![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pierwszy krok czy warto?
Kochane Dziewczyny, czy któras z Was zrobiła kiedyś ten pierwszy krok , czy miałyście do czynienia z nieśmiałymi facetami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy krok czy warto?
Hah
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Warto oj warto
![]() Mój obecny TŻ to taki nieco nieśmiały chłopak(teraz już nie taki nieśmiały) Ja go poderwałam przez rozmowy na gg. W końcu zaprosiłam go na film,a później na piwo i juz jesteśmy razem ponad rok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Mój to nieśmiały nie był, ale przyjaciółka miała sąsiada, który wstydził się jej nawet cześć powiedzieć na klatce, i to ją w nim tak pociągało, w dodatku był zabójczo przystojny, no i zrobiła wywiad wśrod znajomych, zdobyła jego numer i zaczęła pisać z nim esemeski, po miesiącu on się do niej przekonal i zaczęli często ze sobą rozmawiać w realu, potem z głupa zapytała się czy nie pójdzie z nią do knajpy i samo wyszło, ze teraz są nierozłączni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja w życiu nie zrobiłabym pierwszego kroku
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Moje dwie poprzednie partnerki zrobiły pierwszy krok
![]() ![]() ![]() Ale po mniej więcej pół roku zalotów uległem ![]() Nie uważam aby kobieta, która jest aktywniejsza, była gorsza (lub jakaś inna stereotypowa bzdura), jeśli tylko robi to z wyczuciem (a nie po tygodniu kombinuje jak wejść do mojego łóżka lub zasypuje słitaśnymi sesemesikami i sygnałkami - do odstrzału od razu ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja bym nie zrobiła pierwszego kroku..bo po prostu bym nie umiała
![]() Ale jeśli dziewczyna to potrafi to nie widze przeciwskazań. Gdybym była nieśmiałym facetem, to na pewno bym chciała żeby to dziewczyna wykazała inicjatywe.
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
poważnie??
![]() ja jakbym sobie sama facetów nie podrywała a czekała na ruch tych patałachów to bym do usranej śmierci chyba sama była ![]() ![]() no żartuję trochę ![]() ![]() ![]() ![]() jeśli jednak nie - po prostu podchodzę i zagaduję, rozmowa zazwyczaj dotyczy tego co się akurat dzieje wokół (jeśli w knajpie - to np. czasu oczekiwania na drinka; na koncercie - muzyki; w szkole - szkoły ![]() jak przypuszczam, że facet ma jakieś poczucie humoru to sobie na więcej pozwalam np. wyszukane komplementy ![]() ![]() wychodzi na to, że chyba jakąś podrywaczką jestem ![]() ![]() chciałabym, żeby to mnie w końcu ktoś poderwał ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() łaskawca... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No jasne,nie będę się narzucać komuś,kto ma mnie w tylnej części ciała
![]()
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
maaaaaam tak samooo jak Tyyyyyyyyyyy! <tancze> hehhe;]
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja już chyba mam tak wybitnie w nosie co sobie ktoś o mnie pomyśli, że nie mam żadnych oporów ![]() ![]() chociaż ostatnio się opanowuję - nie chcę faceta, którego nawet nie stać na to żeby samemu mnie poderwać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
No ale skoro on ci sie podoba to do dziela...
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdecydowany byłem na NIE (zatem nie rozchodzi się o brak zdecydowania), ale z czasem kropla drąży skałę, pół roku potrzebne było aby koleżanka przeistoczyła się w kobietę, która poruszyła nie tylko umysł ale i emocje. Ot i tyle. Kto nie przeżył czegoś podobnego i tak mnie nie zrozumie (i wcale mi na tym nie zależy). Ale nie wierzę, że na wizażu istnieją tylko przypadki z miłością od pierwszego wejrzenia.
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
piotrek-1983 nie ma tylko takich par, których połączyła miłość od peirwszego wejrzenia... Najczęściej widzimy osobę kochaną gdzieś daleko, a nie dostrzegamy, że kiedyś może przy nas być ten zwykły kolega, z którym chodziliśmy czasem na spacer... Życie jest strasznie rpzypadkowe...
![]() |
#15 |
La Moderatoiure
|
Oj tak zdecydowanie miałam doczynienia z niesmiałymi, głównie jak byłam w liceum. Dłuuugo podobał mi się pewnien chłopak, i wiedziałam ( z pewnych źródeł
![]() ![]() ![]() ![]() Ale nie ma co gdybać ![]() ![]() A poza tym : "Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś, bo nie mogłeś." Stanisław Lem, " |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Ojejq widze ze bardzo dobrze trafilam!! J
a zyje teraz w takiej sytuacji, ze mam wrazenie ze za kazdym razem musze robic pierwszy krok! Moze jedynie tylko on zebral sie na odwage i wzial odemnie moj nr, ale wtedy to dalam mu go z łaską nie majac zamiaru sie w nic angażować. niestety, po pewnym czasie (juz w sumie 2 mc )zmienilo mi sie i nawet zalezy mi chyba bardziej niz jemu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
piotrek-1983 widze jestes bardzo podobnym typem do faceta na ktorym mi teraz zalezy. Dlatego chcialam sie zapytac, czy to ze daje mu do zrozumienia ze mi zalezy to dobrze ? moze nie powinnam tak naciskac na spotkania i zainteresowanie?? Sama czesto jestem zbyt impulsywna i zdaza mi sie wysylac smsy z roznymi lamentami ...
