|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
odchodzą żele pomocy!
dziewczyny co może być przyczyną że żele odchoddzą. odpowiednio przygotowuje płytkę i nie zalewam skórek przy nakładaniu żelu. czy przyczyną może być to nie nie używam primera?
żele trzymają mi sie góra półtora tygodnia. co jest nie tak? błagam pomocy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: odchodzą żele pomocy!
Ciężko jest na ''oko'' powiedzieć co jest przyczyną. Być może jest to niefachowe przygotowanie płytki, może nieumiejętne wykonanie paznokci. Fakt braku primera też można wziąć pod uwagę ale nie jest to moim zdaniem główna przyczyna.
Jeżeli żele nie trzymają Ci się nigdy bez względu jaki to jest żel i gdzie są wykonywane paznokcie być może Twoja płytka (organizm) nie toleruje takiej modyfikacji.
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
a od której strony ci odchodzą??
tak jak napisała poprzedniczka może to być wina zle przygotowanej płytki, złego położenia żelu, niezalania krawędzi, złego odtłuszczenia płytki. Brak primera tez może to powodować, i faktycznie jak kiedyś nie używałam primera to krócej mi sie trzymały paznokcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
odchodzą różnie. to z boku to z góry. z przygotowaniem płytki chyba jest ok. najpierw odsuwam skórki, matowie, odpylam, odtłuszczam i zabieram sie za zakładanie żelu. irytuje mnie to bo staram rbić sie wszystko dokładnie by miec ładne i trwałe paznokcie a tu zong..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
no to są wg mnie trzy przyczyny (nie profesjonalistki ale samouka z 5 letnim stażem)
1. brak primera wytrawiającego płytkę i zwiększającego przyczepność masy 2. naturalnie tłusta i nieprzyjmująca masy żelowej płytka paznokcia 3. zlej jakości żel baza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.