|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
bambusowe rączki
gdzie moge kupić bambusowe lub metalowe rączki do torebek? czy ktoś wie?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
bambusowe rączki
gdzie moge kupić bambusowe lub metalowe rączki do torebek? czy ktoś wie?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: bambusowe rączki
Tez kiedyś szukałam i nie znalazlam
najlepszym rozwiazaniem jak dla mnie bylo kupno torby na zakupy z drewnianymi raczkami i przeszycie ich do nowej torebki
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma to jak pomysłowość.Ja niestety nawet zwykłej torby na zakupy nie znalazłam... Ale tatko wyciął mi takie kółka ze sklejki :-] Buziaki
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki Za Odpowiedz! Zwykłej Siatki Nigdzie Nie Znalazłam, A O Wycięciu Z Jakiejś Sklejki Też Myślałam Tylko Nie Mogłam Znaleźć Chętnego, Który By To Zrobił. Jednak Mąż Wkońcu Się Zlitował I Wygioł Mi Takie Kółka Z Miedzianego Drutu, A Ja Obszyłam Je Skórą.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Bardzo ładnie to wygląda
a gdzie mozna dostac skore?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Bamusowe rączki = kółeczka to faktycznie rzadkość. Mozna czasami trafić na coś takiego w sklepach lub centrach ogrodniczych. Szukaj także kółeczek z wilkiny lub rafi. Takie potem można obszyć materiałem lub zostawić surowe. Albo postąpić tak jak radzą dziewczyny, kupić tanią tandetna torebkę ale z ładnymi rączkami i wmontować do własnej
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam taka siateczke z bambusowymi raczkami i nie mam co z nia zrobic
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
kaczina zazdroszcze ci tej siateczki z bambusowymi raczkami - ja bym juz dawno uszyła do tych rączek jakąs ciekawą torebke
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Pociągnę jeszcze ten wątek: wczoraj na forum Gazety znalazłam coś takiego:
"Wymyśliłam sobie torbę na lato, patchworkową, z uszami z drewnianych kół (jakich teraz sporo w sklepach). Szukam i szukam tych obręczy ale nikt nie wie gdzie je mozna znaleźć :/ Proszę, pomóżcie jeśli macie jakiś pomysł, gdzie można kupić coś takiego." • Re: Koła do torebek 06.06.2005 21:56 + odpowiedz W Warszawie, BlueCity (al. Jerozolimskie) - w pasmanterii obok supermarketu "Piotr i Paweł". " Może wizażanki warszawskie skorzystają
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
A to szczesciary z warszawianek
ja z gdanska jestem i tych raczek zanalezc nigdzie nie moge;/
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Warszawianki kupują reszcie Polski pędzelki to może i rączki kupią
Prosimy o zgłaszanie się osób które pójdą wybadać sprawę
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
to jest strona tego sklepu w Blue City. Nie znalazłam na niej takich rączek ale dzwoniłam tam i otrzymałam info, że co prawda bambusowych rączek nie mają ale maja takie co to wyglądaja jak bambusowe. Kosztują 22zł lub 29zł. Może uda mi się dzisiaj tam pojechać i wybadać. Jak kupię to wrzucę zdjęcie. Pozdrawiam Agnieszka |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Byłam, widziałam i nie jestem zachwycona. Rączki są z plastiku (przeźroczyste, czarne lub brązowe) w trzech kształatach (okrągłe-tradycyjne, szersze od okrągłych-lekko spłaszczone od dołu oraz w kształcie litery U ale końcówki zakrzywione). Cana około 25 zł. Nie bardzo mi się podobały - szukałam bambusowych a nie "plasticzanych". :-(
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm.... w Poznaniu , w pasmanterii koło Hotelu Rzymskiego
taka mała (ale jak funkcjonalna ) pasmanteria , po schodkach w dół . Tam były niedawno rączki bambusowe za bodajże 16 zł Pozdrawiam
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Ja widziałam gdzieś w necie jakiś sklep online były rączki drewniane do torebek takich jakie przeważnie szyje Salamanka77 ale były po 36 zł + przesyłka. Może na własną torebkę to się opłaca bo jeśli na handel gdy doliczysz koszt materiału to ile ta torebka by musiała kosztować gdybyś chciała ją sprzedać
.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Moje rączki (te drewniane) robi mi tato
) mam to szczęście żemu się bchce
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
ja rączki do toreb widzialam w warszawskim Empiku w Centrum.
a gdzie można zobaczyć salamanko Twoje torebki?????? |
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
www.salamanka77.fotosik.pl niestety nie mam tu zebranych wszystkich, boprzez moje gapiowstwo zdarzałomi się nie zrobić foty i posłać w świat
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
moje poszukiwania bambusowych rączek zakończyły się dzisiaj sukcesem! znalazłam małą fajną pasmenterię na Wildzie w Poznaniu - dzisiaj mieli pierwszą dostawę tych rączek i mieli tylko 1 parę -wzięłam ją od razu- cena 10 zł. i okazało się, że panie są tak miłe, że na zamówienie sprowadzą mi ich więcej gdybym chciała. tylko muszę wypróbować ten rozmiar, bo ja potrzebuję bardziej o średnicy 17 cm.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
przeczytałam ten wątek jakiś czas temu i strasznie chciałam uszyć sobie torebkę z bambusowymi rączkami ale doszłam do wnosku że skoro ich cena wynosi 20-30 zł i będę musiała kupić do tego materiał a moje umiejętności krawieckie są beznadziejne to nic z tego. ale teraz w tinie czy jakiejś innej gazecie jest za 5-6zł torebka z bambusowymi rączkami! myslałam żeby kupić tą gazetę i pociąć tą torebkę aby mieć te rączki to zawsze wyjdzie mniej kasy. czy wie któraś z was jak powinien by wyglądać wykrój tej torebki?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.

najlepszym rozwiazaniem jak dla mnie bylo kupno torby na zakupy z drewnianymi raczkami i przeszycie ich do nowej torebki

Prosimy o zgłaszanie się osób które pójdą wybadać sprawę