![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
związek okey a seks sredni lub gorzej??
.
. Edytowane przez ola_cytrynka Czas edycji: 2011-05-28 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: związek okey a seks sredni lub gorzej??
Cytat:
Nie piszesz nic na temat tego, czy go kochasz. Może zastanow się, dlaczego jesteś ze swoim partnerem? Może tylko dlatego, że tak Ci jest wygodnie? Możesz na niego liczyć, masz na kim polegać i z kim rozwiązywać problemy. Ale to nie wszystko. Jeżeli do innych facetow czujesz pociąg seksualny a do swojego partnera nic, to coś jest nie tak. Może jesteś już tak negatywnie nastawiona, że nawet nie probujesz czerpać z seksu przyjemności? Gdybyście wspolnie nad tym popracowali, sprobowali, w ktorej pozycji go najlepiej czujesz, jak Ci jest dobrze, może dałoby się to jeszcze naprawić. Ale do tego trzeba ogromnej chęci i cierpliwości z obu stron. Nie wiem, czy Ty ją masz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
no, ale na poczatku tak nie bylo piszesz. Czyli byl ten pociag jednak i dopiero pozniej cos sie zepsulo. Piszesz, ze on sie stara, a ty sie starasz zeby wam bylo fajnie? On ci nie podaruje orgazmu jak bukietu kwiatow.
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Dziwne to wszystko.
Piszesz, że nie lubisz się z nim kochac. Dla mnie to jest po prostu niepojęte w kochającym się związku. Może jesteś z nim z litości? Ze strachu, że nikogo innego nie znajdziesz? Czy może są inne powody. Sama musisz się mooocno zastanowic nad tym i znalezc rozwiązanie problemu. Tylko nie mów mu całej prawdy! Jakoś delikatnie nawiąż do tematów łóżkowych, bo to na pewno bardzo ważna sfera życia...a jeżeli u was, w tak młodym wieku - szwankuje, to ja nie wrózę temu związkowi nic dobrego na przyszłośc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Z jednej strony Cię rozumiem, też czasem nie mam ochoty na seks, też czasem mnie drażni że nie zawsze mam orgazm. Ale seks z Tżtem uwielbiam i całować się też. Dla mnie jest coś nie tak jeśli seks w związku nie sprawia Ci przyjemności (bo tu nie chodzi tylko o libido), tym bardziej całowanie- bo to przecież oznaka czułości. Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego On Cię już nie pociąga...bo przecież wcześniej było inaczej. Może problem nie tkwi tylko w nim... najpierw dobrze bym się zastanowiła a dopiero potem z Nim pogadała.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Myślę, że sytuacja jest jak najbardziej do uratowania.
![]() Po prostu musicie cos zmienic w waszym zyciu erotycznym. I nie czekaj az Twoj TZ wyjdzie z inicjatywa, po prostu powiedz mu szczerze, na co masz ochote. Bo z tego co piszesz, to ochote na seks masz, ale nie z Nim. Tak wiec po prostu cos robicie zle. Na pewno na poczatku zwiazku bylas zafascynowana swoim chlopakiem, seksem, bo bylo to dla Ciebie cos nowego. A wiadomo, ze kazda rzecz po pewnym czasie sie nudzi. Nie mowie tu o osobie, ale o tym, co robicie w lozku. Pomysl, co by Ci sprawialo najwieksza frajde i po prostu to zrealizuj! Moze ta porada wydaje sie glupia i oczywista, ale wg mnie to moze byc rozwiazanie, tylko sama musisz cos zrobic. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Też kiedyś byłam w podobnym związku, wszystko nam się układało, prócz sexu
![]() ![]() ![]() Ty piszesz, że kiedyś było u Was inaczej, był pociąg fizyczny itp, więc może jest jeszcze szansa aby to wróciło, ale wymaga to wysiłku i chęci, zarówno z jego strony, jak i Twojej...No i napewno nieunikniona jest rozmowa, a wiadomo że temat jest delikatny, więc trzeba ją umiejętnie poprowadzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Moja mama zawsze mówi,ze w zwiazku powinien byc czas na wszystko.Idealny partner powienien spełniac sie w roli dobrego kumpla którego mozna kopnac w pupe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Osobiscie preferuje kolejnosc od kumpelstwa, przez przyjazn az do milosci, gdy pociag fizyczny jest nastepstwem uczucia i poglebiajacej sie bliskosci psychicznej, a co za tym idzie - potrzeby bliskosci fizycznej. Nie neguje faktu, ze inni zaczynaja od lozka/zauroczenia/zakochania a potem udaje im sie dotrzec do etapu milosci. Niemniej czesto zakochanie "wypala sie" i nie pozostaje nic oprocz przywiazania ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zgadzam sie z syntagmą pamietaj tez ze w lozku potrzeba odrobiny szalenstwa i nie moze tam byc nudy nowe pomysly na ciekawe ozycje moze inne miejsca no i oczywiscie postaraj sie tez o nastroj muzyczke o dreszczyk emocji odprez sie kiedy bedziecie to robic nie mysl o tym zeby robic dobra mine do zlej gry poprostu oddaj sie chwili ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Olu a moze wasz seks jest monotony i dlatego? Tak jak pisałam wyżej w seksie potrzebne są inspiracje a sypialnia nie może wiać nudą.
