Kolczyk zrobiony rok temu jeszcze się zagoił. Bardzo ważne proszę o pomoc. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-21, 12:54   #1
Aliseja
Rozeznanie

Kolczyk zrobiony rok temu jeszcze się zagoił. Bardzo ważne proszę o pomoc.

Dziewczyny tylko nie zamykajcie i nie odsyłajcie mnie do watku o przekluwaniu brwi bo tam też niezbyt przydały mi się rady
Rok temu , we wrześniu zrobilam sobie kolczyka brwi ,pech chcial że facet z slonu kazal mi przyjsc z rodzicem , wiec poszlam z koleżankami do takiego salonu kosmetycznego i tam zrobiłam .Założyła mi kolczyka ze stali chirurgicznej bardzo dużego( tak sama chciałam wielkiego...). Mijały dwa miesiace i kolczyk się nie chcial zagoić zaczęła sięrobić na dolnej dziurce taka jakby poduszeczka czerwona , jak krosta, która po pewnym czasie pękała. Poszłam w grudniu do salonu tatuażu i piercingu i facet stwierdzil ,że mam uczulenie na stal i wymieni,l mi na tytan, zaczęłam smarować tribioticiem 7 dni i jak zawsze przemywac octeniseptem, ale to tez nic nie dało Niedawno dopiero poszlam do innego salonu i wymienil mi na bioplast z kulkami tytanowymi , i było na początku super ,ale teraz znowu jest to samo. Wczoraj przemyłam olejkiem herbacianym i to pękło. Nie wiem co mam robić?Facet z innego forum z salonu z Warszawy stwierdzil ,że to ziarnina ,ale ja w to wątpie potem stwierdził ,że jesli mam cere trądzikową to takie "krosty" mogą sie robić przy kanale przekłucia.RZeczywiscie mam cere trądzikową. Myślałam na początku ,że to od tego że maluje sie codziennie i na rzecz kolczyka nie moglam z tego zrezygnować, ale omijałam to miejsce. Nie wiem co to jest? blagam o pomoc ,bo nie wiem co mam z tym zrobić, czy wyjąć czy nie.
Zdjęcie z dzisiaj jak pękło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM01183.jpg (60,7 KB, 166 załadowań)
Stary 2014-08-21, 13:17   #2
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Kolczyk zrobiony rok temu jeszcze sie zagoil. Bardzo wazne prosze ,o pomoc.

Iść do lekarza !

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 13:23   #3
dekra
Rozeznanie

Dot.: Kolczyk zrobiony rok temu jeszcze się zagoil. Bardzo ważne proszę o pomoc.

Nikt Ci tutaj diagnozy nie zrobi -polecam iść do piercingera z prawdziwego zdarzenia i do lekarza.
dekra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 13:36   #4
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Kolczyk zrobiony rok temu jeszcze się zagoil. Bardzo ważne proszę o pomoc.

Cytat:
Napisane przez Aliseja Pokaż wiadomość
Dziewczyny tylko nie zamykajcie i nie odsyłajcie mnie do watku o przekluwaniu brwi bo tam też niezbyt przydały mi się rady
Rok temu , we wrześniu zrobilam sobie kolczyka brwi ,pech chcial że facet z slonu kazal mi przyjsc z rodzicem , wiec poszlam z koleżankami do takiego salonu kosmetycznego i tam zrobiłam .Założyła mi kolczyka ze stali chirurgicznej bardzo dużego( tak sama chciałam wielkiego...). Mijały dwa miesiace i kolczyk się nie chcial zagoić zaczęła sięrobić na dolnej dziurce taka jakby poduszeczka czerwona , jak krosta, która po pewnym czasie pękała. Poszłam w grudniu do salonu tatuażu i piercingu i facet stwierdzil ,że mam uczulenie na stal i wymieni,l mi na tytan, zaczęłam smarować tribioticiem 7 dni i jak zawsze przemywac octeniseptem, ale to tez nic nie dało Niedawno dopiero poszlam do innego salonu i wymienil mi na bioplast z kulkami tytanowymi , i było na początku super ,ale teraz znowu jest to samo. Wczoraj przemyłam olejkiem herbacianym i to pękło. Nie wiem co mam robić?Facet z innego forum z salonu z Warszawy stwierdzil ,że to ziarnina ,ale ja w to wątpie potem stwierdził ,że jesli mam cere trądzikową to takie "krosty" mogą sie robić przy kanale przekłucia.RZeczywiscie mam cere trądzikową. Myślałam na początku ,że to od tego że maluje sie codziennie i na rzecz kolczyka nie moglam z tego zrezygnować, ale omijałam to miejsce. Nie wiem co to jest? blagam o pomoc ,bo nie wiem co mam z tym zrobić, czy wyjąć czy nie.
Zdjęcie z dzisiaj jak pękło
Musisz przede wszystkim wyciągnąć kolczyk, a potem do lekarza. Kolczyk to ozdoba, a niby jak może zdobić coś, co wygląda po prostu źle. Już nie mówiąc o zagrożeniu dla zdrowia. Jak można z czymś takim chodzić rok?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 13:49   #5
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7
Konto usunięte

Zapewne nie będziesz chciała wyjmować kolczyka, ale zrozumiem to, bo sama lubię piercing
Na Twoim miejscu przemywałabym sobie solą fizjologiczną. Miałam robiony 3 razy kolczyk w pępku i również ani razu mi się nie zagoiło dopóki nie zaczęłam smarować solą fizjologiczną. Wtedy bardzo ładnie i dosyć szybko się zagoiło.
Radzę Ci zrobić tak samo. Groszowe sprawy w aptece
Powodzenia
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 17:41   #6
Wolha
Zadomowienie

Solą fizjologiczną takiej sprawy nie załatwi.
Wyciągnij kolczyk, bo wygląda tragicznie, przemywaj octeniseptem i nie używaj tribiotyku, bo to antybiotyk i tylko w ostateczności się go używa. Pewnie złe przekłucie i będzie się już paprać cały czas.

