|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
bobas na plaży
Witam.
Drogie mamy mam do was pytanko... Mam 19 msc córeczkę ktora uwielbia wodę i kąpać sie. Dzisiaj jest gorąco a ona cały zcas mnie ciagnie za ręke i mówi że chce "dada i myju" ![]() ![]() Pozdrawiam ciepło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bobas na plaży
19 miesieczne dziecko to nie bobas.
czy jej sie nic nie stanie ?rozumiem ze przez 19 miesiecy trzymalas ja w piwnicy ?;-) nasmaruj dobrym kremem z filtrem zaloz czapke i idz ,daj jej pozyc. moje dziecko mialo 3 miesiace kiedy pierwszy raz zanurzylo stopy w jeziorze ,gdy mialo rok kapalo sie w polskim morzu ,biegalo/skakalo/pelzalo/turlalo sie po plazy i ma sie bardzo dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
a ja miałabym obawy co do wypuszczenia dziecka na tak mocne słońce
nawet lekarze przestrzegaja, zeby w godzinach najgorsego promieniowania nie wychodzić z domu na razie jeszcze nie wyjechalismy na wakacje a dzieci koło domu mają basen w zacienionym miejscu i tez wychodzę z nimi dopiero popołudniami, kiedy juz mnieu więcej jest czym oddychać widzę, że robię tak nie tylko ja ale też inne mamy w mojej okolicy, o tej porze na dworze ciężko uświadczyć kogokolwiek a juz tymbardziej dziecko wydaje mi się, że możesz powiedzieć dziecku, ze pójdziecie nad wodę troszkę później, a teraz zajać ja czymś innym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
No i wróciliśmy z plaży
![]() ![]() Pozdrawiam ciepło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja mojego "bobasa" kochanego puszczam na ogródek z basenikiem w czapeczce na głowie i wysmarowanego kremem ochronnym z faktorem 30. Godzinka i i chowamy się do domku, bo jak praży i nie ma cienia to nie należy dziecka na takie temperatury narażać. Unikam słonka w godzinach 11:00-14:00
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.