|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Dobre obyczaje młodzieży, praca magisterska HELP
Witajcie Wizażanki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrówki Ps.. pisanie pierwszego wątku nie było takie straszne.. mam tylko nadzieje, że się od tego nie uzależnie ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dobre obyczaje młodzieży, praca magisterska HELP
![]() ![]() Bo ostatnio pisanie mojej pracy stanęło w martwym punkcie ![]() Więc może ktoś chce być moim natchnieniem ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Milvuniu, do pracy magisterskiej potrzebujesz wynikow badań, te zaś należy zebrać przy pomocy narzędzia badawczego. Proponuję by najpierw takowe ułożyć (np. ankietę, w której zawrzesz wszystkie interesujące cię kwestie w formie pytań) i dopiero wtedy, w uporzadkowany sposób gromadzić opinie dotyczacego zagadnienia, które potem poddasz analizie
![]()
![]() |
#4 |
Wiedźma
|
Ok, też pisałam pracę magisterską niejako "z ludzi" i bardzi mi pomogli.
Dobre obyczaje wśród młodziezy to taki temat, który jest nieustająco aktualny, i do tego nieustająco objawia się głównie narzekaniem na to, że "dzisiejsza modzież" (obojętnie kiedyby to dzisiaj nie było) jest strasznie niedobra. Moim zdaniem to bzdura. Obyczaje się, po prostu, zmieniają. Młodziez jest bardziej swobodna, bardziej odważna i mniej czuje szacunku dla wieku samego w sobie, ale nie jest przez to bardziej zła, czy mniej uczynna. Młodzi nadal mają zasady i ideały, tylko starzy malkontenci nie potrafią ich zrozumieć. Częściowo dlatego, że sami mieli inne, a w znacznej mierze dlatego, że już nie pamiętają, czego pragnęili i co myśleli, kiedy byli mlodzi. Pamietam, co mówiła moja mama poznając rzesze moich długowłosych, obszarpanych kumpli i dziwiąc się, że, mimo dziwacznego wyglądu i gustów muzycznych, są to normalni ludzie. Wiesz, co takiego mówiła? MY BYLIśMY GORSI! I ja się z Nią, w tej szczegolnej kwestii zgadzam. Młodzież jako ogół wcale nie jest coraz gorsza, a już młodzi ludzie, którzy się buntują przeciw światu z cała pewniścią nie buntują się przeciw pojęciu dobra i zła, ale przeciw zakłamaniu i dewaluacji wartości właśnie. Tyle, że czasem wartością dla nich jest coś innego, niż dla starszych (np szczerość zamiast przestrzegania ścisłych form). Nie wiem, czy Ci pomogłam, ale może teraz coś ruszy ![]()
![]() |
#5 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
uwazam podobnie jak Sabbath
mlodziez jako taka wcale nie staje sie gorsza, raczej zmieniaja sie realia w ktorych przychodzi jej zyc zmienia sie świat doroslych i zmeiniaja sie ich oczekiwania wobec dzieci niegdys dziewczynkom 15-to letnim zakladano krotkie sukienki,dopiero gdy byly starsze kupowalo im sie sukienki długie-takie zachowania,normy i oczekiwania okreslaly zachowanie dzieci na poczatku ubieglego wieku dziewcze dygneło i powiedzialo"dziekuję wujowi za okazana dobroć" a teraz powie "ale fajne,dzieki" zmienia sie kod jezykowy,ale tez realia poliyczne/gospodacze,ktore mlodziez rowniez ksztaltuja mam nadzieje ze moj nieprofesjonalny bełkot Ci pomoże ![]()
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ty także masz rację ,ale narzędzie badawcze też pomaga w usytematyzowaniu i gromadzeniu tych zagadnień, które nas interesują. Milvuniu, temat jest ciekawy, na Twoim miejscu ułożyłabym ciekawą ankietę kierowaną do młodzieży i gromadziła materiał. W pierwszym poście Masz już zalążki pytań ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesteśmy świadkami ciekawego zjawiska, niezwykłej konstelacji zachowań reprezentowanych przez młode pokolenie. Od dużej wrażliwości i wysokiej kultury osobistej, poszanowania dla norm i zasad, po skrajny bunt i ignorancję. Interesująco mogłoby prezentować się zestawienie opinii pochodzących z różnych środowisk, w kwestii podstawowych zagadnień dotyczących rozumienia manier
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
zupełnie sie zgadzam z Tobą Sabbath!
dzisiaj bardzo często słyszymy narzekania starszych pokoleń pod adresem młodzieży, każdemu chyba z nas znane jest częste stwierdzenie: "ta dzisiejsza młodzież" bądź "za naszych czasów było zupełnie inaczej" itd. ok! zgadzam się, że było zupełnie inaczej i co z tego? czy przez to że zmienia się obyczajowość jesteśmy gorsi z tego powodu? moim skromnym zdaniem NIE! owszem bardzo często starszemu pokoleniu trudno zrozumieć nasze zachowanie, ale to działa w dwie strony! nie uważacie? np. zgodziłybyście się kochane wizażanki, aby rodzice wybierali wam życiowego partnera? nie! a kiedyś to było normą. czasy się zmieniają a my razem z nimi, jest to nieuniknione. Po prostu dzisiaj kierujemy sie innym systemem wartości, co innego ma dla nas znaczenie. niestety konflikt pokoleń istnieje chyba od zawsze i niestety chyba tak pozostanie.... pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
![]()
Dziękuje, za wszystkie cenne uwagi
![]() ![]() Obecnie jestem na etapie pewnych decyzji, jak ując temat, z czego zrezygnować, itd. a także na etapie zdobywiania literatury. Wszelkie sugestie są dla mnie na tyle cenne że pomagają mi spojrzec na temacik z od innej strony, dlatego piszcie wszystko co myslicie ![]() Oczywiście mam w planach ,,przeankietować" młodzież.. ale do tego jeszcze daleka droga przede mną. Sabbath masz racje.. poszukuje inspiracji ![]() PS. Jestem naprawe mile zaskoczona zainteresowaniem ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
UP Wypowiedzi mile widziane
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Teraz będzie notka informacyjna: praca napisana, obroniona... mam mgr
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje, Pani Magister
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.