|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pewien problem....
Mam pewnie problem i nie wiem o co chodzi , czy iść do lekarza czy to "normalne" , a więc:
Od dziecka mało wymiotowałam,a praktycznie wcale, w tym roku to nadrabiam , można to tak nazwać, nie wiem o co chodzi , parę miesiecy temu zjadłam ogórka i poszłam zwymiotować,zdziwiłam się bo nie dość że nie zwracałam wcale,a ogórki jadłam wcześniej normalnie i nic takiego się nie wydarzyło , w ogóle jakiś absurd i tak to się zaczęło, zjadłam raz następny ogóraska i sytuacja się powtórzyła, później zdarzyło mi się to jeszcze raz ,ale już nie po ogórku po prostu po obiedzie... , a dziś nawet po spaghetti, mama aż zaczęła się obawiać czy to może nie ciąża ;o rozśmieszyło mnie to troszkę , bo mogę zapewnić że to nie jest to na 100% ![]() zastanawiam się czy może nie iść z tym do lekarza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pewien problem....
Mój brat, nawet nie wiedzieliśmy o tym był uczulony na ogórki, ale to była alergia pokarmowa. Zaczął wymiotować jak miał 5 lat, a potem ustało. Dostawał leki i nie mógł jeść ogórka. Teraz może jeść, ale te późne, nie te wiosenne wczesne i pryskane i tylko ogródkowe.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Równie dobrze to może być choroba układu pokarmowego, uczulenie, nietolerowanie jakiś przypraw, może podrażnienie ścian żołądka. W zasadzie można tak wymyślać, a do lekarza iść powinnaś. Wymioty nie tylko obniżą masę ciała, ale zniszczą Ci gardło i szkliwo!
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
możliwe , że to alergia pokarmowa na te pryskane rzeczy , bądź ogólnie na pewnie warzywa czy owoce ale moim zdaniem lepiej przejść się do specjalisty i się wszystkiego dowiedzieć
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.