Edytowane przez Wolha
Czas edycji: 2014-08-21 o 17:47
Wolha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 18:17   #7
201701300929
Konto usunięte

Dot.: Kolczyk zrobiony rok temu jeszcze się zagoił. Bardzo ważne proszę o pomoc.

wyjmij to...
rok Ci sie nie zagoilo --->nie zagoi sie juz
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 18:32   #8
Outlanderka
BAN stały

Dot.: Kolczyk zrobiony rok temu jeszcze się zagoił. Bardzo ważne proszę o pomoc.

Wyjmij, bo i wygląda to nieatrakcyjnie a nawet okropnie a i szkodzi zdrowiu taki ciągły stan zapalny w pobliżu mózgu.
Outlanderka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 19:00   #9
dezire
Zakorzenienie

A nie ma mozliwości kupienia kolczyka ze złota ? to chyba najczystszy metal do kontaktu ze skórą.

Ja bym wyciągnęła skoro ciało mówi nie - i wróciła do tematu po roku.

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 19:10   #10
manio
Zakorzenienie

Pójdź z tym do lekarza !!! dziwi mnie, że zamiast ganiać po studiach piercingu nie poszłaś od razu do lekarza ?!
manio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 19:28   #11
skazana_na_bluesa
.

wyjmij go.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 20:15   #12
Aliseja
Rozeznanie

Dziewczyny jutro pójde żeby m ito wyciągneli do salonu bo sama nie moge odkręcć bo ostatnio facet mi bardzo mocno zacisnął kulki nożyczkami. Kurcze boje sie czy nic mi sie nie stało przez ten rok od tego kolczyka;/
Stary 2014-08-22, 07:51   #13
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
A nie ma mozliwości kupienia kolczyka ze złota ? to chyba najczystszy metal do kontaktu ze skórą.

Ja bym wyciągnęła skoro ciało mówi nie - i wróciła do tematu po roku.
żadne zloto - do świeżych i problematycznych przekłuć tylko tytan lub ptfe
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-22, 07:55   #14
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
żadne zloto - do świeżych i problematycznych przekłuć tylko tytan lub ptfe

rozwinęłabyś myśl dlaczego ?

(złoto rzuciłam, bo jako jedyne chyba nie uczula - mi nawet srebro potrafi zle reagować ze skórą)

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-22, 07:59   #15
bestka
Zadomowienie

A czy to jedyny kolczyk, który masz? Rok to dosyć długo. Przypomniała mi się sytuacja mojej kuzynki, która również miała długo niegojącą się rankę po kolczyku. Powód niegojenia okazał się dosyć zaskakujący - niewykryta cukrzyca, co wyszło na badaniach. Tak więc nie zwlekaj z wizytą u lekarza.
bestka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-22, 08:56   #16
Wolha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
rozwinęłabyś myśl dlaczego ?

(złoto rzuciłam, bo jako jedyne chyba nie uczula - mi nawet srebro potrafi zle reagować ze skórą)
Złoto też uczula.

Wolha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-22, 09:04   #17
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez Outlanderka Pokaż wiadomość
Wyjmij, bo i wygląda to nieatrakcyjnie a nawet okropnie a i szkodzi zdrowiu taki ciągły stan zapalny w pobliżu mózgu.
gdziekolwiek stan zapalny przez rok jest zły. a do mózgu to raczej nie przejdzie bez przesady. idąc tą teorią to wszyscy z przewlekłym zapaleniem zatok padali by jak muchy bo im zakażenie na mózg przeszło.

autorko - raz dwa wyciągają kolczyk i natychmiast do dermatologa!
nie wygoisz tego bez porządnej maści z antybiotykiem na receptę.

i nigdy ale to nigdy więcej nie rób kolcy w salonie kosmetycznym!
Stary 2014-08-22, 09:24   #18
JohnLena
Zadomowienie

Ja bym wyjęła i poszła do lekarza, zdrowie najważniejsze. A jak się zagoi to próbuj jeszcze raz, tym razem u sprawdzonego piercera.

Я свободен, словно птица в небесах,
Я свободен, я забыл, что значит страх.

Sowa, córka piekarza
JohnLena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-22, 09:27   #19
miss venflon
Zakorzenienie

No to prostujemy wszystkie bzdurki

Kolczyka nie musisz wyciągać-tylko porządnie zabrać sie za pielęgnację i wyleczyć stan zapalny.
Czyli dwa razy dziennie przemywać sola fizjologiczną i Octeniseptem.(Sama sól nie ma żadnych właściwości wspomagających gojenie-to po prostu jałowy płyn do czyszczenia z wydzielin i osadów).
Żeby wyleczyć stan zapalny polecam wizytę u rozsądnego lekarza,który dobierze antybiotyk.
Brew to kolczyk narażony na urazy np.podczas mycia,ubierania sie,rozbierania-stąd pewnie ta problematyka przy gojeniu.

Co do materiału-złoto to stop min.z niklem i kadmem-a to dwa najsilniej alergizujące metale. Do piercingu używa się dedykowanej biżuterii z specjalnych stopów i tworzyw.
Na świeże przekłucie tylko medyczny tytang23 (nie zawiera niklu) lub bioplast (biokompatybilny materiał). Jeśli nie ma się uczulenia na metale to na wygojone miejsce można nosić stal chirurgiczną.

A ja jestem piercerką a nie piercingerką

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości