|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Najlepsze szampony przeciw wypadaniom wlosow?
Mam 22 Lata I niedawno zaczalem sie leczyc przeciw lysieniu androgenicznemu. Na poczatek kupilem na Allegro Taki szampon http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5990581263. LOREAL DENSITY ADVANCED SZAMPON 500 P/WYPADANIU
Myje nim wlosy codzennie od 2,5 Tygodnia I odnosze subiektywne wrazenie ze w tym czasie wlosow zrobilo zauwazalnie mniej. Przede wszystkim mam wieksze lyse miejsca nad uszami, jest Tam minimalnie mniej wlosow I widac wiecej skory niz jeszcze 3 Tygodnie temu. Pamietam jak bylem u dermatolog pare Tygodni temu a ona MI przepisala jakas masc ( ktorej ostatecznie nie eybralem a recepta gdzies przepadla, dlatego pojde jeszcze raz) ze jak bede sie Nia smarowal to moze sie zdarzyc ze na poczatku beda MI bardziej wypadac wlosy bo odpadna te slabsze ale dzieki temu pozostale sie wzmocnia I pobudza. Czy tak moze byc tez w przypadku tego szamponu? Nie chce zeby pomogl MI jeszcze bardziej w wylysnieciu. Wczesniej przez rok mylem wlosy head&shoulders przeciwlupiezowy z odzywka a przed tym przez pare lat mylem zelami pod prysznic Adidas 3 in 1 Co raczej nie bylo dobrym pomyslem I teraz tego zaluje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze szampony przeciw wypadaniom wlosow?
Poczytaj opinie o Loxon 3%,szamponie Ducray ,wcierce Alpicort ,serum łopianowym (po nim mam więcej nowych włosów )Od tabletek Vitapil tez lepiej rosna ...niestety nie wiem jak te produkty sprawdzą sie przy androgenowym wypadaniu ...Powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() Przede wszystkim wcierka z Jantar . Wiem, że teraz robią ją w wersji w sprayu, ja sobie przelewałam ją sama do buteleczki z atomizerem. Po drugie, szampon do włosów słabych i wypadajacych z Organique I o trzecie, odzywka do wypadających włosów z Radical. Daj znać gdybyś wypróbowała któregoś z tych kosmetyków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzięki za informację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja mam straszny problem, już nie wiem co robić dziewczyny. Mianowicie mam hashi i po roku brania lekarstw wszytsko się unormowało i włosy tak nie leciały. teraz jest tragedia - wyjmuję całe pęczki włosów. Używam szamponu radical i maski kallos ale moim zdaniem nie w tym tkwi problem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Witaj Mini ...rozumiem że chodzi o chorobe - Zapalenia tarczycy Hashimoto? Choroba Hashimoto jest czynnikiem ryzyka wystąpienia pierwotnego chłoniaka złośliwego tarczycy. Trzeba ja koniecznie leczyć i nie sadze by jakieś szmpony czy tabletki same coś dały ,trzeba o tym pomówić ze specjalistą .Pozdrawiam i mam nadzieję że lekarz coś pomoże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.