Najlepsze szampony przeciw wypadaniom wlosow? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-04-10, 21:14   #1
balduran0
Przyczajenie

Najlepsze szampony przeciw wypadaniom wlosow?

Mam 22 Lata I niedawno zaczalem sie leczyc przeciw lysieniu androgenicznemu. Na poczatek kupilem na Allegro Taki szampon http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5990581263. LOREAL DENSITY ADVANCED SZAMPON 500 P/WYPADANIU

Myje nim wlosy codzennie od 2,5 Tygodnia I odnosze subiektywne wrazenie ze w tym czasie wlosow zrobilo zauwazalnie mniej. Przede wszystkim mam wieksze lyse miejsca nad uszami, jest Tam minimalnie mniej wlosow I widac wiecej skory niz jeszcze 3 Tygodnie temu. Pamietam jak bylem u dermatolog pare Tygodni temu a ona MI przepisala jakas masc ( ktorej ostatecznie nie eybralem a recepta gdzies przepadla, dlatego pojde jeszcze raz) ze jak bede sie Nia smarowal to moze sie zdarzyc ze na poczatku beda MI bardziej wypadac wlosy bo odpadna te slabsze ale dzieki temu pozostale sie wzmocnia I pobudza. Czy tak moze byc tez w przypadku tego szamponu? Nie chce zeby pomogl MI jeszcze bardziej w wylysnieciu. Wczesniej przez rok mylem wlosy head&shoulders przeciwlupiezowy z odzywka a przed tym przez pare lat mylem zelami pod prysznic Adidas 3 in 1 Co raczej nie bylo dobrym pomyslem I teraz tego zaluje.
balduran0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-18, 15:56   #2
Batmanka313
Przyczajenie

Dot.: Najlepsze szampony przeciw wypadaniom wlosow?

Poczytaj opinie o Loxon 3%,szamponie Ducray ,wcierce Alpicort ,serum łopianowym (po nim mam więcej nowych włosów )Od tabletek Vitapil tez lepiej rosna ...niestety nie wiem jak te produkty sprawdzą sie przy androgenowym wypadaniu ...Powodzenia
Batmanka313 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-13, 21:20   #3
Agnieszka_Wro
Przyczajenie

Hej Mi swego czasu włosy wypadały dość konkretnie i próbowałam wielu sposobów by uprać się z tą dolegliwością i szczerze mówiąc sama nie wiem co tak naprawdę pomogło ale chyba po prostu pełen zestaw dał radę, bo na oko o ponad połowę włosów mniej zostaje na szczotce i podłodze

Przede wszystkim wcierka z Jantar . Wiem, że teraz robią ją w wersji w sprayu, ja sobie przelewałam ją sama do buteleczki z atomizerem.
Po drugie, szampon do włosów słabych i wypadajacych z Organique
I o trzecie, odzywka do wypadających włosów z Radical.

Daj znać gdybyś wypróbowała któregoś z tych kosmetyków
Agnieszka_Wro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-14, 19:56   #4
Batmanka313
Przyczajenie

Witam Miło że napisałaś ....Od jakiegos czasu używam Seboradin niger -szamponu i odżywki ,ale na zmiane z szamponem wzmacnijącym Mon Rin i lotonem oczyszczającym do skóry głowy i tak jakby troszke mniej wypadało ,tylko że cały czas pracuję na szklarni w nl ,a to nie działa za dobrze na włosy bo słońce tez je osłabia i powoduje szybsze przetłuszczenie .Dlategpo cały czas szukam "magicznego środka ' by jakoś zacgamowac to wypadanie nie zmieniając pracy ...wcierkę Jantar kupiłam ,ale rzadko używałam bo zniechęca mnie ta przeciekająca przykrętka ,ale chyba nie wszystkie są takie Nie stosuje jej systematycznie bo przykładam się bardziej do produktów firmy Mon Rin ,a nie chce wszystlkiego mieszac .Naczytałam się o produktach ,ale bez sprawdzenia nie dowiem sie czy mi pomoga bo każdy ma inną przyczynę osłabienia włosów .mam tez ekstrakt wzmacniajacy z Mon Rin i przed szamponem go wcieram,chociaz wydaje mi się że takie tarcie osłabia cebulki i włosy mocniej prze zto leca . Kiedyś zużyłam butelkę szamponu Radical ,nie pamiętam by rezultaty były ,ale raczej nie skoro zmieniłam szampon ,a odżywki z tej serii nie miałam .Na pewno sprawdze kosmetyki z Organique ,dziekuję za rade i pozdrawiam
Stary 2017-07-18, 20:01   #5
Batmanka313
Przyczajenie

Dzięki za informację
Stary 2017-07-19, 09:53   #6
Mini8989
Raczkowanie

Ja mam straszny problem, już nie wiem co robić dziewczyny. Mianowicie mam hashi i po roku brania lekarstw wszytsko się unormowało i włosy tak nie leciały. teraz jest tragedia - wyjmuję całe pęczki włosów. Używam szamponu radical i maski kallos ale moim zdaniem nie w tym tkwi problem
Mini8989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-21, 19:04   #7
Batmanka313
Przyczajenie

Witaj Mini ...rozumiem że chodzi o chorobe - Zapalenia tarczycy Hashimoto? Choroba Hashimoto jest czynnikiem ryzyka wystąpienia pierwotnego chłoniaka złośliwego tarczycy. Trzeba ja koniecznie leczyć i nie sadze by jakieś szmpony czy tabletki same coś dały ,trzeba o tym pomówić ze specjalistą .Pozdrawiam i mam nadzieję że lekarz coś pomoże
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości