moje w³osy s± za bardzop puszyste!!! - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2006-08-22, 12:28   #1
brudka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 18
GG do brudka

moje w³osy s± za bardzop puszyste!!!

dziewczyny, mam problem.....moje w³osy ci±gle "szopiej±" a to dlatego ¿e s± do¶æ gêste....i nie wiem co z nimi zrobiæ, zaraz po umyciu s± ok ale gdy wyschn± s± okropne , nie mo¿na z nimi nic zrobiæ. ¿eby gdzie¶ wyj¶æ muszê prostowaæ ale przecie¿ nie bêdê tego robiæ non stop....jak macie podobny problem lub znacie jaki¶ dobry sposób na ich ujarzmienie to piszcie....POZDROWIONKA:c mok:
brudka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-22, 12:38   #2
aga_xy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 454
GG do aga_xy Send a message via Skype™ to aga_xy
Dot.: moje w³osy s± za bardzop puszyste!!!

A Twoje w³osy s± krêcone czy w miarê proste?

ja w innym miejscu
aga_xy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-22, 15:30   #3
Martulka10000
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 416

Te¿ mam ten problem Poradzilabym Ci co¶, ale sama jeszcze nie mam na nie sposobu. Bêdê czekala na odpowiedzi na tym w±tku
Stary 2006-08-22, 16:04   #4
kasienka2883
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 671

Moze spróbuj kosmetykow trochê obci±¿aj±cych w³osy, kremy, mleczka do stylizacji. Dobre efekty daje tez jedwab, brylantyna w wosku, ale one dodatkowo nab³yszczaja.
kasienka2883 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-22, 18:18   #5
Creaketique
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 339

Jedwab Biosilku jest bardzo dobry na spuszone wlosy. Wystarczy niewielka ilosc zeby wlosy byly gladsze i "nie odstawaly". Z tym ze moim zdaniem lepiej sprawuje sie na wlosach prostych/wyprostowanych.

Sprobuj tez moze troche nawilzyc wlosy odzywkami itp. zapobiegajacymi puszeniu sie wlosow
Creaketique jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-22, 20:41   #6
Martulka10000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Creaketique
Jedwab Biosilku jest bardzo dobry na spuszone wlosy. Wystarczy niewielka ilosc zeby wlosy byly gladsze i "nie odstawaly". Z tym ze moim zdaniem lepiej sprawuje sie na wlosach prostych/wyprostowanych.

Sprobuj tez moze troche nawilzyc wlosy odzywkami itp. zapobiegajacymi puszeniu sie wlosow
Dziêki
Stary 2006-08-23, 08:24   #7
aga_xy
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ja te¿ mam ten problem, mam gêste w³osy, normalnie wygl±daj± na proste,ale niestety nie dla mnie d³ugie,równo zapuszczane w³osy. Niby proste,a potrafia siê puszyæ ;-(. Ja mam na to taki sposób,¿e proszê zawsze fryzjera o przerzedzenie w³osów i to bardzo pomaga!! W³osy le¿± tak jak powinny i nie ma efektu puszenia... to tyle, je¶li chodzi o gêstsze w³osy. Na cieñsze i kêcone nie znam innych sposobów, ni¿ próbowanie kosmetyków, fachowiec na pewno co¶ doradzi!

