|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Złe samopoczucie :((
Witam drogie przyszłe mamy i obecne
Otórz jestem w pierwszym miesiącu ciąży i od paru nocy nie mogę spać Śpię może po dwie godziny,a rano jak wstaję to jest masakra.Głowa mnie boli,jestem tak osłabiona że nie mogę z łóżka się podnieść. Mieszkam w Anglii. Wizytę u lekarza mam dopiero 29 maja,więc narazie mogę zapomnieć o tabletkach lub syropku jakimś na bezsenne noce. W aptece mi powiedzieli że nic takiego nie mają bez recepty i muszę się skonslutować z lekarzem. Proszę Was o pomoc może macie jakieś porady.Dziekuję
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Złe samopoczucie:((
przenoszę wątek na poczekalnie
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Złe samopoczucie:((
niestety ciaza ma swoje prawa-nie wiem czy lekarz cos Ci przepisze-im mniej tabletek w 1 trymestrze tym lepiej.
Nie kladz sie w ciagu dnia, przewietrz dobrze sypialnie przed snem wypij cieple mleczko poczytaj ksiazke
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Złe samopoczucie :((
nie mam jeszcze takich doświadczeń, ale uważam, ze to co pisze zuza to dobra propozycja.
powodzenia
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze do propozycji Sylwi dodam MELISĘ. Uspokaja, a przy okazji ma właściwości rozkurczające.
Buziaki |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o tak melisa jest suuper. i z tego co wiem nie przeciwwskazań do zażywania jej w ciąży. a poza tym ja np uwielbiam jej smak. zwłaszcza z odrobiną miodku
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo Wam dziękuje za porady.Napewno wypróbuję melisę może mi pomoże bo chyba się wykonczę. Zapomniałam dodać że moje samopoczucie mogę porównać do kaca
poprostu koszmar.modle sie żeby to wreszcie przeszło bo pod koniec lipca mam ślub i wesele.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze mam takie pytanko. Czy to narmalne żebym wymiotowała codziennie,a czasami dwa razy dziennie?Słyszałam że to nie dobrze,ale co mam z tym zrobić,przecież ja tych wymiotów nie wywołuję
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
a.k. koniecznie skontaktuj sie ze swoim GP!
Najlepiej zadzwon lub jedz do przychodni, powiedz co sie dzieje a oni Cie wysla od razu do dyzurujacego lekarza. Nie jestem pewna, bo ja wogole nie wymiotowalam, ale wymioty tak czesto moga prowadzic do odwodnienia! Podobnie, cokolwiek niedobrego sie z Toba dzieje zawsze mozesz zadzwonic do przychodni i powiedziec, ze chcesz porozmawiac z lekarzem (normalny system, nie emergency). Lekarz oddzwoni do Ciebie i albo doradzi Ci co robic bezposednio, albo ustali wizyte na ten sam dzien lub wysle do pogotowia jesli jest to np. weekend a sprawa brzmi powaznie. Poza tym, zle samopoczucie takie jak bezzsennosc, nadmierna sennosc, wymioty, to sa normalne objawy, ale jesli pojawiaja sie one do tego stopnia, ze nie mozesz sobie z tym poradzic, to lekarz jest po to, by doradzic Ci cos i pomoc! Jesli mieszkasz daleko od lekarza/ nie wiesz gdzie jest przychodnia/ nie znasz angielskiego/ z jakiegokolwiek powodu nie mozesz skontaktowac sie z lekarzam, wyslij mi wiadomosc, prosze. Na pewno odezwe sie i moze razem cos wykombinujemy ![]() Uszy do gory! Ciaza, poza pewnymi trudnosciami, to niesamowicie fajna sprawa
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Nie było mnie dość długo bo wyjechałam do Polski na prawie dwa miesiące. Złe samopoczucie ustało i wymioty teżpozdrawiam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.

Otórz jestem w pierwszym miesiącu ciąży i od paru nocy nie mogę spać
Śpię może po dwie godziny,a rano jak wstaję to jest masakra.Głowa mnie boli,jestem tak osłabiona że nie mogę z łóżka się podnieść. Mieszkam w Anglii. Wizytę u lekarza mam dopiero 29 maja,więc narazie mogę zapomnieć o tabletkach lub syropku jakimś na bezsenne noce. W aptece mi powiedzieli że nic takiego nie mają bez recepty i muszę się skonslutować z lekarzem. Proszę Was o pomoc może macie jakieś porady.