|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Technika Krzyżowa (na drutach)
Mam do was takie zapytanie. Nie wiecie może przypadkiem na czym polega nabieranie oczek na druty techniką krzyżową. Pilnie potrzebuje odpowiedzi. Z góry dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Technika Krzyżowa (na drutach)
Witam
To technika, którą często stosuję. Nadaje się gdy nie ma ściągacza na dole. Ja nauczyłam się tego z załączonego obrazka, więc i Ty dasz radę ![]() Jakby okazał się dla Ciebie mało czytelny (czy w sensie jakości obrazu, czy w merytorycznym), to daj znać- zaradzimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jakbyś mogła zrób coś z jakością, jak nie da rady to przepisz opisy to będę myśleć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
1. Nitkę prowadzimy jak zwykle wokół palca wskazującego i kciuka i robimy pętelkę dokładnie tak, jak przy zwykłym dodawaniu oczek.
2. Teraz dodatkową nitkę owijamy wokół kciuka, krótszy koniec trzymamy mocno małym palcem 3. Chwycić drutami obie zewnętrzne nitki pętelki kciuka 4. Chwycic niebieską nitkę palca wskazującego i przeciągnąć przez pętelkę kciuka.Kciuk wyjąć z pętelki i zaciągnąć oczko. 5. Teraz podwójną nitkę kciuka owinąć wokół niego tak, aby kolejne oczko nitki leżało za kciukiem 6.Chwycić drutami obie tylne nitki pętelki kciuka 7.Teraz znowu chwycic nitkę palca wskazującego i przeciągnąc przez kciuk. Wyjąć kciuk z pętelki i zaciągnąć oczko 8. 3-7 powtarzac stale przy czym przed trzecią czynnością nitki petelki kciuka znów poprowadzić wokół kciuka, tak, aby biegnącew od oczka obie nitki leżały za kciukiem 9. W następnym rzędzie po nabraniu oczek przerabiac stale oczka lewe Powiem szczerze, ze brzmi to wszystko okropnie- najlepiej byłoby pokazać.... Ale w sumie mnie nikt nie pokazywał i jakoś mi poszło. Życzę powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.