związek okey a seks sredni lub gorzej?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-07-27, 11:12   #1
ola_cytrynka
Raczkowanie

związek okey a seks sredni lub gorzej??

.

Edytowane przez ola_cytrynka
Czas edycji: 2011-05-28 o 15:48
ola_cytrynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-27, 11:29   #2
xyoko
Zakorzenienie

Dot.: związek okey a seks sredni lub gorzej??

Cytat:
Napisane przez ola_cytrynka Pokaż wiadomość
hej!!
Mam problem chodze z chlopakiem ponad 4lata i wszystko jest okey tzn jestem szczesliwa w tym zwiazku ,wiem ze moge liczyc na swojego partnera,rozmawiamy o problemach naprawde wszystko nam sie uklada oprocz seksu.Az glupio mi o tym pisac ale ja nie lubie sie z nim kochac poprostu nigdy niemam ochoty mam 22lata jest on moim pierwszym partnerem kochamy sie juz od3,5 roku i moze przez pierwszy rok bylo spoko ale teraz jest moim zdaniem tragicznie jeszcze nigdy nie mialam orgazmu chyba ze dzieki minetce:P ,on sie stara jak moze a ja poprostu niemam oxchoty nawey nie lubie sie z nim calowa.Jeszcze nie rozmawialam z nim tak powaznie o tym ,bo niechce sprawiac mu przykrosci co mu powiem?ze mnie nie pociaga seksualnie? tymbardziej ze wrazliwy temat to jest jego penic bo jest naprawde maly wogole go nie czuje ....kurcze ale glupio mi o tym pisac dlatego pisze do was co mam zrobic?Planujemy razem przyszlosc ale przyszlosc bez seksu niewiem co robic....przez to tez bylam nieraz niemila bo cos mnie trafia ....a najgorsze ze zaczynam zwracac uwage na innych facetow niewiem czemu moze to moja wina no niewiem

Nie piszesz nic na temat tego, czy go kochasz. Może zastanow się, dlaczego jesteś ze swoim partnerem? Może tylko dlatego, że tak Ci jest wygodnie? Możesz na niego liczyć, masz na kim polegać i z kim rozwiązywać problemy. Ale to nie wszystko.
Jeżeli do innych facetow czujesz pociąg seksualny a do swojego partnera nic, to coś jest nie tak. Może jesteś już tak negatywnie nastawiona, że nawet nie probujesz czerpać z seksu przyjemności? Gdybyście wspolnie nad tym popracowali, sprobowali, w ktorej pozycji go najlepiej czujesz, jak Ci jest dobrze, może dałoby się to jeszcze naprawić. Ale do tego trzeba ogromnej chęci i cierpliwości z obu stron. Nie wiem, czy Ty ją masz.
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-27, 21:30   #3
ola_cytrynka
Raczkowanie

.

Stary 2007-07-27, 22:08   #4
syntagma
Zakorzenienie

no, ale na poczatku tak nie bylo piszesz. Czyli byl ten pociag jednak i dopiero pozniej cos sie zepsulo. Piszesz, ze on sie stara, a ty sie starasz zeby wam bylo fajnie? On ci nie podaruje orgazmu jak bukietu kwiatow.
Stary 2007-07-27, 22:25   #5
calkiem-spoko
BAN stały

Dziwne to wszystko.
Piszesz, że nie lubisz się z nim kochac.
Dla mnie to jest po prostu niepojęte w kochającym się związku.
Może jesteś z nim z litości? Ze strachu, że nikogo innego nie znajdziesz? Czy może są inne powody.
Sama musisz się mooocno zastanowic nad tym i znalezc rozwiązanie problemu. Tylko nie mów mu całej prawdy! Jakoś delikatnie nawiąż do tematów łóżkowych, bo to na pewno bardzo ważna sfera życia...a jeżeli u was, w tak młodym wieku - szwankuje, to ja nie wrózę temu związkowi nic dobrego na przyszłośc.
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-27, 22:30   #6
Chii1986
Zakorzenienie

