeli ma to charakter przewlekły to chyba normalne to nie jest.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wiesz co - ondulith - czytając Twój tekst,widziałam siebie.Nie wiem też dlaczego,ale mam dokładnie to samo co i Ty.Ja mam różne problemy,czy i Ty również byś je miała?,jeżeli tak,to musisz wszystko zrobic,aby tych problemów było mniej,albo całkowicie je zlikwiduj.I ważne jest,czy jesteś zdrowa,czy Ci nic nie dolega?,bo to tez może być powodem.Równie dobrze programy które oglądasz wieczorami mogą mieć zły wpływ na twój sen i rano wstajesz rozbita i niespokojna.Głowa do góry,kobiety to twardziele,dużo wytrzymają,damy radę.Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
nie masz czasem niedoborow magnezu? ja od kiedy biore taki w tabletkach humor mam o niebo lepszy
![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Też tak mam czasami, choć w moim przypadku najczęściej ma to związek z jakimś smutnym snem, który miałam i którego już nie pamiętam zbyt dokładnie, ale jakieś tam myśli o nim krążą mi po głowie, chwilę po przebudzeniu.
A może to ma związek z jesienią? Dużo ludzi czuje się gorzej, kiedy kończy się lato.
![]() |
![]() |
#10 |
Biała Dama
|
Mnie to wygląda bardziej na stres niż na klasyczną depresję. Może autorko masz za dużo na głowie, stresującą, odpowiedzialną pracę albo wymaqgające studia. Może duże ambicje. A problemy ze snem? Albo koszmary? też są?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Jaki test sobie robiłaś?
![]()
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
W pewnym wieku to jest normalne, ze czlowiek przestaje czuc. Wlasnie tak 14-15. Ryczy bez sensu, nawet nie wie czemu.
A potem? Powinno, ale nie musi. Moze masz powod do strachu. Ja mam tak, ze mam jakis powod, ale czasem zapomne o nim, a stres zostaje. Albo juz sprawe zalatwie a dalej sie nia stresuje. I mozna sobie po prostu wypisac na kartce, czym sie stresujesz i na nia spojrzec jak Cie bierze. Aha, stresuje mnie dzisiaj to to i tamto. Obok moze byc plan jak danej rzeczy zaradzic. Od razu sobie przypomnisz, ze masz juz plan. Poczujesz sie lepiej, chyba ze nie masz planu XD to mozesz poczuc sie gorzej. Ale tak spojrzenie na liste pomaga, bo jak zapomnisz o co wlasciwie chodzi to minie chwila zanim sobie przypomnisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.