|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sztuki walki + siłownia, jak ułożyć racjonalny trening?
Witam!
Mam pytanie do specjalistek od spraw siłowni ![]() Otóż w tej chwili ćwiczę Krav Magę od jakichś 10 miesięcy. Postanowiłam do tych treningów dołożyć jeszcze jakieś zajęcia na siłowni. Siłownia, którą wybrałam ma dobre wyposażenie i fajne warunki dla kobiet. Jest dużo sprzętu do aerobów, czysto, schludnie, ale jest jeden poważny problem: nie ma tam stałego trenera, z którym można by ułożyć plan treningów. W związku z tym zwracam się do bardziej doświadczonych osób z prośbą o pomoc w ułożeniu takiego planu. Na Krav Magę chodzę we wtorki i czwartki po 1,5 godz. Myślałam nad siłownią w poniedziałki, środy i piątki, ew. soboty, raczej z rana niż wieczorem. Na treningach oprócz technik samoobrony mamy też sporo rozciągania, brzuszków, pompek, grzbietów, i przysiadów, kilka minut truchtu lub sprinty. Są też ćwiczenia siłowe - na tarczach i z rękawicami bokserskimi. Treningi są dość męczące, ale nie jakieś wykańczające kompletnie żeby się ruszać po nich nie dało następnego dnia ![]() Od siłowni oczekuję przede wszystkim pozbycia się zalegającego tłuszczyku (nie mam jakiejś specjalnej nadwagi, tylko sporą kumulację tłuszczyku w okolicach bioder i ud) oraz wyrobienia mięśni (nie mam żadnych fobii, że będę miała ich za dużo i lubię się porządnie zmachać ![]() Czy jest ktoś, kto mógłby mi naszkicować jakiś planik treningowy ze sporą ilością aerobów i ćw. siłowymi z uwzględnieniem obecnych treningów? Pozdrawiam i dziękuję bardzo ![]() morra |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sztuki walki + siłownia, jak ułożyć racjonalny trening?
Cześć,
musisz najpierw zastanowić się co chcesz osiągnąć. Czy rzeczywiście chcesz rozbudować mięśnie (o przytost jakiej siły Ci chodzi). Wiele osób trenujących sztuki walki bardzo uważa, żeby przytost mięśni nie był za duży, bo tracą wtedy szybkość. Generalnie poszperaj trochę w sportowym forum dyskusyjnym, bo sporo tam było wątków na ten temat. Polecam też wortal Budo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo za nakierowanie mnie na SFD, rewelacyjna strona
![]() Postanowiłam na siłowni przeprowadzić sobie lekki trening ogólnorozwojowy według jednego z wielu przepisów na SFD wsparty aerobami 30 minut po każdym treningu. I zobaczymy co będzie ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
To nie jest najpopularniejsza sztuka walki wśród kobiet. Chciałam się Ciebie zapytać jesteś zadowolona z treningów? Jakie wrażenia po 10 miesiącach?
Kiedyś myślałam o tym, ale rozważałam też inne sztuki, stąd moja ciekawość... Co do treningu w polaczeniu z silownia nie pomoge Ci, dlatego ze przez pare lat trenowalam taekwondo, jak bylam troche mlodsza i strasznie sie rozroslam w ramionach i udach (waga podskoczyla o 8 kg). Teraz juz ten etap mam dawno za soba, 8 kg tez ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
witam!
Więc już się spieszę by odpowiedzieć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Krav Mage opisywano mi jako system samoobrony rodem z Izraela, ktory opiera sie na nieco brutalniejszych technikach niz w przypadku innych sztuk walki, wiec mysle ze nie minelam sie z prawda ![]() ![]() Z drugiej strony, poruszylas ciekawa kwestie "Wielu ludziom wydaje sie ze nie nadaja sie do cwiczenia typowych sztuk walki" ![]() ![]() ![]() ![]() Zycze Ci sukcesow w treningach ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.