![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak długo robicie tipsy?
hej mam małe pytanko ile czasu Wam zajmuje zrobienie tipsów żelowych? Pytam bo ja dopiero zaczynam i mi zajmuje to ok. 3 godzin włącznie z wtapianiem i malowaniem wzorków. CZy to długo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak długo robicie tipsy?
Moim zdaniem robienie pazurków na czas to nie jest dobry miernik
![]() Trafiają się różne klietki - czasami trzeba posiedzieć dłużej. Ja swoją przygodę zaczęłam od 4 godzin bez wtapiania. No i jeżeli pracujesz na pilnikach to wiadomo czas się wydłuża , z frezareczką to bajera ![]() A Twój czas jest bardzo dobry - choć wolałabym zobaczyć te pazurki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Mój najlepszy czas to 2 40.
![]() I mniej nie będzie , nie ma szans - jeśli pracuje na zelkach i z pilnikami ( frezarka sprezentuje sobie w styczniu jak dostanę stypendium ![]() ![]() Choć zgadzam się z Moną ,że "limit czasowy" nie jest miarodajny, trzeba jednak powiedzieć ,ze na mistrzostwach, na przedłużenie jest tylko 2,5 h. Jak dla mnie absolutny kosmos ![]() Są też rozne przypadki - przy fajnej płytce, gdy wszystko ładnie się układa można w 3 godzinach zmieścić się z super zdobiieniem. A takie ogryzki, gdzie samo odsuwanie skorek i matowienie trwa 30 minut, zajmują zdecydowanie więcej czasu. ![]() A sobie potrafie robić i 7 godzin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
To mnie uspokoiłyście.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Mi to zajmuje od 2 do 2,5 h, sobie jak robię to lepiej nie pytać z 4 czy 5 godzin
![]() a moja koleżanka ostanio mi powiedziała, że jej rekord to 50min ![]() W sumie fakt, nie widziałam paznokci robionych przez nią. ![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz trzeba wziąć też pod uwage rozmowę z klientką, kawka bajera to zajmuje trochę czasu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
2 godziny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Papieroch to pikuś jak zaczną gadać przez telefon - pochlastać się można ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jak rozpoczynała się moja pazurkowa "kariera" ![]() ![]() pozdrawiam papapa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
okolo 2h zwykle i french..
zdobienia w zaleznosci od zdobienia okolo 3h
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby moja Pani (kiedy do niej chodziłam) zeszła poniżej 3 godzin. A ja cierpliwie nie paliłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czas nie jest miarodajnym okresleniem jakości naszej pracy.
Liczy sie efekt- czy paznokcie sa ładne i trwałe ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja sredonio ok 2,5h nie spiesze sie nigdy bo pazurki maja byc dokladnie zrobione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
o matko i corko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli można wtrącić ![]() Zdobienia sa fajne, ale jak na moje oko to pazurki sa zbyt płaskie.Paznokcie zelowe powinny odzwierciedlac swym ostatecznym ksztaltem naturalnego paznokcia, a ten jesli jest zdrowy i mocny przypomina łuk (jeśli ukończyłaś szkolenie to przypominij sobie taki termin jak tworzenie krzywej C), jesli nad tym popracujesz bedzie ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Zdobienie bardzo ładne, ale rzeczywiście nad kształtem trzebaby popracowac....
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dzięki za opinie a nad krzywą popracuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
od drugiej strony czyli klientki to najczęsciej panie wykonywały mi tipsy ze wszystkimi bajerami w 3 godziny czasami 3,5 ale tylko wtedy gdy zmieniła mi sie wizja co do wzorku.Chociaż kiedyś gdy robiłam 1 raz paznokcie u koleżanki to wysiedziałam 5 godzin ale warto było bo zrobiła je porządnie jak na 1 raz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja gdy byłam jeszcze klientką, również wysiadywałam po 4 godziny ![]() Ale był to czas, gdy świecidełka jeszcze tak popularne nie były i mialam robione WYBITNE I WSPANIALE zdobienia airbrushem ( a na to schodziło sporo czasu). Poza tym pan stylista był bardzo miły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Po pierwsze witam Was wszystkie serdecznie bo to mój pierwszy wpis na forum "Paznokcie"
![]() ![]() ![]() A teraz sedno sprawy, mianowicie czas robienia paznokietek-często zmieniałam stylistki paznokci i ostatnio byłam u dziewczyny która zrobiła mi żel na naturalnej płytce paznokcia ze zdobieniami (plus pilnikiem spiłowała poprzedni żel) plus jej przerwy na odbieranie telefonów w salonie i cały czas wyniósł ok 1:20min ![]() ![]() Przyznam szczerze,że mam wielką nadzieję,że po paru miesiącach,latach... ![]() ![]() ![]() Wyciągam ten temat,bo chciałabym wiedzieć czy u Was się coś zmieniło,skrócił czas wykonywania usługi itd ![]() Jeszcze raz Was witam i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Witamy na paznokciach
![]() Super ,ze wyciągnęłaś taki stary wątek bo mogę Ci z radoscią oznajmić ,że czas znacznie się skraca ![]() Zwykły frenchyk mogę teraz zrobić spokojnie w 1,5 h ( nowiutki). Pazurki od podstaw, nie frenchowe w 1,10 h. Odnowę - a tu piłuję CAŁY biały żel i 90% cleara to czas od 1,45 - 2,20. Zależy od odrostu z jakim klientka przyjdzie - jeśli pazurki są "przenoszone" to niestety trzeba się więcej napracować . Poza tym to tez zależy od żeli - gdy robie pazurki pewną specjalną mieszanką jeden z żeli utwardzam minutę, drugi półtorej. Gdy robię inną, te żele wymagają 4 minutowego utwardzenia. Tym samym kilkanaście minut różnicy się uzbiera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Ja też robie od 2 do 3 godzin-to chyba taki standardzik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
a co z akrylami?
ile wam schodzi czasu na zrobienie akryli? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
hmm... ja też robię ok 3godzin
![]() zależy od płytki i stanu paznokci klientki ![]() czasem czas się wydłuuuża... bo trzeba się nieźle napocić, żeby to jakoś wyglądało... a czasem ciach ciach i gotowe ![]() ostatnio klientce robiłam niecałe 2,5h z malowaniem [french + ozdóbki] aż sama się zdziwiłam, że tak szybko poszło... ![]() a sobie??? sobie to potrafię nawet 5h robić... bo oczywiście jak robię to tu gg, tu na wizaż zajrzę, tu mnie ktoś zawoła, tu jakiś telefon...a czas ucieka ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
moja stylistka robi 1,20 z frezarka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
No mi właśnie ostatnio też robiła 1:20 ale z pilnikiem
![]() ciekawe jak mi pójdzie ![]() ale mamę pocieszyłam,że najpierw będę ją męczyła ze zdobieniem lakierami a później tipsy,aż jej pazurki się zregenerują-a może by tak u niej metode fiberglass zastosować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.