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Ja mialam troszkę podobnie z moim TŻ na początq było wszytsko pięknie byłam szczęścliwa, później odpychało mnie od niego nie wiem czego :| nie chciałam być przez niego przytulana, całowana mialam serdecznie GO DOŚĆ :/ ale teraz to co innego zależy mi na nim i jest OKOK
Rada dla Ciebie i waszego związq szczera rozmowa, powiedzieć co Cię boli co jest nie tak bo inaczej jak pisaly dziewuszki oddaliscie się od siebie a tego chyba byś nie chciała ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
no wlasnie szczera rozmowa to tez wyjscie tylko staraj sie byc delikatna ale nie oklamuj go ze wszystko jest okey bo przeciez nie chcesz aby tak pozostalo jak jest teraz
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ola chłodem wieje z tych Twoich postów ze hej.
Oczywiscie szczera rozmowa to podstawa kazdego związku , rozwiązywania wszelkich problemów....ale... Czasem wkrada się nuda, rutyna- normalne, ale jak partnerzy lubia swoja fizycznosc, potrafia rozmawiac i są kreatywni nuda to nie problem- mozna sobie z nia poradzic ![]() Skoro on sie stara, a Ty lezysz jak kłoda, bo nie masz ochoty i to jest reguła, a nie wyjątek- nie wróze wam swietlanej przyszłosci.
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie
![]() Tak jakbyś pisała...no nie wiem o kim ![]() Jakbyś próbowała to ratować tylko dlatego,że trzeba,że (no nie wiem) wypada,tak jabyś się jakoś źle zachowała,teraz jest Ci głupio i chcesz odkręcić całą sprawę.A to się tak nie da.Ja tak miałam z moim byłym.Na początku było super,potem traktowałam go już jako mojego przyjaciela-nie chłopaka lub kochanka.Nie miałam ochoty się z nim kochać,ale on często nalegał i marudziła,że ja nie chcę,więc co jakiś czas się zgadzałam.Doszło do tego,że wręcz zaczął mnie brzydzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Aha,dodam,ze dla mnie ok w zwiazku=ok w luzku.I na odwrot.Dla mnie seks jest integralna czescia zwiazku.Jezeli w zwiazku jest cos nie tak,to w zyciu seksualnym tez.I na odwrot.Nieudane zycie seksualne przeklada sie na zwiazek.Dlatego nie wierze,ze w zwiazku moze byc w porzedku,ale z seksem jest kicha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Pogadaj z facetem. Zróbcie sobie wspólny wieczór podczas którego nie będziecie zachowywać się tak jak wcześniej (by znów nie wtargnęła monotonia). Jeżeli rozmowy i wprowadzanie zmian nie odniesie skutku to zastanów się poważnie nad przyszłością waszego związku.
