|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Biżuteria Nikusi
Witam
Robię biżuterię od jakiegoś czas, ale jestem samoukiem. Potrzebny mi ktoś, kto oceni, wyłapie błędy, doradzi. Musze też popracować nad fotkami. Oprócz tego chciałabym spróbować innych technik ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Możecie mi napisać do ilu mam zmniejszyć fotki, żeby je załadować? Bo mam problem a nie umiem tego znaleźć na forum.
bo do mnie anioły wchodzą bez pukania i kawę mi słodzą uśmiechem ![]() Edytowane przez 102Nikusia Czas edycji: 2012-12-20 o 21:11 Powód: dodanie fotek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biżuteria Nikusi
Koło 500x800 pikseli będzie chyba w porządku - Ładne plecionki jak na początek, zazdroszczę umiejętności i cierpliwości
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dziękuję.
![]() Na pewno będzie więcej ![]() Mam jeszcze takie proste składanki, plecionki i moje pierwsze próby z koralikami, ale nie wszystko na raz. ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Nikt więcej nic nie napisze?
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
A co mamy napisać?
![]() Składaczki jak na początek ok, ale jak u większości początkujących: Popracuj nad loopami (żeby były równe i domknięte) i gołymi drutami (są nietrwałe i nieestetyczne). Supły w plecionkach powinny by bliżej brzegów, żeby się nie "siepało", najlepiej końcówki skleić klejem, albo przypalić. Koraliki najlepiej umieścić na szpilce z kulką lub nitem, loopy zawinięte pod koralikiem wyglądają nieestetycznie. Zdjęcie najlepsze to z plecionkami. Poczytaj wątek o robieniu zdjęć biżutów, dużo cennych rad. Przede wszystkim unikaj zasłaniania elementów dekoracjami (sznurki aniołka włażą na bransoletkę) i ujednolicaj tło. Na zdjęciu z filiżanką (?) kwiatki ze wzoru zlewają się z koralikami.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
dzięki za rady
![]() Wykończenia plecionych bransoletek są przypalane, właśnie, żeby się nie rozwarstwiały. ![]() Loop za koralikiem dawałam do koralików z dużymi dziurami, ale teraz zamówiłam sobie specjalne nakładki- kwiatuszki, żeby gwoździe nie przelatywały i estetyczniej wyglądało. Co do fotek to zanim założyłam swój wątek to czytałam trochę porad o fotografowaniu. Te fotki są stare, ale nawet tym najnowszym daleko do doskonałości. Jak wygospodaruję troszkę czasu to wrzucę fotki moich innych prac w tym plecionek i pierwszych kroków w koralikowaniu.
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Fajne pracki jak na początek
![]() ![]() Co do fotek to możesz najpierw spróbować podziałać chociazby w Irfanie ![]() ![]() Niecierpliwie czekam na kolejne pracki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Rusa od tego zaczęłam, tzn od czytanie wątku o najczęściej popełnianych błędach. I chyba swojego czasu popełniłam wszystkie możliwe
![]() Do części wniosków doszłam sama, czasem wiem o czymś od kobiet, które noszą moją biżuterię. No i dlatego prosiłam tu o radę. Fotki, które wstawiam były robione już dawno, tak samo te które jeszcze wstawię z plecionkami i z koralikowymi drobiazgami. No, ale chce się doskonalić ![]() I dzięki za opinię ![]() Teraz bardziej zwracam uwagę na tło, światło, ale jeszcze nie jest idealnie. No i mam bardzo ciemno w domu. Rozjaśniam fotki w Picassie ale nie zawsze się da.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Spodobała mi się bardzo druga bransoletka, jest śliczna
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
dziękuję Wam za opinie.
Wrzucam kilka plecionek. Część fotek jest zrobiona już dawno (co widać), potem starałam się trochę nad nimi popracować, ale jeszcze nie jest idealnie. Ocenę pozostawiam Wam ![]() ps. Reszta fotek jutro, bo nie umiem ich załadować (potrzebna pomoc męża) ![]()
bo do mnie anioły wchodzą bez pukania i kawę mi słodzą uśmiechem ![]() Edytowane przez 102Nikusia Czas edycji: 2013-01-09 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Naprawde bardzo ładne wzory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.