|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
X-tenso i Triactive EFX - TRWAŁE PROSTOWANIE WLOSOW
Czy ktorys z tych zabiegow mozna wykonac w szczecinie??? Jesli tak to ktory i gdzie??? Z gory dziekuje za odp
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
witaj koniczynka
Kiedys w Gallaxy widzialam reklame w Salonie Fryzjerskim (w David Louis)-na przeciwko sklepu Geant I pietro). Tam mozesz sie dowiedziec, ale cena to okolo 100zl) czarna-79 |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: X-tenso i Triactive EFX - TRWAŁE PROSTOWANIE WLOSOW
Tak w Galaxy w Beverly Hills, w Kupcu i Radissonie. Koszt to 100 zl. Trwalosc zabiegu - pol roku.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
a nie wiecie czy takie zabiegi niszczą włosy? bo ja bym chciała jakiś zabieg żeby nie były takie puszyste ale troche się boje takich prostujacych. na czym one w ogole polegają?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
witam!! szukałam troche informacji w internecie na temat trwałego prostowania włosów, ale nic sie nie dowiedzialam szczególnego..
mam kilka pytan:ile to kosztuje?? ( x tenso itp) jak długo sie utrzymuje?? czy idealnie prostuje wlosy?? ( mam wlosy o dlugosci 15 cm lekko pofalowane i miekkie, wiec nie powinno trugno sie ich prostowac) gdzie mozna zrobic we wrocławiu?? pozdrawiam!! |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Też chętnie się dowiem.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
A w gliwicach, lub koło gliwic?
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Przyczajenie
|
Tak 2 lata temu bylam maniaczka prostowania wlosow, wlasciwie mam swoje naturalne proste ale zawsze chcialam jeszcze bardziej. sprobowalam X-tenso i byl to wielki blad. Nie dosc ze wlosy byly strasznie zniszczone to mialam problem zeby spiac je w kitke, poniewaz byly strasznie slizgie ,ale nie tak jak powinny. Zdecydowanie odradzam!
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
a czy mozna po x tenso zafarbowac wlosy np na rudo ? czy sie sfilcuja ? prosze odpowiedzcie
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
kolezanka miala prostowane wlosy ta metoda.Nie polecam!Efekt utrzymywal sie przez 2m-ce,a wlosy strasznie zniszczone!!!Mnie interesuje wyprostowanie wlosow metoda Farouk system.Prostuje wlosy na zawsze i nie niszczy wlosow!Czy orientuje sie ktos czy we Wloclawku lub Plocku sa jakies salony wykonujace ta usluge?A jesli tak to prosze o adres
Pozdrawiam
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Oj.. x-tenso. Zdecydowanie odradzam!!
Jak bylam w gimnazjum (teraz studia) to zapragnęłam sobie wyprostować trwale włosy.. wizazu jeszcze wtedy nie znałam więc poszłam. Wtedy to kosztowało około 300zl. Włosy miałam falowane. Wrocilam od fryzjera i rodzice mnie wyśmiali. Nie widać bylo żadnej różnicy! Żadnej! Co prawda włosy były mięciutkie, śliskie i cały czas się chciało ich dotykać ale o prostowaniu tą metoda nie ma mowy. I tak trzeba by prostownicy używać. |
|
|
|
|
#13 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W październiku 2008 roku podjęłam decyzję: mam już dosyć moich falujących się i puszących włosów. I to szaleństwo z prostownicą kiedy chciałam "jakoś" wygladać. A że lubię eksperymenty i mam grube i zdrowe włosy więc podjęcie decyzji nie było zbyt trudne Prostowanie zrobiłam preparatem Goldwella w salonie Goldwella we Wrocławiu, zabieg nazywa sie Stright and Shine, koszt to 150 zł za godz. ( ja byłam 4,5 h) wiec tanio nie jest ale.... naprawde warto! Mogę z czystym sumieniem polecic takie prostowanie osobom które marzą o prostych wlosach. Mam teraz proste, rowne lsniące włoski i jestem naprawdę tym uszczęsliwiona
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś się orientuje o takim zbiegu w Krakowie?
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Umówiłam się na x-tenso na czwartek - koszt to 290 włosy długie. Mam włosy niezdyscyplinowane, kręcone ale nie loczki. Po prostu napuszony bałagan który prostuję codziennie od wielu lat prostownicą.
Po przeczytaniu postów zaczynam mieć wątpliwości. Bardzo proszę o rade - czy zrezygnować z zabiegu (wydanie 290 złotych oznaczać będzie dla mnie kolejny miesiąc "biedowania"), czy może lepiej bym przeznaczyła około 150 złotych na dobre fryzjerskie kosmetyki typu matrix sleek look, liss extreme, rich repair? Bardzo prosze o odp!
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
a ja prostowalam na trwalo kiedys wlosy .....i niestety polowa z nich mi sie odkruszyla
wydalam wtedy 300 zl i na nic ......teraz gdy zajelam sie fryzjerstwem ....sprobowalam poraz drugi na cienkim pasemku preparatem ktorym prostuje swoje klientki i musze powiedziec ze efekt super .....kusi mnie ponownie wyprostowac calosc .......
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Jestem zainteresowana takowym zabiegiem. Powiedzcie mi, którą metodą najlepiej prostowac wlosy? i jak dlugo sie utrzymuje? Mam falowane wlosy wiec chcialabym sobie to zrobic, ale zalezy mi na tym, zebym miala 100% pewnosci ze jak bedzie wilgotno czy cos, to wloski dalej beda proste
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
ja prostowalam ta metoda wlosy okolo miesiaca temu i jestem zadowolona, moje wlosy z natury sie pusza i gdy tylko poczuja wilgoc lub cieplo tworza wielkie afro naokolo mojej twarzy ktorego ani prostownica ani nadmiar srodkow do stylizacji nie byl wstanie opanowac. Od czasu x tenso moje wlosy juz nie sprawiaja wiekszych problemow i choc koncowki odrobine sie przesuszyly to serum do wlosow rozwiazalo problem. Moja fryzjerka obiecuje ze efekt powinien utrzymac sie na moich wlosach okolo 4 miesiecy wiec jesli sie jej przewidywania sprawdza to na prawde warto bylo
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Prostowałam włosy metodą X-tenso i moja historia z tym zabiegiem przebiegała tak...
Zabieg wykonywany był w bardzo renomoowanym salonie, trwał ok 5 godzin ( miałam wówczas włosy prawie do pasa), po zabiegu byłam zauroczona moimi włosami. Zawsze były porowate, wrażliwe na wilgoć, puszyły się i były bardzo niesforne. Gdy zobaczyłam je w lustrze po zabiegu byłam zauroczona Stały się bardzo wysuszone łamliwe, szybko wypłukuje się kolor, bardzo chłoną odżywki i ciężko je się suszy. Przed zabiegiem suszenie włosów zajmowało mi ok15 minut teraz 40 . Zabieg sprawił że byłam zachwycona swoimi włosami ale teraz trochę żałuje.... W ciągu tych kliku miesięcy końcówki podcinałam kilkakrotnie, gdyż szybko się rozdwajają... I tak z włosów do pasa mam włosy do ramion... Ciężko ocenić jakość zabiegu, włosy są proste nawet 6 miesięcy po zabiegu ale kosztem ich kondycji Wybór należy do Was Edytowane przez martini88nt Czas edycji: 2012-07-04 o 21:40 |
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
moja fryzjerka powiedziala mi ze jedwab owszem daje piekny efekt gladkosci i polysku ale na dluzsza mete wysusza i niszczy wlosy, moze wlasnie to zrujnowalo twoje?
|
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
Wcześniej także używałam jedwabiu i nigdy nie narzekałam na przesuszone włosy. To zabieg X-tenso spowodował przesuszenie włosów. Niestety tu potwierdza się zasada "coś za coś". Mam proste włosy kosztem ich kondycji. Gdymym miała cofnąć czas i tak zrobiłabym go jescze raz chociażby dla tych kilku miesięcy kiedy były gładkie i lśniące.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

mam kilka pytan:

Pozdrawiam

Prostowanie zrobiłam preparatem Goldwella w salonie Goldwella we Wrocławiu, zabieg nazywa sie Stright and Shine, koszt to 150 zł za godz. ( ja byłam 4,5 h) wiec tanio nie jest ale.... naprawde warto! Mogę z czystym sumieniem polecic takie prostowanie osobom które marzą o prostych wlosach. Mam teraz proste, rowne lsniące włoski i jestem naprawdę tym uszczęsliwiona

Stały się bardzo wysuszone łamliwe, szybko wypłukuje się kolor, bardzo chłoną odżywki i ciężko je się suszy. Przed zabiegiem suszenie włosów zajmowało mi ok15 minut teraz 40 .