Życzę powodzenia!! Edytowane przez Niepolegla Czas edycji: 2008-10-09 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
a)jestes zestresowana b)skupiona tylko na tym, czy dojdziesz czy nie c) nie oddajesz sie w pełni temu uczuciu, nie poddajesz sie chwili.. Spróbuj choc raz zapomniec o tych wszystkich orgazmach, sloganach, ze jak go nie masz tzn ze trzeba zmienic faceta.. ja w to nie wierze.. Nie wierze, dlatego, ze sama tak kiedys miałam. Nie skorzystałam z rad zamieszczonych w kolorowych pisemkach, ze faceta trzeba zmienic.. Zgadnij co zmieniłam?? SIEBIE!!! Siebie i swoje podejscie do seksu... Dziwne jest tez twoje myslenie co do jego przyrodzenia... nie wielkosc swiadczy o sile a wyobraznia ![]() ![]() ![]() Co do ostatniej kwestii to moim zdaniem ogladasz sie za innymi<tez tak kiedys miałam> bo a) nie czujesz sie doceniona w zwiazku, chciałabys wiecej pieszczot, komplementów itd.. b) twoj facet cie znudził, potrzebujesz zmian(np zmiana jego wygladu-moze sie zaniedbał przez ostatni czas?? hmm, zdarza sie, po prostu mu to wybacz, idz z nim do fryzjera, kup mu jakies fajne ciuszki z okazji np imienin lub idz z nim na zakupy.. zobaczysz.. takie niby nic a zdzuiałac cuda moze..)byc moze potrzebujesz ozywienia waszego zwiazku, jakis wyjazd razem?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bede trzymac kciuki..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wiesz na początku naszego zwiazq było pięknie później przyszło znudzenie obojętność z mojej strony, oczywiście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
.
. Edytowane przez ola_cytrynka Czas edycji: 2011-05-28 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
4 lata ? Tyle czasu go w pewnym sensie wręcz... okłamywałaś?
Oczywiście zakładając, że nie raczyłaś mu nic powiedzieć o tym jak jest między wami w łóżku naprawdę. Gdyby to był rok czy dwa lata, napisałbym Ci, że po prostu nie jesteś gotowa na faceta. No, a tak to ... konkretniejszy problem. W zasadzie to nam go trochę żal (mnie i mojej kochaniutkiej), naprawdę nie powinnaś w ten sposób podchodzić do sprawy. A przy okazji jak zobaczyliśmy, że 'nie lubisz się z nim nawet całować'... no to wybacz, ale wydało się nam to cholernie dziwne... jak można być z kimś kogo nie ma się ochoty nawet pocałować z uczuciem ? Napisałaś, że ma "niedużego"... nie napisałaś ile mniej więcej, możliwe że wcale nie taki mały i problem innej natury. Sysuni@ ma rację, przestań się dosłownie użalać i poważnie się zastanów czego oczekujesz, bo jesteś już którąś z kolei na tym forum która po prostu nie wie czego chce. Niestety nikt tego za Ciebie nie odgadnie, możemy jedynie wnioskować z Twoich wypowiedzi i troszeczkę Cię naprowadzić na dobrą drogę, no a reszta należy do Ciebie. I jeszcze jedno, nigdy nie zwlekaj ze szczerą rozmową ze swoim facetem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Po przeczytaniu tego wszystkiego zastanawiam się czy to nie jest bardziej "przyjaźń" i przyzwyczajenie do bycia razem (ale jakby jednak osobno). Bo fajnie jest miec kogos koło siebie, z kim się fajnie dogaduje, spedza czas... Jeżeli nie masz z nim ochoty na seks i nie lubisz sie z nim calowac to mysle, ze to nie jest ten facet. Sam brak ochoty na seks (czy nie czerpanie z niego zadnej satysfakcji) i niechec do calowania dowodzi tego iz poprostu facet Cie nie podnieca. Tak jak byś widziała w nim przyjaciela (lub ojca lub brata lub kogos innego) a nie widzisz kochanka. Tak sobie mysle ze to nie wina faceta a twojego podejscia. Mogę sie mylic ale uwazam ze go nie kochasz ale jestes przyzwyczajona do tego ze jestescie razem (bo wam tak dobrze). Tylko czy facet tez ma takie podejscie?? Obawiam sie ze nie. I mam nadzieje, ze jednak myle sie w ocenie sytuacji. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Ja jednego nie rozumiem. Założeń, że jeśli w związku sfera seksu nie gra, to i cała reszta i że należy się zastanowić czy warto ten zwiazek kontynuować. Dla mnie seks nie jest w zwiazku najwazniejszy. Dla mnie najważniejsze jest uczucie i porozumienie. Ale może ja jestem jakaś niedzisiejsza i się nie znam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.