Z jednej strony Cię rozumiem, też czasem nie mam ochoty na seks, też czasem mnie drażni że nie zawsze mam orgazm. Ale seks z Tżtem uwielbiam i całować się też. Dla mnie jest coś nie tak jeśli seks w związku nie sprawia Ci przyjemności (bo tu nie chodzi tylko o libido), tym bardziej całowanie- bo to przecież oznaka czułości. Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego On Cię już nie pociąga...bo przecież wcześniej było inaczej. Może problem nie tkwi tylko w nim... najpierw dobrze bym się zastanowiła a dopiero potem z Nim pogadała.
Stary 2007-07-27, 22:35   #7
Tuppence_
Raczkowanie

Myślę, że sytuacja jest jak najbardziej do uratowania.
Po prostu musicie cos zmienic w waszym zyciu erotycznym. I nie czekaj az Twoj TZ wyjdzie z inicjatywa, po prostu powiedz mu szczerze, na co masz ochote. Bo z tego co piszesz, to ochote na seks masz, ale nie z Nim. Tak wiec po prostu cos robicie zle. Na pewno na poczatku zwiazku bylas zafascynowana swoim chlopakiem, seksem, bo bylo to dla Ciebie cos nowego. A wiadomo, ze kazda rzecz po pewnym czasie sie nudzi. Nie mowie tu o osobie, ale o tym, co robicie w lozku. Pomysl, co by Ci sprawialo najwieksza frajde i po prostu to zrealizuj!
Moze ta porada wydaje sie glupia i oczywista, ale wg mnie to moze byc rozwiazanie, tylko sama musisz cos zrobic.
Tuppence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-28, 22:13   #8
ola_cytrynka
Raczkowanie

.

Stary 2007-07-29, 17:21   #9
dorinka30
Zakorzenienie

Też kiedyś byłam w podobnym związku, wszystko nam się układało, prócz sexu Nie poradziłam sobie z tym, było tak kiepsko, że przestałam się starać, po prostu nie miałam na to ochoty z nim Nie wiem z czego to wynikało, byliśmy bardzo niedopasowani sexualnie....u mnie akurat sytuacja była beznadziejna, zaczęliśmy się od siebie oddalać, był tylko moim kolegą, nawet przyjacielem ale nie partnerem, nie kochankiem...Nie dałam rady tak żyć

Ty piszesz, że kiedyś było u Was inaczej, był pociąg fizyczny itp, więc może jest jeszcze szansa aby to wróciło, ale wymaga to wysiłku i chęci, zarówno z jego strony, jak i Twojej...No i napewno nieunikniona jest rozmowa, a wiadomo że temat jest delikatny, więc trzeba ją umiejętnie poprowadzić
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-30, 11:50   #10
sylweczka
Wtajemniczenie

GG do sylweczka

Moja mama zawsze mówi,ze w zwiazku powinien byc czas na wszystko.Idealny partner powienien spełniac sie w roli dobrego kumpla którego mozna kopnac w pupe, przyjaciela który przytuli i otrze łzy,kogos kto mysli powaznie i zawsze pomoze wyjsc z sytuacji, ale powinien byc tez nie lada kochankiem-który potrafi rozpalic nas samym spojrzeniemZ takim kims mozna planowac wspolna przyszłosc z pewnoscia,ze bedzie wspaniała....Jesli naszemy Tż brakuje jakiejs cechy z powyzszych to radziłabym sie zastanawiac czy to"to"... Uwazam,ze seks to nieodłaczna czesc bycia razem i jesli Tz nie pociaga nas seksualnie,nie umie zaspokoic to zwiazek nie ma sensu...predzej czy niezaspokojona kobieta mechanicznie zacznie odwracac sie za innymi bo to tylko albo aż " kobieta"Może nawet dojdzie to zdrady...Wg mnie o tym nie ma co rozmawiac,pociag seksualny albo jest albo nie-poprostu I teraz to zaczełam sie zastanawiac jak powinien wygladac poczatek idealnego zwiazku?? Od przyjaźni do fizycznosci czy od fizycznosci do przyjaźni????

sylweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-30, 12:22   #11
nri
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylweczka Pokaż wiadomość
Moja mama zawsze mówi,ze w zwiazku powinien byc czas na wszystko.Idealny partner powienien spełniac sie w roli dobrego kumpla którego mozna kopnac w pupe, przyjaciela który przytuli i otrze łzy,kogos kto mysli powaznie i zawsze pomoze wyjsc z sytuacji, ale powinien byc tez nie lada kochankiem-który potrafi rozpalic nas samym spojrzeniem
madre slowa

Cytat:
Napisane przez sylweczka Pokaż wiadomość
I teraz to zaczełam sie zastanawiac jak powinien wygladac poczatek idealnego zwiazku?? Od przyjaźni do fizycznosci czy od fizycznosci do przyjaźni????
Nie ma reguly - "idealny" zwiazek jest tam, gdzie milosc.

