|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kolor podkladu
Witajcie
Od dobrych kilku lat uzywam podkladow i zawsze mialam problem z doborem koloru.Mam bardzo jasna cere,na ktorej lubia pokazywac sie czerwone plamy ( najgorzej wygladaja zaczerwonione okolice nosa i ust ![]() ![]() ![]() ![]() ps.nie za bardzo chce stosowac zielony korektor/baze - bo krem ,podklad i odrobina pudru to juz dla mojej cery wystarczajaco duzo do zaakceptowania :P pozdrawiam mary_lou |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Re: kolor podkladu
Witaj
![]() na ogol mam ten sam problem, bardzo jasna cera, i zero wyboru wsrod podkladow (nie licze wyzszej polki, bo nie orientuje sie w kolorystyce tych podkladow, gdyz kupuje je niezmiernie rzadko). Z Colorstay'a mialam 02 Buff, ale jak zeszla mi opalenizna to jednak jest za ciemny ![]() Jasne kolorki (nawet bardzo jasne) ma tez wlasnie Lumene, jednak jakosc tych podkladow jak dla mnie dyskusyjna. Kiedys w czasach licealnych wydawaly mi sie swietne, jednak przy dzisiejszym wyborze naprawde sa na rynku lepsze. Aha, i jeszcze jedno. Colorstay w starej wersji mial nieco ziemiste kolorki (mialam rowniez Buff), natomiast w nowej wersji z pompka kolorki sa duzo lepsze. Moze dlatego kolor wydawal ci sie ziemisty. pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witaj !!!
Dzieki za cenne uwagi.Swojego czasu bardzi sie napalilam na ten nowy Colorstay ale niestety najjasniejszy z palety (Buff 02) jest zdecydoanie za ciemny-nawet jesli go dobrze rozetre to widac ciemne plamy.Za swoich licealnych czasow tez uzywalam Lumene i wtedy calkiem bylam z niego zadowlona ![]() ![]() Ponawiam swoje ptanie (moze SAm albo Agnieszka moga sie wypowiedziec ) jaki odcien (rozowawy czy bezowy) jest dobry dla cery z wyraznym rozowymi zaczerwieneniami zeby nie wygladac w bialym swetrze jak truskawka w smietanie ani jak przypruszona popiolem??? ![]() pozdrawiam mary_lou |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
aha, zapomnialam - swietny jasny kolor (Light Ivory) ma tez podklad w kompakcie Oriflame. I wcale nie rozowy. Natomiast nie moge go w pelni polecic, bo przy dluzszym uzytkowaniu troche wysusza skore. Ale moze tylko moja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
pytanie o podkład
własnie sie zarejestrowałam i to jest moje pierwsze pytanie do wizazanek wiec licze na wasza pomoc
![]() z góry dziękuje za odpowiedź, pozdrawiam wszystkich, buziaczki!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Re: pytanie o podkład
hmmm może czas zmienić podkład na jakiś czas? Możliwe też, że cera Ci się sezonowo zmieniła. Często mi się tak zdarza ... Zwykle używam Ideal Balance jednak podczas zimy muszę używać podkładów do cery suchej. Jakiego podkładu używasz?
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Super_Szklanka ma rację. W zimie cera blednie i robi się jaśniejsza, dlatego najlepiej zmienić podkład.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
zgadzam sie ze cera blednie zima, dlatego kupilam na zime max factora facefinity, bo w lecie uzywalam l'oreala air wear w kolorze ciemniejszym (wiadomo cera bardziej opalona to i ciemniejsza); obecny podklad przez jekies 2 miesiace , bo tyle go mam, byl bardzo dobrze dobrany, nawet momentami mialam wrazwenie ze jest za blady. teraz znowu odcina mi sie od szyi. wynika z tego ze znow musze zmienic na jasniejszy odcien.... hmmm , co 3 miesiace nowy podklad, nie podoba mi sie to ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
co z takim podkladem ?
kupilam sobie półprzezroczysty podkład firmy Clinique ,jest bardzo płynny , nie mam zielonego pojęcia jak go nakładać...ktos ma jakis pomysł ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Re: co z takim podkladem ?
Ja proponuję łapkami
![]() ![]()
![]() |
#11 |
BAN stały
|
nio ja to samo mam jak uzywam gąbeczek :|
sprobuje łapkami tak jak mi polecilas Juz go nalozylam ,ale robilam to kolistymi ,delikatnymi ruchami...moze z tym rozsmarowywaniem ,wklepywaniem bedzie lepiej ![]() najbardziej martwi mnie to ze mam wrazenie ze podkreslil suchosc mojej skory :| dziwnie to wyglada...sa takie plamki...albo źle go rozsmarowalam...ble...wol e gęściejsze podklady ,np. GIVENCHY |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Wypróbuj różne metody nakładania; sama dojdziesz do tego jak ci będzie najlepiej używać
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
jaki podkład cz kompakt-do cery tłustej skłonnej do krostek
polećcie jakis sprawdzony, lekki podkład- kompakt do b.tłustej buzi(strefa t) skłonnej czasami do krost.czy kupic coś aptecznego.czy są jakieś beztłuszczowe .na buzi mam niestety małe slady po tradziku. czym mozna to zamaskować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: jaki podkład cz kompakt-do cery tłustej skłonnej do krostek
jeśli potrzebujesz czegoś mocniej kryjącego to :Coverderm Classic, lub Perfect Face ,Kryolan , ładnie rozprowadzają się też na skórze i mają ładne odcienie podkłady Gosh (jest wersja bardziejk kryjąca i nawilżające).
![]() |
#15 |
Gość
|
Re: jaki podkład cz kompakt-do cery tłustej skłonnej do krostek
Na tłustej cerze bardzo dobrze sprawdza się też podkład Perfect Wear Avonu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
kosmetyk podklad
droga pani Beato chcialabym sie dowiedziec i prosic pania o pomoc mam 32 lata mam cere biala jakiego podkladu moge uzywac do mojej cery pozatym mam slucha cere do tej pory urzywalam podkladu z erisa teraz mam po nim plamy niewiem juz co mam robic EWA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
jaki podkład w ciepłej tonacji?
Jaki podkład możecie zaproponować dla jasnej karnacji (bladej) w tonacji ciepłej. Używam Max Factora Facefinity nr02 ivory. Jest dla mnie trochę za różowy. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Re: jaki podkład w ciepłej tonacji?
Może Max Factora Lasting Performance nr 102, albo Revlona Colourstay Natural Makup nr O2 Buff, albo HR Doble Agent G/01.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Re: jaki podkład w ciepłej tonacji?
Max Factora Lasting Performance nr 102 jest tonacją zimną
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Re: kosmetyk podklad
czy jest ktos kto mi odpowie blagam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:36.