|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
gdzie mulinka MADEIRA w 3miescie??
Kochane Wizazanki - Hafciarki - Trojmiescianki
![]() czy wiecie gdzie w 3miescie moge dostac mulinke Madeira? prosze o pomoc...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: gdzie mulinka MADEIRA w 3miescie??
W Gdyni na ul.Starowiejskiej , nie znam numeru ale blisko dworca (idąc od dworca po lewej stronie ) jest świetnie zaopatrzony sklep z wszystkim co można zamarzyć do robótek recznych. Może tam dostaniesz.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Sklep jest faktycznie świetnie zaopatrzony.... szkoda, że ceny już nie są takie rewelacyjne
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
hannao znam ten sklep...niestety nie ma tam madeiry
a ceny faktycznie wysokie maja :/
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
apropos sklepów i poszukiwań
jesteśmy już we trzy,a na pewno na wizażu robótkowy znajdzie się więcej pań (panów?) z Trójmiasta![]() Chętnie dowiedziałabym się jakie sklepy polecacie, a jakie odradzacie... Np. ostatnio poszukuję drucika do szydełkowania, wyczytałam na forum, że w Empiku można dostać odpowiedni, ale... w gdyńskim nie ma wogóle takiego działu, a w gdańskim drucika akurat nie mają na stanie nie mówiąc o tym, że obeszłam ostatnio wszystkie metalowe w Sopocie i nie było też a pan z Castoramy o mało nie umarł ze śmiechu jak mu powiedziałam do czego jest mi taki drucik potrzebny (ale nie miał i tak).Jakieś pomysły? p.s. jutro zapytam o tę mulinę w pasmanterii niedaleko mnie
Edytowane przez annrin Czas edycji: 2007-07-31 o 22:57 Powód: p.s. |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Na Witominie jest też sklep z dużym działem pasmanteryjnym ( zaraz przy poczcie) , spytam jak będę w pobliżu. Zaopatrzenie też całkiem przyzwoite a ceny zdecydowanie bardziej przystępne. Bardzo miła pani z ktorą myślę, że można się dogadać na zamówienia specjalne.
Ewentualnie spróbuj z tą muliną na Allegro lub w sklepie internetowym - na ogół niższe ceny zrekompensują ci koszt wysyłki. |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Co to za drucik do szydełkowania -do friwolitek ?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
hannao, jest to drucik na tyle, cienki, że można go używać zamiast nici do szydełkowania i uzyskać w ten sposób ciekawą bazę np do broszki
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
annrin, hannao, bardzo dziekuje za odzew
tez wlasnie myslalam zeby zamowic madeire przez neta, niby to zadna sprawa ale ja jakos tak...nie lubie...mam zamiar kupic o 1 motek mniej niz pisza w schemacie - teraz wyszywam tygrysa z haftow polskich i juz widze ze zostanie mi pelno muliny ktorej byc moze nie uda mi sie wykorzystac... a tak kupie mniej a w razie czego mozna skoczyc do sklepu i dokupic a zamawiac np 1 motek przez internet srednio sie kalkuluje ![]() co do pasmanterii ktore polecam to ta kolo Dworca Gl w Gdyni - wada: DROGO, zaleta: jest NIEMAL wszysko jest jeszcze fajna pasmanteria - nie wiem co to za ulica - ale zaraz za budynkiem wydzialu BGiO Uniwersytetu Gdanskiego, trzeba skrecic w lewo i isc pod gore - taka pasmanteria na rogu maja tanio Ariadne (tylko ze nie wszystkie kolory niestety), kupilam tam kanwe za 16 zl od metra z ktorej jestem bardzo zadowolona, pelno wloczek i kordonkow w calkiem rozsadnych cenach..no Pani jest tam bardzo mila ![]() co do drucika to najlepiej poluj na niego w gdanskim empiku...kiedys robilam zwierzaczki z koralikow i tylko tam znalazlam odpowiedni drucik... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

jesteśmy już we trzy,a na pewno na wizażu robótkowy znajdzie się więcej pań (panów?) z Trójmiasta
(ale nie miał i tak).

a zamawiac np 1 motek przez internet srednio sie kalkuluje