Osobiscie preferuje kolejnosc od kumpelstwa, przez przyjazn az do milosci, gdy pociag fizyczny jest nastepstwem uczucia i poglebiajacej sie bliskosci psychicznej, a co za tym idzie - potrzeby bliskosci fizycznej. Nie neguje faktu, ze inni zaczynaja od lozka/zauroczenia/zakochania a potem udaje im sie dotrzec do etapu milosci. Niemniej czesto zakochanie "wypala sie" i nie pozostaje nic oprocz przywiazania Ale w przyjacielu tez sie mozna zakochac i nie jest to rownoznaczne z miloscia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-30, 20:32   #12
Rozyczka-89
Raczkowanie

GG do Rozyczka-89 Send a message via Skype™ to Rozyczka-89

Cytat:
Napisane przez syntagma Pokaż wiadomość
no, ale na poczatku tak nie bylo piszesz. Czyli byl ten pociag jednak i dopiero pozniej cos sie zepsulo. Piszesz, ze on sie stara, a ty sie starasz zeby wam bylo fajnie? On ci nie podaruje orgazmu jak bukietu kwiatow.

zgadzam sie z syntagmą pamietaj tez ze w lozku potrzeba odrobiny szalenstwa i nie moze tam byc nudy nowe pomysly na ciekawe ozycje moze inne miejsca no i oczywiscie postaraj sie tez o nastroj muzyczke o dreszczyk emocji odprez sie kiedy bedziecie to robic nie mysl o tym zeby robic dobra mine do zlej gry poprostu oddaj sie chwili

Każdego ranka dostajemy szanse na nowe życie.
Pomimo chmur - walcz, bo życie nie kończy się na kłopotach,
a słońce świeci ponad nimi.

Rozyczka-89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-30, 21:26   #13
ola_cytrynka
Raczkowanie

.

Stary 2007-07-31, 08:40   #14
Rozyczka-89
Raczkowanie

Olu a moze wasz seks jest monotony i dlatego? Tak jak pisałam wyżej w seksie potrzebne są inspiracje a sypialnia nie może wiać nudą.

Stary 2007-07-31, 09:12   #15
lady goddess
Rozeznanie

Ja mialam troszkę podobnie z moim TŻ na początq było wszytsko pięknie byłam szczęścliwa, później odpychało mnie od niego nie wiem czego :| nie chciałam być przez niego przytulana, całowana mialam serdecznie GO DOŚĆ :/ ale teraz to co innego zależy mi na nim i jest OKOK
Rada dla Ciebie i waszego związq szczera rozmowa, powiedzieć co Cię boli co jest nie tak bo inaczej jak pisaly dziewuszki oddaliscie się od siebie a tego chyba byś nie chciała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-31, 09:24   #16
Rozyczka-89
Raczkowanie

no wlasnie szczera rozmowa to tez wyjscie tylko staraj sie byc delikatna ale nie oklamuj go ze wszystko jest okey bo przeciez nie chcesz aby tak pozostalo jak jest teraz

Stary 2007-07-31, 12:16   #17
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady goddess Pokaż wiadomość
Ja mialam troszkę podobnie z moim TŻ na początq było wszytsko pięknie byłam szczęścliwa, później odpychało mnie od niego nie wiem czego :| nie chciałam być przez niego przytulana, całowana mialam serdecznie GO DOŚĆ :/ ale teraz to co innego zależy mi na nim i jest OKOK
Rada dla Ciebie i waszego związq szczera rozmowa, powiedzieć co Cię boli co jest nie tak
To co zrobiłaś takiego, że się tak zmieniło.... Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, mówisz na koniec o tym samym facecie, z który dalej jesteś???
Stary 2007-07-31, 12:46   #18
hania811
Zakorzenienie

