|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pranie
Mam dosyć dziwny problem, a mianowicie zapach starej szmaty w upranych ubraniach...
Czasami zdarza mi się że po upraniu (w pralce razdziej, ręcznie częściej) i wysuszeniu niektóre ubrania śmierdzą jak stara szmata... Szczególnie sweter, czasami podkoszulki, ale w miejscach gdzie podczas suszenia zbiera się i zostaje najdłużej woda (kołnierz, dół koszulki). Macie na to jakieś wytłumaczenie? Ręcznie piorę w ciepłej wodzie i woolite perła color. Ubrania suszę w łazience. Mieszkam na wsi (może powietrze ma jakieś znaczenie) Ratujcie, bo nie mogę z tym wytrzymać.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pranie
Kiedys zapomniałam wypłukac ubrania w płynie i juz po wysuszeniu smierdziało i musiałam prac od poczatku wszystko jeszcze raz
![]() czesto piore ręcznie ale tylko ten raz mi sie zdarzyło własnie jak nie wypłukałam potem ubran w płynie. Niewiem woolite perła color działa tez jak płyn? nie znam sie piore normalnie w proszku ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
suszysz w lazience...no wlasnie...zbiera sie wilgoc i smierdzi. Skoro mieszkasz na wsi to wywieszaj pranie na dworze!! ja mieszkam w bloku i niegdy nie susze w lazience chyba ze z koniecznosci...np. pada...i tez sie unosi taki zapach
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Też czasami tak mi śmierdzi pranie, ale tylko wtedy jak jest zimno (wiosna, jesień) w mieszkaniu i kaloryfery nie grzeją. Wtedy rozstawiam suszarkę do ubrań w pokoju i tam suszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja tak mialam z recznikami.
Nawet zalozylam watek z wolaniem o pomoc ![]() i dziewczyny udzielily mi wielu rad ![]() wkleje linka to moze przejrzysz tamte a ktos moze cos nowego dopisze ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=182067 Edytowane przez hecate Czas edycji: 2007-08-05 o 20:58 Powód: linka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Następnym razem wypłukam w płynie i wywieszę na dworze, dzięki dziewczyny.
Ale szybko odpisujecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ubrania po prostu "butwieją" od wilgoci w pomieszczeniach, w których nie ma przewiewu. Najlepiej właśnie, tak jak ktoś już wcześniej wspomniał, wieszać je na dworzu.
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
tak, to napewno ten zapach powoduje woda która za długo jest w ubraniach. Pamiętam że ten sweter był najbardziej mokry bo nie dało się go dobrze wycisnąć, a teraz najbardziej śmierdzi :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
tez tak mam. i to nawet wtedy, kiedy wieszam ubrania na balkonie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.