ja w innym miejscu
Stary 2006-08-23, 09:38   #8
brudka
Przyczajenie

GG do brudka

przerzedzanie w³osów..nie s³ysza³am o tym? a na jakiej zasadzie on to robi?
nie mam w³osów krêconych, mo¿na powiedzieæ ¿e s± proste...tylko jest ich za du¿o
dziêki za wszystkie rady, my¶lê ¿e spróbuje jakich¶ kosmetyków...jakby¶ ciê znalaz³y co¶ jeszcze skutkuj±cego to piszcie....
Stary 2006-08-23, 09:51   #9
aga_xy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brudka
przerzedzanie w³osów..nie s³ysza³am o tym? a na jakiej zasadzie on to robi?
nie mam w³osów krêconych, mo¿na powiedzieæ ¿e s± proste...tylko jest ich za du¿o
dziêki za wszystkie rady, my¶lê ¿e spróbuje jakich¶ kosmetyków...jakby¶ ciê znalaz³y co¶ jeszcze skutkuj±cego to piszcie....
Po prostu w poszczególnych warstwach w³osów, które prxzerzedza wycina co jaki¶ czas pasemko, no nie wiem jak Ci to bardziej obrazowo wyt³umaczyæ, ka¿dy fryzjer bêdzie wiedzia³ o co chodzi. Nie ma to nic wspólnego z wyrywaniem w³osów broñ Bo¿e!!!U mnie siê sprawdza! W³osy ¶wietnie siê uk³adaj± i wcale siê nie pusz±, nie muszê obci±¿aæ ich ¿adnymi kosmetykami antypusz±cymi!!

ja w innym miejscu
Stary 2006-08-23, 11:37   #10
HolyBoy
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 371
GG do HolyBoy

mo¿e pomo¿e dega¿owanie w³osów? Szukaj w±tków z dega¿owaniem na forum.
Mi te¿ siê strasznie pusz±, bleeeee.... bez prostownicy ani rusz.... ale i tak sa napuszone...
HolyBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-23, 12:28   #11
magda.p
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 381

Skad ja to znam! Moje wlosy jedynie na pustyni wygladalyby przyzwoicie lub w innym miejscu, gdzie jest suche powietrze. Wiec codziennie je musze prostowac! Za rok to ja lysa zostane. Jak je umyje i pozostawiam do wyschniecia to mam taka szope, ze szok. Gorzej niz lwia grzywa Wiec prostowanie wlosow z rana to u mnie jak codziennie mycie zebow.

I nie pomagaja zadne kosmetyki do stylizacji, wygladzajace, nawilzajace, maski, serum itp Wczoraj wydalam na owe kosmetyki 95 zl a i tak watpie, ze to poprawi ich kondycje i ich wyglad

Najgorsze jest to, ze zaraz po wyprostowaniu one sa super, ale tylko wyjde z domu i juz mam siano od wilgoci.
Stary 2006-08-23, 17:31   #12
brudka
Przyczajenie

GG do brudka

Magdo.p ma dok³adnie to samo...jakby¶ opisywa³a moje w³osy...tyle ¿e ja ich nie prostuje codziennie rano, bo by mi siê za bardzo zniszczy³y...wystarczy mi "szopa" nie chce jeszcze siana
a Ty masz w³osy d³ugie czy krótkie?
bo ja mam krótkie ale siê zastanawiam czy nie zapu¶ciæ, mo¿e d³ugie tak nie szopiej±? co o tym myslicie?
Stary 2006-08-24, 14:43   #13
magda.p
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 381

Brudko, mam wlosy no hmm poldlugie, siegaja za lopatki, dokladnie to tam gdzie mam zapiecie od biustonosza
Nie chce miec krotkich, bo wtedy wogole bym ich nie ujarzmila. Ostatnio chodzi mi po glowie grzywka a'la przybylska, ale jak soboie pomysle, ze ona tez moglabymi sie tak puszyc jak reszta wlosow to nie chce

Swoja droga cale to puszenie sie i sianowatosc to efekt farbowania wloskow, bo jak siegam pamiecia to do 15 roku zycia mialam geste, gladkie, prosciutkie i blyszczace wlosy z grzywka! a pozniej to sie zaczelo...
Stary 2006-08-25, 13:29   #14
Martulka10000
Raczkowanie

a mocie co¶ na puszenie siê krêconych w³osków? Co zrobiæ by zosta³y same ¶liczne loczki?Je¶li kto¶ ma/mia³ taki problem, ale ju¿ go nie ma lub znalaz³ na niego sposób to bardzo proszê o poradê
Stary 2007-08-01, 11:27   #15
Perry_styling
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1
Smile Dot.: moje w³osy s± za bardzop puszyste!!!

Uwazam,ze najlepsza metoda na tzw push -up'a ..jest szampon i odzywka w sprayu Gliss Kur'a ..z kolekcji plynny jedwab to najlepszy przetestwoany srodek ..na szope xD ..pozdrawiam ..
Perry_styling jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.