Ola chłodem wieje z tych Twoich postów ze hej.
Oczywiscie szczera rozmowa to podstawa kazdego związku , rozwiązywania wszelkich problemów....ale...
Czasem wkrada się nuda, rutyna- normalne, ale jak partnerzy lubia swoja fizycznosc, potrafia rozmawiac i są kreatywni nuda to nie problem- mozna sobie z nia poradzic
Skoro on sie stara, a Ty lezysz jak kłoda, bo nie masz ochoty i to jest reguła, a nie wyjątek- nie wróze wam swietlanej przyszłosci.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-31, 13:45   #19
moren
Wtajemniczenie

GG do moren

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ola chłodem wieje z tych Twoich postów ze hej.
Dokładnie
Tak jakbyś pisała...no nie wiem o kim
Jakbyś próbowała to ratować tylko dlatego,że trzeba,że (no nie wiem) wypada,tak jabyś się jakoś źle zachowała,teraz jest Ci głupio i chcesz odkręcić całą sprawę.A to się tak nie da.Ja tak miałam z moim byłym.Na początku było super,potem traktowałam go już jako mojego przyjaciela-nie chłopaka lub kochanka.Nie miałam ochoty się z nim kochać,ale on często nalegał i marudziła,że ja nie chcę,więc co jakiś czas się zgadzałam.Doszło do tego,że wręcz zaczął mnie brzydzić Odrzucało mnie od niego.Uciekałam,kiedy tylko znalazłam okazję.Jak coś jest nie tak,to ja to czuję,ale często po prostu nie chcę dopuszczać do siebie tych myśli.Nie hamuj swoich myśli,tylko zastanów się porządnie,czego chcesz.Czy chcesz to naprawdę ratować,czy tylko z przyzwyczjenia?A może zdajesz sobie sprawę z tego,ż enie ma czego ratować,tylko przeraża Cię ta myśl?
moren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-31, 13:53   #20
moren
Wtajemniczenie

GG do moren

Aha,dodam,ze dla mnie ok w zwiazku=ok w luzku.I na odwrot.Dla mnie seks jest integralna czescia zwiazku.Jezeli w zwiazku jest cos nie tak,to w zyciu seksualnym tez.I na odwrot.Nieudane zycie seksualne przeklada sie na zwiazek.Dlatego nie wierze,ze w zwiazku moze byc w porzedku,ale z seksem jest kicha
Stary 2007-07-31, 14:11   #21
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moren Pokaż wiadomość
Aha,dodam,ze dla mnie ok w zwiazku=ok w luzku.I na odwrot.Dla mnie seks jest integralna czescia zwiazku.Jezeli w zwiazku jest cos nie tak,to w zyciu seksualnym tez.I na odwrot.Nieudane zycie seksualne przeklada sie na zwiazek.Dlatego nie wierze,ze w zwiazku moze byc w porzedku,ale z seksem jest kicha
Zgadzam się z tym , nawet zaryzykowałabym stwierdzenie, że jak w łózku jest super to to wpływa pozytywnie na cały związek, a odwrotnie już się nie da........
Stary 2007-07-31, 17:47   #22
moren
Wtajemniczenie

GG do moren

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym , nawet zaryzykowałabym stwierdzenie, że jak w łózku jest super to to wpływa pozytywnie na cały związek, a odwrotnie już się nie da........
Tez sie zgadzam Z doswiadczenia wiem,ze jesli w zwiazku jest ok,to w luzku tez.Ale nie mam jakis duzych doswiadczen,wiec to tylko moje obserwacje I domyslam sie,ze moze byc inaczej.I nigdy nie uwierze w tekst "seks nie jest najważniejszy (lub nie jest ważny)".Jest cholernie ważny.I trzeba bardzo intensywnie i delikatnie pielęgnować tą sferę naszego życia
Stary 2007-07-31, 18:38   #23
Niepolegla
Przyczajenie

Pogadaj z facetem. Zróbcie sobie wspólny wieczór podczas którego nie będziecie zachowywać się tak jak wcześniej (by znów nie wtargnęła monotonia). Jeżeli rozmowy i wprowadzanie zmian nie odniesie skutku to zastanów się poważnie nad przyszłością waszego związku.

Życzę powodzenia!!

