|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Prawo na UKSW
Jakie są szanse dostać się tam zdając :
polski, wos - rozsz. język,mat -podst. ? Pytanie szczególnie kieruję do obecnych studentów ![]() I gdybyście mogli parę słów o UKSW , albo konkretnie wydziale prawa napisać byłoby super ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prawo na UKSW
Moja przyjaciółka się dostała z 1 listy i miała takie wyniki:
Wos R - 59% Pol R - 74% Ang R - 75% Z tego co mówiła przyjęli bardzo dużo osób za nią jeszcze (wiedzieli że połowa pójdzie na UW), wydaje mi się, że jak na prawo to baaardzo niskie progi ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Co do tego jak tam jest - ja nie wiem, ale przyjaciółka płacze po nocach że wyścig szczurów, ciągle sobie wiadomości na mailach kasują, nie przekazują informacji itp. ale to zależy od ludzi na których się trafi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.
|
z podstawa mozesz miec problem. duzo zalezy od przelicznika, od tego jak napiszesz mature i na jakim poziomie ogolnie w kraju zostanie napisana matura.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a nie wiesz jak jest na UW ? naprawdę tak cięzko się dostac? i z tego co wiem, tam 2 przedmioty dodatkowe są wymagane na rozszerzeniu,czyli z tymi moimi nie mam szans ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
nie mam pojęcia, ale na pewno jest trudniej się dostać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
na pewno bez rozszerzonej historii na dzienne nie masz szans, masz szanse na wieczorowe- czyli zajęcia normalnie z dziennymi z tą różnicą, że ty płacisz za studia.
a jeśli chodzi o UKSW to studiuję tu inny kierunek, ale też na wydziale prawa i administracji- zależy na jakich ludzi trafisz, dziekanat dobrze zorganizowany-wszystkie informacje na bieżąco są umieszczane na stronie wydziału- rzadko zdarza się, że pojedziesz na wykład a go nie będzie, wykładowcy różni, ale to jak wszędzie ![]() ![]() mam nadzieję, że pomogłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do tej historii , to mówisz o UW, tak? bo na UKSW dałabym radę z tymi przedmiotami ? ![]() dzięki za odpowiedz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
UKSW to świetna uczelnia! jest klimat!
![]() Ja studiuję w innym kampusie, bo na Dewajtis. Jest klimat, aura, wspaniali, mili, życzliwi ludzie, nie ma chamstwa i każdy każdemu stara się pomagać. Polecam tą uczelnie, nie zamieniłabym jej na żadną inna! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
podbijam temat
może ktoś jeszcze się wypowie ![]()
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Jak najbardziej polecam
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Cześć wszytskim studentom prawa UKSW. Mam do was pytanie: Wiecie może z jaka średnią udaje się przenieść na UKSW? Wiem że na UW jest coś koło 4,5 albo więcej jak jest u was? 4.0- 4.2 wystarczy? Czy jest możliwość realizacji dwóch lat w rok? Chodzi mi o możliwość zaliczania np 4-5 roku w ciągu dwóch semestrów? Gdzie najlepiej zasięgnąć takich informacji? Pewnie w dziekanacie... no cóż kiepskie mam doświadczenia z "Paniami z dziekanatu" więc wolałabym najpierw dowiedzieć się od Was. Uprzejmie proszę o odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Ja co prawda nie z UKSW, ale też rozważam przenosiny i z tego co wiem przyjmują od 4.0
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
http://wpia.uksw.edu.pl/node/74 tu jest wszystko napisane odnośnie przeniesienia.
Ja sama studiuję na WPiA UKSW i polecam ![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Witam,
Chciałabym dostać się na studia dzienne, prawnicze. Widziałam jakie są wymogi UW i cóż.. Historii rozszerzonej za czorta nie zdałabym na maturze. Pomyślałam sobie - przecież to nie jedyna uczelnia w Warszawie, a UKSW też ma dobrą renomę. Jednak wiele osób nastraszyło mnie, że dostanie się na dzienne jest niezwykle trudne - podobno trzeba mieć z rozszerzonych przedmiotów co najmniej po 80%, by się dostać. Trochę się wystraszyłam, bo co prawda nie mam problemów z nauką, ale kto wie, jak pójdzie matura.. A więc kieruję moje pytania do obecnie studiujących prawo na UKSW: - jaki jest próg punktowy? - jak jest na dziennych, czy jest bardzo ciężko? Które są lepsze: dzienne, czy zaoczne? - jak z wykładowcami? A najlepiej, jeżeli ktoś studiuje obecnie prawo na UKSW, chętnie bym się z nim skontaktowała. ![]() I jeszcze jedna kwestia: jak z tą religią? Jest brana pod uwagę? Edytowane przez mnkC Czas edycji: 2012-02-06 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja przyjaciółka dostała się z 1 tury (rok 2009)a jej wyniki: polski R 72% WOS R 64% ang R 75 % ![]() a może przemyślisz jednak tą historię? z tego co mi wiadomo cały 1 rok prawa to historia (może ktoś mnie poprawi) i na pewno byłby Ci łatwiej..... nawet jako taki dodatek ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- próg jest różny, w zależności od tego jak poszła matura. Rok temu ze swoimi wynikami na prawo bym się dostało, w tym roku mi się nie udało i studiuję administrację ![]() - jest sporo zajęć, w sesji jest dużo egzaminów, trzeba się uczyć. Z niektórymi przedmiotami takimi jak historia czy prawo rzymskie (ustne egzaminy) w I semestrze trzeba się pomęczyć ![]() - wykładowcy są różni, jedni są pasjonatami, na inne wykłady się nie chodzi ![]() - religia? ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Czy orientuje się ktoś może jakie były w tym roku progi? Ile mieliście punktów? Czy wynik 60pkt byłby wystarczający do dostania się?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Witam, w tym roku będę starał się zdawać na prawo na UKSW. Czy może ktoś z obecnie tam studiujących osob opowiedzieć coś na temat tego kierunku i uczelni ogólnie. Na maturze w rozszerzeniu zdaje polski angielski oraz historię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
A skąd licealista ma mieć wyobrażenie o studiowaniu prawa?
Ja właśnie kończę II semestr, powoli zbliżają się egzaminy. Atmosfera studiowania bardzo przyjzana - zwłaszcza odczują to osoby, które były przytłoczone wszechobecnym "lansiarstwem" i chamstwem w liceach. Wykłacowcy i ćwiczeniowcy są życzliwi, wielu z nich to ludzie z pasją i bardzo przykładają się do swojej pracy. Grunt to żeby uczyć się systematycznie, bo na ostatnią chwilę kumuluje się ogromna ilość materiału. Co semestr mamy po 5 czy 6 egzaminów. Jeśli ktoś się solidnie uczy, nie będzie miał problemów ze studiowianiem prawa na UKSW. Jeśli ktoś, kolokwialnie mówiąc, sobie bimba - to może być nieciekawie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jestem już po maturach i obawiam ze się nie dostane bo ledwo, jeśli w ogole zmieszczę się w ubiegłoroczny próg Polski R ~75% Ang P 100% (wypracowania raczej poszly mi dobrze ![]() Historia R~50-65% |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Polski R 75% Wos R 67 % Ang P 87 % Czy mam szansę dostać się na prawo na UKSW? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.