nie ma to jak poprosic o rade faceta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Warto zrobic pierwszy krok....no moze kilka pierwszych-ale trzeba znac granice tych kroków i potem czekac juz na kroki wybrańca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() co do niezdecydowania: bawi mnie trochę, jak ktoś pisze 1. że zdobywały go kobiety, 2. ale tak naprawdę to on jest baaaardzo śmiały, 3. nie ma czasu na baby i mogą wypchać się trocinami, 4. ale było miło ![]() ![]() ![]() czy tylko ja dostrzegam tu niekonsekwencję? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Nie chce tu nikogo bronic tylko Piotrek nie napisal ze jest niesmiany. napisal ze jest wręcz odwrotnie. Chyba ze to ja cos przeoczylam?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Jestem śmiały, pracuje w branży (psychologia promocji produktu) w której nie istnieje nieśmiałość bo inaczej zdechnę z głodu jak nie wykonam tego i owego z powodu nieśmiałości w kontaktach - a poznaję więcej ludzi niż przeciętny obywatel (no może kasjerka więcej). Pracuję głównie z kobietami i nie jest to dla mnie bóstwo, którego należy się bać, ot człowiek jak każdy inny. Śmiałość nie oznacza, że podrywam kobiety na lewo i prawo. Nie wiem dlaczego owa śmiałość jest z tym kojarzona? 3. Bo jak się trafi ciekawy okaz (jak teraz) to doba nagle rozrasta się do 48h i wszystko jest możliwe ![]() ![]() 4. Ba! nawet naszą dyskusję określę kiedyś - było miło (śmiesznie i z przytupem, ironicznie i wesoło) ![]() ![]() 5. Bo są do odstrzału, podobnie jak romantyczki ![]() Cytat:
Na mnie działa (sie obnażę, ale dla dobra nauki) zainteresowanie (a to sms, kliknie niespodziewanie na gg, ogólne propozycja spotkania, ale bez szczegółów). Z tydzień, później oziębienie relacji - działa jak płachta na byka ![]() I tu jest też drobny kruczek i wyjaśnienie punktu 5: Nachalne babsko - Piotr się nudzi, Piotr w końcu unika tego babska, Piotr robi awanturę jeśli babsko nie chce się odczepić mimo zdecydowanych znaków. Ale jeśli kobieta podejdzie z rozwagą, prześle do mojej świadomości informacje, ze jest zainteresowana (i nie odrzucę jej w przedbiegach - może mi sie fizycznie nie spodobać, bo czy Wam wszystkie perfumy się podobają?!), a później ochłodzi relacje zaczyna się proces odwrotny - to ja zaczynam polowanie. Jeśli osaczysz - zwierzyna mojego typu - ucieknie. Jeśli zainteresujesz - zwierzyna sama zacznie gonić ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez strzyga77 Czas edycji: 2007-07-25 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
W skrocie: najpierw kazalam W. odprowadzic mnie po imprezie, potem wcisnelam mu moj nr telefonu, a nastepnie (po tygodniu randkowania) spytalam o chodzenie.
Oczywiscie on do tej pory (a jestesmy razem 4 lata) mysli, ze mnie poderwal ![]()
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Generalnie jestem na "nie" jesli chodzi o milosc od pierwszego wejrzenia - raz, ze to plytkie i powierzchowne, dwa - niezaleznie od sily pociagu fizycznego nie potrafie sie rzucic na szyje komus obcemu, trzy - by facet mnie na prawde zainteresowal musi mnie rozumiec - a tego nie da sie sprawdzic innaczej, niz przez regularne rozmowy. Dla myslacych innaczej niz ja - warto zrobic pierwszy krok, byle z wyczuciem.
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
To specjalista jak z koziej d... trąbka
![]() Cytat:
![]() Bo babka ma jaja (sorry ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jako piękne ukoronowanie tej znajomości radziłabym kupić pierścionek zaręczynowy i wsadzić W. w łapę ![]() ![]() Jesteś personifikacją przysłowia ,że trzeba brać los w swoje ręce ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Jakbym miała pisać tu całą historię to bym padła hahahaha i nikt by tego nie przeczytał do końca......
Nri ale ten sarkazm troche nie potrzebny, to śmieszny wątek, jego celem jest zabawa i tylko tyle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.