Edytowane przez Niepolegla
Czas edycji: 2008-10-09 o 10:25
Niepolegla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-31, 21:31   #24
sysuni@
Raczkowanie

GG do sysuni@

Cytat:
hej!!
Mam problem chodze z chlopakiem ponad 4lata i wszystko jest okey tzn jestem szczesliwa w tym zwiazku ,wiem ze moge liczyc na swojego partnera,rozmawiamy o problemach naprawde wszystko nam sie uklada oprocz seksu.Az glupio mi o tym pisac ale ja nie lubie sie z nim kochac poprostu nigdy niemam ochoty mam 22lata jest on moim pierwszym partnerem kochamy sie juz od3,5 roku i moze przez pierwszy rok bylo spoko ale teraz jest moim zdaniem tragicznie jeszcze nigdy nie mialam orgazmu chyba ze dzieki minetce:P ,on sie stara jak moze a ja poprostu niemam oxchoty nawey nie lubie sie z nim calowa.Jeszcze nie rozmawialam z nim tak powaznie o tym ,bo niechce sprawiac mu przykrosci co mu powiem?ze mnie nie pociaga seksualnie? tymbardziej ze wrazliwy temat to jest jego penic bo jest naprawde maly wogole go nie czuje ....kurcze ale glupio mi o tym pisac dlatego pisze do was co mam zrobic?Planujemy razem przyszlosc ale przyszlosc bez seksu niewiem co robic....przez to tez bylam nieraz niemila bo cos mnie trafia ....a najgorsze ze zaczynam zwracac uwage na innych facetow niewiem czemu moze to moja wina no niewiem
Jesteście razem juz 4 lata!! to spory okres czasu.. mozna niestety wpasc w monotonie, która własnie hasa sobie w waszym zwiazku...MAsz 22 lata, on jest twoim pierwszym i jedynym.. PIszesz, ze od kilka lat nie miałas orgazmu... wiesz co ci powiem?? kiedys tez miałąm taki okres, ze zastanawiałam sie, mam orgazm czy go nie mam?? dojde czy nie?? i z perspektywy czasu moge cie zapewnic, ze takie ciagłe myslenie o tym ORGAZMIE zabija wszystko.. i w konsekwencji orgazmu nie masz, bo:
a)jestes zestresowana
b)skupiona tylko na tym, czy dojdziesz czy nie
c) nie oddajesz sie w pełni temu uczuciu, nie poddajesz sie chwili..
Spróbuj choc raz zapomniec o tych wszystkich orgazmach, sloganach, ze jak go nie masz tzn ze trzeba zmienic faceta.. ja w to nie wierze.. Nie wierze, dlatego, ze sama tak kiedys miałam. Nie skorzystałam z rad zamieszczonych w kolorowych pisemkach, ze faceta trzeba zmienic.. Zgadnij co zmieniłam?? SIEBIE!!! Siebie i swoje podejscie do seksu...
Dziwne jest tez twoje myslenie co do jego przyrodzenia... nie wielkosc swiadczy o sile a wyobraznia,-pamietaj o tymdobór odpowiedniej pozycji moze naprawde zdziałac cuda.. To tak jakby on powiedział ci, ze masz za małe piersi i on sie nie podnieca jak patrzy na ciebie...
Co do ostatniej kwestii to moim zdaniem ogladasz sie za innymi<tez tak kiedys miałam> bo
a) nie czujesz sie doceniona w zwiazku, chciałabys wiecej pieszczot, komplementów itd..
b) twoj facet cie znudził, potrzebujesz zmian(np zmiana jego wygladu-moze sie zaniedbał przez ostatni czas?? hmm, zdarza sie, po prostu mu to wybacz, idz z nim do fryzjera, kup mu jakies fajne ciuszki z okazji np imienin lub idz z nim na zakupy.. zobaczysz.. takie niby nic a zdzuiałac cuda moze..)byc moze potrzebujesz ozywienia waszego zwiazku, jakis wyjazd razem??
Cytat:
najgorsze jest to ze niewiem czy go kocham czy to juz jest przyzwyczajenie pewnie ladnie neagatywne rzeczy sobie o mnie myslicie ale chce zeby bylo super a niewiem czy potrafie tak starac sie na maksa.....
Czy go kochasz czy tez nie zadna z Nas ci nie odpowie.. sama musisz do tego dojsc.. Ale zastanawiaja mnie twoje ostatnie słowa: nie wiem czy porafie tak sie starac na maksa... Dziewczyno!! Nie wiem jak inne Wizazanki mysla, ale moje zdanie jest takie- jesli chcesz zeby było dobrze w zwiazku musisz dawac cos z siebie, a nie tylko brac.. a tak cos mi sie wydaje własnie robisz.. CZasem sa to jakies małe wyrzeczenia, ale uwierz mi, warto... jesli sie tylko kocha..

Cytat:
Napisane przez Rozyczka-89 Pokaż wiadomość
zgadzam sie z syntagmą pamietaj tez ze w lozku potrzeba odrobiny szalenstwa i nie moze tam byc nudy nowe pomysly na ciekawe ozycje moze inne miejsca no i oczywiscie postaraj sie tez o nastroj muzyczke o dreszczyk emocji odprez sie kiedy bedziecie to robic nie mysl o tym zeby robic dobra mine do zlej gry poprostu oddaj sie chwili
Dokładnie tak!!! Wyrzuccie nude przez okno, spróbujcie czegos nowego.. ja np w wolonych chwilach bawie sie z moim TZtem w gre IMPKA<do sciagniecia w necie za darmo> albo w bardzo podobna, przez siebie wymyslona, która polega na wykonywaniu róznych czynnosci, takze tych smiesznych czy erotycznych zwłaszcza.. próbujemy nowych pozycji, na kilku kartkach zapisujemy swoje pragnienia a pozniej je spełniamy, oczywiscie jesli je akceptujemy.. Mowie ci, fajna zabawa
Cytat:
tylko na poczatku jak zaczelam sie znim kochac mialam niepelne 18lat i wiecie wszystko bylo takie nowe,piszczoty ,seks wiec dlatego bylo spoko ale potem jednak moze dojrzalam no niewiem i seks wogole mnie nie kreci cholera niewiem co robic .....bo mam miec meza z ktory nielubie sie kochac ?nieuem ale znowu rozstanie trudna bardzo ciezka sprawa dla mnie
No widzisz?? Potrzebujesz zmian!! Piszesz, ze potem moze dojrzałas.. owszem, zapenwe.. ale moim zdaniem po prostu PRZYWYKŁAS, bo nie działo sie nic nowego..
Cytat:
.Jezeli w zwiazku jest cos nie tak,to w zyciu seksualnym tez.I na odwrot.Nieudane zycie seksualne przeklada sie na zwiazek.Dlatego nie wierze,ze w zwiazku moze byc w porzedku,ale z seksem jest kicha
Tu tez sie zgadzam... moren-mądre spostrzeżenie..

Bede trzymac kciuki..

Kocham Cię Skarbie
15.X.2003-eh, ten smsik
12.IV.2004- jesteśmy razem już 3 lata
sysuni@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-02, 13:30   #25
sylweczka
Wtajemniczenie

GG do sylweczka

Cytat:
Tez sie zgadzam Z doswiadczenia wiem,ze jesli w zwiazku jest ok,to w luzku tez.Ale nie mam jakis duzych doswiadczen,wiec to tylko moje obserwacje I domyslam sie,ze moze byc inaczej.I nigdy nie uwierze w tekst "seks nie jest najważniejszy (lub nie jest ważny)".Jest cholernie ważny.I trzeba bardzo intensywnie i delikatnie pielęgnować tą sferę naszego życia
No własnie...ja mówie szczerze,ze dla mnie jest wazny.sa ludzie którzy pieprza na lewo i na prawo ,ze nie jest,ze to uczucie jest najwazniejsze....Ale przeciez seks jest wynikiem uczucia jakie to miłe jak sie ma ukochana osobe tak blisko siebie i tylko dla siebie

sylweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-02, 17:38   #26
lady goddess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
To co zrobiłaś takiego, że się tak zmieniło.... Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, mówisz na koniec o tym samym facecie, z który dalej jesteś???
dokładnie to ten sam facet z którym byłam na poczatq
wiesz na początku naszego zwiazq było pięknie później przyszło znudzenie obojętność z mojej strony, oczywiście no ale przyrzekłam sobie byle do moich urodzin(czyli listopad a zaczęliśmy chodzic 23 sie4rnia, już będzie roczek) później byle do sylwka, pozniej byle do yyy imienin 21 styczeń Aga jestem : no i jakoś siakos sie od niego przekonałam nieraz jeszcze zgrzytnie gdzie nie gdzie ale jest wporzadq i nie żałuje (jak na razie) ze z nim jestem jest mi dobrzeeee
Stary 2007-08-03, 12:26   #27
ola_cytrynka
Raczkowanie

.

Czas edycji: 2011-05-28 o 15:49
Stary 2007-08-03, 19:58   #28
TooFarGone
BAN stały

4 lata ? Tyle czasu go w pewnym sensie wręcz... okłamywałaś?

Oczywiście zakładając, że nie raczyłaś mu nic powiedzieć o tym jak jest między wami w łóżku naprawdę.

Gdyby to był rok czy dwa lata, napisałbym Ci, że po prostu nie jesteś gotowa na faceta. No, a tak to ... konkretniejszy problem.

W zasadzie to nam go trochę żal (mnie i mojej kochaniutkiej), naprawdę nie powinnaś w ten sposób podchodzić do sprawy.
A przy okazji jak zobaczyliśmy, że 'nie lubisz się z nim nawet całować'... no to wybacz, ale wydało się nam to cholernie dziwne... jak można być z kimś kogo nie ma się ochoty nawet pocałować z uczuciem ?

Napisałaś, że ma "niedużego"... nie napisałaś ile mniej więcej, możliwe że wcale nie taki mały i problem innej natury.

Sysuni@ ma rację, przestań się dosłownie użalać i poważnie się zastanów czego oczekujesz, bo jesteś już którąś z kolei na tym forum która po prostu nie wie czego chce.

Niestety nikt tego za Ciebie nie odgadnie, możemy jedynie wnioskować z Twoich wypowiedzi i troszeczkę Cię naprowadzić na dobrą drogę, no a reszta należy do Ciebie.

I jeszcze jedno, nigdy nie zwlekaj ze szczerą rozmową ze swoim facetem.
TooFarGone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-04, 14:48   #29
Niepolegla
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez TooFarGone Pokaż wiadomość
A przy okazji jak zobaczyliśmy, że 'nie lubisz się z nim nawet całować'... no to wybacz, ale wydało się nam to cholernie dziwne... jak można być z kimś kogo nie ma się ochoty nawet pocałować z uczuciem ?

Sysuni@ ma rację, przestań się dosłownie użalać i poważnie się zastanów czego oczekujesz, bo jesteś już którąś z kolei na tym forum która po prostu nie wie czego chce.

I jeszcze jedno, nigdy nie zwlekaj ze szczerą rozmową ze swoim facetem.
Zgadzam się z wami dziewczyny.

Po przeczytaniu tego wszystkiego zastanawiam się czy to nie jest bardziej "przyjaźń" i przyzwyczajenie do bycia razem (ale jakby jednak osobno). Bo fajnie jest miec kogos koło siebie, z kim się fajnie dogaduje, spedza czas...
Jeżeli nie masz z nim ochoty na seks i nie lubisz sie z nim calowac to mysle, ze to nie jest ten facet. Sam brak ochoty na seks (czy nie czerpanie z niego zadnej satysfakcji) i niechec do calowania dowodzi tego iz poprostu facet Cie nie podnieca. Tak jak byś widziała w nim przyjaciela (lub ojca lub brata lub kogos innego) a nie widzisz kochanka.
Tak sobie mysle ze to nie wina faceta a twojego podejscia. Mogę sie mylic ale uwazam ze go nie kochasz ale jestes przyzwyczajona do tego ze jestescie razem (bo wam tak dobrze). Tylko czy facet tez ma takie podejscie?? Obawiam sie ze nie.

I mam nadzieje, ze jednak myle sie w ocenie sytuacji.
Niepolegla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-05, 19:57   #30
stargazer
Rozeznanie

Ja jednego nie rozumiem. Założeń, że jeśli w związku sfera seksu nie gra, to i cała reszta i że należy się zastanowić czy warto ten zwiazek kontynuować. Dla mnie seks nie jest w zwiazku najwazniejszy. Dla mnie najważniejsze jest uczucie i porozumienie. Ale może ja jestem jakaś niedzisiejsza i się nie znam...
stargazer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości